
به گزارش میمتالز، در این مجمع حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی آن موسسه حسابرسی رازدار و حسابرس مستقل و بازرس قانونی علیالبدل آن موسسه حسابرسی دَش و همکاران تعیین شدند. همچنین ترکیب اعضای هیات مدیره این مجمع، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، شرکت سرمایهگذاری امید، شرکت سرمایهگذاری سپه، شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر و شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات انتخاب شدند. در این مجمع به ازای هر سهم ۱۴۷ تومان سهم تقسیم شد. همچنین پاداش اعضای هیات مدیره در وجه هر یک از اعضای حقوقی، یک میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان و مبلغ مسوولیتهای اجتماعی برای سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به میزان ۱۲۰ میلیارد تومان به تصویب رسید و روزنامه کثیرالانتشار «جهان صنعت» به عنوان روزنامه رسمی این شرکت انتخاب شد.
در این مجمع «محمد محیاپور» مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به عملکرد این شرکت پرداخت و عنوان کرد: امروزه شرکت توانسته نقش توسعهای خود را به خوبی ایفا کند. شرکت گهرزمین در سال ۱۳۸۳ تاسیس شده و در سال ۱۳۹۷ پذیرش و عرضه این شرکت در فرابورس انجام شده است. سرمایه ثبتی گهرزمین ۲۵۰۰ میلیارد تومان بود که سال گذشته توانستیم این عدد را به ۷۵۰۰ میلیارد تومان برسانیم. امیدواریم در سال ۱۴۰۴ شاهد رشد فروش و بهرهبرداری بخشی از پروژهها از جمله احیای بردسیر باشیم. تامین مالی شرکت را به خوبی انجام بدهیم تا نقش خود را در مسیر «سرمایهگذاری برای تولید» به عنوان شعار سال ایفا کنیم.
محیاپور در ادامه خاطرنشان کرد: شرکت گهرزمین یک واحد گندلهسازی با ظرفیت ۵ میلیون تن دارد که واحد خردایش آن با ظرفیت ۱۵ میلیون تن، ۳ خط کنسانتره آن با ظرفیت ۶ میلیون تن است، همچنین معدن گهرزمین ذخیرهای بیش از ۶۴۰ میلیون تن دارد.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه این شرکت عنوان کرد: بخش عمده این شرکت در منطقه گلگهر واقع شده و شرایط و موقعیت مناسب معدنی دارد. متوسط عیار سنگ آهن معدن کشور حدود ۴۸ درصد است، درحالیکه متوسط عیار معدن گهرزمین بالای ۵۳ درصد است. در حوزه سنگ آهن سهم ما در کشور ۲۳ درصد، در حوزه کنسانتره ۱۲ درصد، در گندله ۱۱ درصد و در آهن اسفنجی ۹ درصد است. به زودی در منطقه گلگهر از معدن تا تولید ورق را خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با اشاره به وضعیت شرکت در بازار سرمایه عنوان کرد: در فرابورس، رتبه نخست شفافیت را در اختیار داریم و بر اساس آخرین وضعیت اعتبارسنجی شرکت در سال گذشته رتبه بلندمدت اعتباری A را کسب کرده که نشاندهنده اعتبارسنجی شرکت است.
محیاپور درباره وضعیت تولید شرکت گهرزمین تصریح کرد: میزان رشد تولید شرکت از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ از ۳۳ میلیون تن به ۴۲ میلیون تن رسیده که رشد قابلتوجهی است. در حوزه سنگ آهن از ۳ میلیون تن به ۲۸ میلیون تن رسیدهایم. در کنسانتره از ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ۸ میلیون تن رسیدیم که برنامه داریم امسال به ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسیم و در گندله از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن به ۶ میلیون و ۱۵۶ هزار تن رسیدیم که امسال حداقل رکورد ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تن را خواهیم زد.
وی با تاکید بر این موضوع که ما در گهرزمین چالش تولید به دلیل نبود انرژی نداشتهایم، گفت: وضعیت مقداری فروش شرکت در زمینه کنسانتره کمتر شده که به این دلیل بوده که کنسانتره را تبدیل به گندله کردهایم. در حوزه سنگ آهن نیز بخش بیشتری از سنگ آهن در خود شرکت گهرزمین استفاده شده و مابقی آن را نیز به شرکت گلگهر دادهایم که در این راستا مطالبات ما از گلگهر کمتر از هزار میلیارد تومان است. سال گذشته تمام مطالبات خود را یا به صورت نقد یا به صورت مواد اولیه دریافت کردهایم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین همچنین با اشاره به وضعیت فروش و صادرات این شرکت بیان کرد: صادرات گندله ما نسبت به سال گذشته کمتر شده است، تنها به این دلیل که دولت عوارض صادراتی ۲۰ درصدی روی صادرات گندله وضع کرده بود، البته در عوض گندله داخلی بیشتری به فروش رساندیم.
محیاوپور افزود: درآمد عملیاتی شرکت ۳۸ درصد همراه با رشد بوده است، درآمد عملیاتی شرکت در سال ۱۴۰۱ از ۳۰ همت به ۵۲ همت در سال ۱۴۰۳ رسیده است. روند رشد سود ناخالص شرکت از ۱۳ همت به ۱۷ همت رسیده، این در حالی است که بهره مالکانه و هزینه انرژی آن چندین برابر شده است. در حقیقت ما با بهینهسازی و با پایین آوردن هزینهها توانستهایم سود ناخالص شرکت را افزایش دهیم. روند سود خالص شرکت از ۱۱.۷ همت به ۱۴.۴ همت با رشد ۱۸ درصدی نسبت به سال قبل همراه بوده است. جمع دارایی شرکت از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ از ۲۸ همت به ۶۷ همت رسیده که رشد قابلتوجهی است. میزان رشد داراییها نسبت به بدهیها بیشتر بوده است.
وی در ادامه افزود: در حوزه منابع انسانی معتقد به شایستهسالاری هستیم. چه در خود مجموعه و چه در حوزه پیمانکاری تلاش کردهایم که نیرویی اضافه نشود، از اینرو رشد نیروی انسانی ما تقریبا ثابت بوده است. همچنین در سرانه فروش به ازای هر نفر ۳۰ درصد رشد داشتهایم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین گفت: ۴ مجتمع صنعتی و معدنی داریم که سه مجتمع آن در سال گذشته ایجاد شدهاند. در حقیقت سال گذشته مجتمعهای بردسیر، جیرفت و زاهدان را ایجاد کردهایم.
محیاپور ادامه داد: تمرکز ما بر روی پروژههایی است که ارزشافزوده بالایی دارند و به نوعی سودده هستند، از اینرو روی پروژه آهن اسفنجی ۳.۴ میلیون تنی بردسیر و پروژه آبگیری از باطلههای کنسانتره تمرکز کردهایم که حداقل ۵۰ درصد هزینه و مصرف ما را کاهش میدهد. اکتشافات در پهنههای جبال بارز زاهدان و جیرفت و پروژههای توسعهای مجتمع زاهدان در اولویت شرکت قرار دارند. پروژه آهن اسفنجی بردسیر در کمتر از دو سال به رشد ۸۳ درصدی رسیده است که زمان بهرهبرداری آن آبان ۱۴۰۴ است که تمام تلاش خود را خواهیم کرد که این کارخانه در ۶ ماهه امسال به بهرهبرداری برسد و حتی پیشبینی شده که در بردسیر به تولید خواهیم رسید. در حال حاضر ۱۲۰۰ نفر در این پروژه در حال کار هستند.
وی همچنین افزود: در مجتمع معدنی زاهدان یک پهنه به وسعت ۴۵۰ کیلومتر مربع داریم، در این محدوده بیش از ۲۰ هزار متر حفاری انجام دادهایم. این پهنه، یک پهنه متفاوت با عیار مناسب هم مس و هم طلا است که عملیات لیچینگ آن آغاز شده است. احداث کارخانه ۲۰۰ هزار تنی کنسانتره را در دست اقدام داریم که پیشبینی برنامه ۵۰۰ میلیون یورویی در این زمینه داریم که در آنجا طی دو سال گذشته حدود ۴۰ هزار متر حفاری انجام دادهایم. در منطقه جبال بارز اکتشافات عمقی تا عمق ۱۷۰۰ متر را انجام دادهایم. تمرکز ما یکی بر روی توسعه معدن گهرزمین، یکی بر روی منطقه جبال بارز و دیگری نیز در زاهدان بوده است. ۲۹ محدوده امیدبخش را شناسایی کردیم که در دستور کار ویژه ما قرار دارد. در حوزه توسعه مس به ویژه در منطقه زاهدان تمرکز داریم. در پهنه جبال بارز به نقاط اصلی در معادن رسیدیم و عملیات حفاری انجام شده و بخشی از آنالیزها نیز صورت گرفته که امیدواریم امسال عملیات اجرایی و صنعتی آن در منطقه زاهدان به ثمر بنشیند. امیدواریم امسال عملیات صنعتی در منطقه جبال بارز و جیرفت را آغاز کنیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در زمینه اقداماتی در حوزه بومیسازی در این شرکت تصریح کرد: در پروژه بومیسازی با حدود ۳۱ قرارداد و ۱۸ پروژه دانشبنیان سبب خروج ۲۱ میلیون یورو شدهایم در این راستا دو اقدام انجام دادهایم، یکی ماشین انباشت و برداشت و دیگری نیز دامپتراک ۱۵۰ تنی است که کمتر از دو ماه آینده وارد معدن میشود که هزینه آن برای شرکت گهرزمین حدود ۳۰ میلیارد تومان تمام شده است. استارت اولیه این دستگاه انجام شده که درصد پیشرفت دستگاه ۹۰ درصد است. همچنین ۴۸ قرارداد در حوزه بومیسازی را آغاز کردهایم.
محیاپور با اشاره به پروژه در دست بررسی این شرکت عنوان کرد: از جمله پروژههای در دست بررسی ما کماکان پروژه توسعهای معادن سیستان و بلوچستان و جبال بارز، افزایش کمی و کیفی کارخانه کنسانتره و پروژه حمل مواد معدنیایپیسیسی IPCC است که با شرایط امروز ۲۵ درصد هزینه بهرهبرداری را کاهش میدهد که این پروژه هزینه معدنکاری را حداقل ۵۰ درصد کاهش و همچنین ظرفیت معدنکاری را افزایش میدهد که در این راستا ممکن است نیاز باشد تا عمق ۷۰۰ متری نیز پیش رفت. این پروژه یک پروژه ضروری است که برای نخستینبار در کشور انجام شده است و حداقل ۲۰ درصد پیشرفت داشته است که امیدواریم این پروژه حتما به سرانجام برسد. موضوع دیگر نیروگاه خورشیدی است که جلسهای با حضور معاون سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و سازمان صنعت و معدن استان داشتهایم و قرار شد بخش عمدهای از این نیروگاه به عنوان حقوق دولتی در نظر گرفته شود و جزو هزینههای شرکت لحاظ نشود. در بحث مسوولیتهای اجتماعی نیز سال گذشته عدد ۱۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته بودیم و بر اساس مصوبه مجمع ۹۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان آن در حوزههای مختلف هزینه شده است.
وی افزود: اهم دستاوردهای شرکت که به کمک همکاران انجام شده نشاندهنده این موضوع است که شرکت در مسیر توسعه قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین ادامه داد: کار ویژهای در شرکت انجام شده است، حدود سه سال پیش به دستور مجمع شرکت، یک مصوبه به تصویب رسید که یک شرکت معدنکاری در گهرزمین تاسیس شود. با توجه به اینکه هزینه معدنکاری هزینه بالایی است و ما حداقل ۱۰ همت هزینه معدنکاری داریم؛ بنابراین در راستای کاهش این هزینه یک شرکتی که از قبل وجود داشت را احیا کردیم که با وجود این شرکت (همیار گهر حدید سیرجان) هزینههای بهرهبرداری ما بسیار کاهش یافت. با وجود این شرکت مدیریت مناقصات در حوزه معدنکاری دست خود شرکت است و هزینه بهرهبرداری در معدنکاری ما حداقل ۲۰ درصد کاهش یافته است.
محیاپور همچنین خاطرنشان کرد: شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر را با گزارش کارشناسی و ۱۱ درصد پایینتر از قیمت کارشناسیشده، خریداری کردیم. این شرکت سال گذشته حدود ۲۳۰ هزار تن تولید داشت. بیش از ۶ هزار میلیارد تومان مطالبات گهرزمین از طریق فولاد مشیز از گلگهر است. بحث اصلی فولاد مشیز استفاده از زیرساختهای انرژی در حوزه برق، آب و گاز است و نزدیکی آن به واحد احیای مستقیم ماست.
وی با تاکید بر این موضوع که برنامه توسعه معدنکاری را در دست اقدام داریم، تصریح کرد: با توجه به ذخیره معدن و پیشبینی آینده برنامه ما تولید ۱۸ میلیون تن سنگ آهن به صورت پیوسته در سال خواهد بود. توسعه زنجیره ارزش فولاد را در برنامه خود داریم؛ برنامههای دیگر ما کنترل هزینهها و سرمایهگذاری در حوزه اکتشافات و افزایش فروش محصولات است. امروز گندله گهرزمین یکی از بهترین گندلههای کشور است. در صادرات حداقل ۱۵ دلار رشد قیمت داشتیم. حرکت در مسیر زنجیره فولاد یکی از اهداف ماست. البته سرمایه اصلی شرکت، نیروی انسانی است. اصلاح ساختار مالی شرکت بخشی از آن انجام شده و بخشی نیز در دستورکار قرار دارد. بحث متنوعسازی محصولات را انجام داده و به حوزهای مانند مس و طلا نیز ورود پیدا کردهایم و کمتر از ۱۸ ماه دیگر لیچینگی در زاهدان راهاندازی میشود.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با اشاره به کارهایی که طی دو سال گذشته با حمایت ویژه سهامداران انجام شده، عنوان کرد: هر تصمیمی چه در هیات مدیره و چه در جلسه سهامداران، تایید صد درصدی حداکثر سهامداران و هیات مدیره را به همراه خود داشته است. ماهی یکبار نیز جلسه کمیته راهبردی داریم که با حضور سهامداران انجام میشود.
محیاپور با اشاره به پروندههای قضایی شرکت تصریح کرد: ۴۵ پرونده حقوقی را به ۸ پرونده تقلیل دادهایم که تاثیر مالی این پروندهها بالای ۲۰ همت بود که این پروندهها نیز بسته شدند.
وی ادامه داد: ورود هدفمند به حوزههای مس و طلا، کسب رتبه نخست شفافیت در بازار فرابورس، قرار گرفتن در جایگاه پنجاهم فهرست IMI۱۰۰ برای نخستینبار و تلاش پیگیرانه برای کاهش بهره مالکانه، از دیگر دستاوردهای قابل توجه این شرکت طی دو سال گذشته بوده است. در راستای کاهش مالکانه جلسههایی با نمایندگان مجلس، وزیر صمت تا رئیسجمهور داشتهایم و دو اقدام موثر با شرکت گلگهر انجام دادیم که حداقل ۲ هزار میلیارد تومان بهره مالکانه را کم کردیم که یکی روی فرمول بهای تمامشده کنسانتره با هزار میلیارد تومان و دیگری نیز روی قیمت پایه کنسانتره بود که در آنجا نیز هزار میلیارد تاثیر داشت.