
به گزارش میمتالز، محمد اعتباری، کارشناس بازار فولاد اعلام کرد: در مجموع، فعلا تعرفهها اثر خاصی بر بازار فولاد داخل ندارد، اما میتواند بازار صادراتی را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با بیان اینکه تحت تاثیر وضع تعرفههای جدید از سوی ترامپ، کاهش ارزش کامودیتیها بهدلیل ایجاد اختلال در روند بازار تا حدودی احتمال دارد، گفت: این تعرفهها میتواند تا حدودی اقتصاد دنیا را با رکود مواجه کند و بازار کامودیتیها از جمله فولاد را تحت تاثیر قرار دهد.
اعتباری ادامه داد: در خصوص بازارهای صادراتی فولاد ایران، تقاضای ضعیف از شرق آسیا، مشکلات سیاسی ترکیه، کمبود مصرف در شمال آفریقا همگی خبرهای خوبی برای ماههای آینده کارخانجات فولاد ایران نخواهد بود؛ مشکلات اقتصادی داخلی در کنار نگرانی نسبت به اوضاع ارزی و نرخ بالای دلار و احتمال تشدید تنشها میان اسرائیل و آمریکا با ایران، موجب شده است، تجار چشمانداز مثبتی نسبت به افزایش قیمتها نداشته باشند.
وی افزود: با این حال، در بخش فولاد، کماکان، ما مشتری صادراتی خود را داریم؛ چون قیمتهای صادراتی ما نسبت به سایر کشورها مناسبتر و مقرون به صرفهتر است. به همین علت است که فعلا فروش خارجی خود را تا اول ماه ژوئن ۲۰۲۵ انجام دادهایم و خریداران ما هم برای دریافت محصولات آماده هستند. یک موضوع مهم در این زمینه آن است که همیشه کارخانجات ما به دلیل احتیاج به نقدینگی در بخش صادرات فعال هستند و کار خود را انجام میدهند.
اعتباری همچنین در خصوص شرایط داخلی بازار فولاد گفت: در مورد بازار داخل، اما میتوان گفت تعرفهها فعلا در روند بازار فولاد کشور اثرگذار نیست. بازار فولاد، اما در روزهای اخیر شاید هجوم نقدینگی و افزایش تقاضای محصولات فولادی بوده است که مهمترین دلیل این موضوع افزایش نرخ ارز است. در حالی که متناسب با جهش ارزی اخیر هنوز قیمت فولاد رشد بالایی نداشته است، خریداران انتظار دارند که در آینده اثر جهش دلاری و رشد قیمت ارز به بازار فولاد نیز منتقل شود و از این جامپ قیمتی بهرهمند شوند.
وی افزود: در حال حاضر فولاد هماکنون یک بازار سرمایهای دارد، اما در هر صورت برای ادامه سال فولاد از حالت سرمایهای خارج خواهد شد. میتوان گفت علاوه بر جهش ارزی و دلاری، فعلا شرایط بازار با قدری تنش ناشی از تغییر سال و افزایش قیمتهای سال جدید روبهرو است. در هر دو صورت چه در حالت توافق که قیمت دلار کاهش پیدا کند و چه عدم توافق و حتی تشدید تنش، چشمانداز رشد قابل توجه برای فروش محصولات فولادی وجود ندارد، اما باید منتظر ماند تا مشخص شود روند بازار به چه شکلی رقم خواهد خورد.
این کارشناس بازار فولاد خاطرنشان کرد: برای اردیبهشتماه، روندی همراه با آرامش پیشبینی میکنیم به خصوص اینکه قطعی برق و گاز هم در اردیبهشتماه وجود ندارد.
او همچنین تاکید کرد: در خصوص اثر متغیرهای سیاسی بر بازار فولاد هم میتوان گفت در هر دو حالت وقوع توافق یا عدم توافق بین ایران وآمریکا و حتی در حالت تشدید تنشها، بازار فولاد در داخل کشور شرایط خوبی ندارد؛ چون بازار مصرف فولاد به خصوص در حوزه ساخت مسکن و پروژههای ساختمانی در رکود شدید قرار دارد و چشمانداز خوبی برای بازار فولاد از ناحیه تقاضای مصرفی متصور نیست. ضمن آنکه افزایش قیمتهای اخیر نیز مربوط به پولهای سرگردانی است که به امید کسب بازدهی به سمت بازار فولاد آمده است.
اعتباری ادامه داد: این شرایط پارسال هم تکرار شد و آخر سال ۱۴۰۲ و اوایل ۱۴۰۳ وضعیت فروش و رشد قیمتها در این بازار قابل قبول بود، اما پس از آنها بازار تا پایان سال شرایط نامساعدی داشت.
منبع: صدای بورس