
به گزارش میمتالز، علیاکبر الوندیان درباره شروع زودهنگام محدودیت برق در فصل بهار گفت: در سالهای گذشته به طور معمول ناترازی برق از اواسط خرداد شروع میشد و تا اواسط شهریور ادامه داشت.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته صنعت سیمان در ماههای فروردین، اردیبهشت و اواسط خرداد که محدودیت انرژی نداشت، ذخایر کلینکر مورد نیاز را تامین میکرد و با آمادگی وارد محدودیت برق در تابستان میشد؛ اما امسال با اعلام زودهنگام محدودیت برق در صنعت سیمان، ما فرصت طلایی برای ذخایر و تامین کلینکر مورد نیاز تولید سیمان در ماههای ابتدایی سال را از دست میدهیم.
کلینکر به کلوخهای سخت و غیرفراری گفته میشود که در فرآیند تولید سیمان به دست میآید. در واقع، کلینکر دانههایی است سخت و شیشهمانند به قطر ۳-۲۵ میلیمتر که در دماهای بالا، معمولاً حدود ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ درجه سانتیگراد از ترکیب مواد اولیه سنگ آهک و آلومینیوم سیلیکات (خاک رس) و سایر مواد معدنی تولید میشود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور گفت: با این محدویت، نگرانیها تشدید شده و ممکن است در تابستان مشکل تامین سیمان و حفظ تعادل بازار این محصول را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم در این خصوص تجدید نظر شود افزود: خیلی تلاش کردیم که این موضوع توسط وزارت صمت پیگیری شود، البته مقام عالی وزارت صمت پیگیر موضوع هستند، زیرا این موضوع، در آینده چالشهایی را در بازار سیمان ایجاد خواهد کرد.
الوندیان درخواست کرد: پیشگیریهای لازم در این خصوص صورت گیرد تا در تابستان تنشی در بازار ایجاد نشود و فرصت برای افزایش ذخایر کلینکر داشته باشیم.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور همچنین درباره ظرفیتسازی برای تولید سیمان گفت: ظرفیت ایجاد شده برای تولید سیمان در کشور ۸۹ و ۶ دهم میلیون تن است، اما با توجه به ناترازی انرژی در سال گذشته، حدود ۱۷ میلیون تن تولید را از دست دادیم.
الوندیان گفت: اگرچه صنعت سیمان تلاش کرد، تعادل بازار را حفظ کند و سیمان را معادل سال ۱۴۰۲ عرضه کرد، اما این تعادل با کاهش صادرات ایجاد شد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور همچنین درباره شرایط تولید سیمان به نسبت مصرف داخلی افزود: مصرف سالیانه سیمان در کشور حدود ۶۶ میلیون تن است، سال گذشته ۷۲ میلیون تن کلینکر تولید کردیم که تقریبا ۸ میلیون تن با میزان مصرف داخلی فاصله داریم که فاصله کمی است.
الوندیان گفت: حدود ۱۴ میلیون تن نیز ظرفیت بازار صادراتی صنعت سیمان است که اکنون با این محدودیت زودهنگامی که شروع شده، هم بازارهای صادراتی و هم بازار مصرف داخلی صنعت سیمان در مناطق پرمصرف تهدید میشود.
وی ادامه داد: برای اینکه واحدهای تولیدی سیمان، پراکندگی جغرافیایی دارند و امکان جابجایی آن از استانی به استانهای پرمصرف مثل تهران مقرون به صرفه نیست؛ بنابراین ما باید بتوانیم سیمان مورد نیاز هر منطقه از کشور را در همان مناطق تامین کنیم.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما