
به گزارش میمتالز، در این بازدید که در روز همت اقتصادی استان مرکزی صورت پذیرفت، مهندس غفاری مدیرعامل کربن صنعت امیرکبیر علاوه بر معرفی بخشهای مختلف، گزارشی در خصوص آخرین اقدامات و پیشرفتهای این پروژه ارائه کرد.
دکتر زندیه وکیلی استاندار مرکزی ضمن بازدید از مجموعه واحدهای در حال ساخت، بیان کرد: با توجه به اینکه سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده است، بازدید از واحدهای تولیدی استان با هدف رسیدگی و حل مشکلات صنایع در دستور کار استانداری مرکزی قرار گرفته است و بر همین اساس در بازدیدی که از واحدهای تولیدی استان انجام میشود مدیران کل دستگاههای مرتبط نیز حضور دارند تا در صورت وجود مشکلات، به آنها رسیدگی و مرتفع شود.
وی با تاکید بر مساعدت همه جانبه در جهت سرعت بخشیدن به تکمیل و راهاندازی این کارخانه، این پروژه را یک پروژه ملی و بسیار مهم و تاثیرگذار در صنعت و اقتصاد دانست و عنوان کرد: در مصوبات کمیته کاهش آلودگی هوای شهر اراک و مصوبه هیات وزیران، انتقال واحد آندسازی موجود در داخل ایرالکو به بیرون از شهر با فاصله مشخص مدنظر قرار گرفت که در حال حاضر بخش عمده شامل ساخت و تجهیز ساختمانها و کارگاهها انجام شده و شرکت در حال تأمین تجهیزات و نصب آنها میباشد که امیدواریم در سال آینده به بهرهبرداری برسد.
استاندار مرکزی تأمین آند مورد نیاز ایرالکو در این واحد صنعتی و خروج از وابستگی به خارج را هدف بزرگ کارخانه کربن صنعت امیرکبیر نامید و اظهار امیدواری کرد در صورت راهاندازی این طرح، جدا از جلوگیری خروج ارز از کشور، کاهش قیمت تمامشده را نیز به همراه خواهد داشت.
مهندس غفاری مدیرعامل کربن صنعت امیرکبیر با بیان اینکه این کارخانه بیش از ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، عنوان کرد: میزان کل سرمایهگذاری مورد نیاز این کاخانه بیش از ۱۴۰ میلیون دلار است که در حال حاضر حدود ۸۰ میلیون دلار توسط بخش خصوصی هزینه شده است. از آنجائیکه برخی از تجهیزات مورد نیاز ما در انحصار شرکتهای خاصی در خارج از کشور است، به منظور تسریع در روند تکمیل ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز، محمدی سهامدار اصلی شرکت در اواخر سال ۱۴۰۳، طی سفر به کشور چین نسبت به شناسایی و مذاکره با شرکتهای خارجی اقدام و در شرف عقد قرارداد خرید تجهیزات میباشد. این اقدام مهم با پیگیری هیات مدیره ایرالکو در شرایط سخت تحریمی کشور دغدغه و نگرانی جهت کمبود تجهیزات این پروژه را برطرف میکند.
مهندس غفاری راهاندازی کارخانه آندسازی را منوط به همکاری ارگانها و نهادهای مختلف استان مرکزی در تأمین زیرساختها، وضعیت جاده، آب، برق و گاز این منطقه صنعتی عنوان کرد و در این زمینه از استاندار مرکزی خواستار کمک و همافزایی در رفع موانع و چالشهای آن کرد. وی مهمترین مشکل این پروژه را تامین ارز و منابع مالی عنوان کرد که علیرغم وجود ۸ مصوبه هیات دولت در تأمین مالی این پروژه ملی، هنوز حتی یک ریال به این شرکت اعتبار تخصیص داده نشده است. مدیرعامل کربن صنعت ایجاد اشتغال پایدار و صرفهجویی قابل توجه ارزی این کارخانه در شرایط سخت اقتصادی فعلی را بسیار مهم دانست که سالیانه در حدود هفتاد میلیون دلار از خروج ارز از کشور جلوگیری میکند.
وی همچنین بیان کرد: با افزایش بیست درصدی ظرفیت تولید، امکان تأمین آند برای دیگر شرکتهای داخل ایران نیز فراهم خواهیم کرد که در نهایت امیدواریم در سال ۱۴۰۵ این پروژه را به مرحله تولید برسانیم.
در ادامه این بازدید، اعضای شورای اسلامی کار ایرالکو در خصوص مسائل و مشکلات ایرالکو با استاندار مرکزی بحث و گفتوگو کردند و خواستار حمایت مسوولین استان در برونرفت از چالشهای این مجموعه بزرگ صنعتی شدند.
خاطرنشان میسازد در راستای پیگیری تحقق شعار سال ۱۴۰۴ (سرمایهگذاری برای تولید) و حمایت از سرمایهگذاران بخش تولید، تسریع در پیشبرد برنامههای توسعهای استان مرکزی از طریق حمایت از تولیدکنندگان، جذب سرمایهگذاری و رفع موانع پیش روی فعالان اقتصادی، از سوی استاندار مرکزی یک روز در هفته به نام روز همت اقتصادی نامگذاری شده است که بر همین اساس بازدید از واحدهای تولیدی مختلف در سطح استان، برگزاری جلسات کارشناسی با مدیران این واحدها و مدیران دستگاههای اجرایی ذیربط به منظور شناسایی چالشها و رفع موانع پیش روی تولیدکنندگان ازجمله برنامههای پیشبینی شده برای روز همت اقتصادی در استان مرکزی است.
منبع: باشگاه آلومینیوم