تاریخ: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۵:۴۱
بازدید: ۷۹
کد خبر: ۳۷۲۵۴۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

حادثه معدن جان هفت کارگر را گرفت

حادثه معدن جان هفت کارگر را گرفت
‌می‌متالز - حادثه‌ای دیگر در معادن دامغان باعث مرگ هفت نفر شد؛ تفاوت این حادثه معدنی با حوادث مرگبار قبلی این شهرستان این بود که جان‌باختگان مشغول‌ به‌کار نبودند و برای بررسی اولیه بازفعال‌شدن معدن به آن وارد شده بودند که گرفتار شدند، حادثه‌ای که حتی جان پیمانکار و برادزاده‌اش را هم گرفت.

به گزارش می‌متالز، در ساعت ۱۵:۳۰ روز هجدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۴، خبری مبنی بر گازگرفتگی در معدن «جواهر زغال» واقع در روستای مهماندویه که در ۳۵ کیلومتری شمال شرقی دامغان قرار دارد، به مرکز کنترل عملیات هلال احمر استان سمنان و اورژانس این شهرستان اعلام شد.

پس از تلاش‌های چند ساعته، پیکر هفت کارگر به نام‌های مرتضی شکاری، احمد شکاری، مهدی گیلکی، هانی گیلکی (۳۵ ساله)، غلامحسین ابراهیمی (۲۰ ساله، اتباع خارجی)، مجتبی اکبری (۲۵ ساله، اتباع خارجی) و علی ابراهیمی (۲۵ ساله، اتباع خارجی) از معدن خارج شد. این حادثه دلخراش، بار دیگر نشان‌دهنده ضرورت توجه به اصول ایمنی در شغلی است که به عنوان یکی از سخت‌ترین مشاغل دنیا شناخته می‌شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان در روز سه‌شنبه بیان کرد: معدن «جواهر زغال» چهار تونل دارد که فعالیت معدنی در آنها انجام می‌شود و حادثه در تونلی رخ داد که مدتی غیرفعال بود و هیچ‌گونه مواد معدنی از آن برداشت نمی‌شد.

فرج‌الله ایلیات افزود: کارفرما با پیمانکاری که سابقه همکاری با او داشت، برای ازسرگیری فعالیت در این تونل قرارداد امضا کرده بود و بر اساس اظهارات کارفرما، پیمانکار بدون اطلاع او وارد تونل شد.

وی گفت: زمان دقیق حادثه و شرایط فوت کارگران هنوز مشخص نیست و باید منتظر نظر پزشکی قانونی باشیم. به احتمال زیاد کمبود اکسیژن و وجود گاز‌های زغال سنگ از دلایل مرگ کارگران برآورد می‌شود.

این مسوول اظهار داشت که افرادی که به داخل تونل رفته بودند، دچار سردرد شدید شدند که نشان‌دهنده نشت گاز‌های زغال سنگ است. کارگران فعال در دیگر تونل‌ها نیز اشاره کردند که ساعت ۱۳، کارگرانی که در تونل‌های دیگر مشغول به کار بودند، برای کمک وارد این تونل شدند و در ادامه پیمانکار و برادرزاده‌اش نیز با تجهیزات جزئی برای کمک به آن‌ها رفتند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان به اهمیت فعال بودن معادن زغال سنگ اشاره کرد و گفت که این معادن باید همیشه تحت نظارت باشند و دستگاه‌های تهویه و اکسیژن‌سنج داشته باشند.

وی در ادامه بیان کرد که کارگران فوت‌شده به منظور بررسی وضعیت معدن به داخل تونل رفته بودند و مشغول فعالیت نبودند. کارشناسان در حال بررسی ابعاد این حادثه و قصور احتمالی هستند و گزارش‌های مرحله‌ای از این موضوع در حال تهیه است.

به گفته ایلیات، معدن «جواهر زغال» دارای مجوز بهره‌برداری به میزان هشت کیلومتر است و بررسی ابعاد حادثه در نشستی با حضور مسوولین مرتبط در حال انجام است. وضعیت بیمه کارگران و حقوق خانواده‌های آنان نیز در دست پیگیری است.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده