تاریخ: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۰۹:۰۲
بازدید: ۳۳
کد خبر: ۳۷۴۳۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

دامنه نوسان سهام شرکت‌ها در بورس تغییر نمی‌کند

دامنه نوسان سهام شرکت‌ها در بورس تغییر نمی‌کند
‌می‌متالز - رییس سازمان بورس گفت: با هدف ایجاد تعادل بلندمدت و با در نظر گرفتن ملاحظات و شرایط، به حفظ دامنه نوسان در سطح فعلی، که حدود ۲۰ سال قدمت دارد، تصمیم گرفته شد.

به گزارش می‌متالز، حجت‌الله صیدی، در آغاز سخنان خود، در هزارمین نشست هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن ابراز همدردی با مردم بندرعباس و حادثه‌دیدگان از سانحه آتش‌سوزی بندر شهید رجایی و عرض تسلیت به بازماندگان حادثه و مردم ایران. ابراز امیدواری کرد با تلاش مسئولان و همدلی مردم، آلام مردم مصیب‌دیده هرچه زودتر بهبود یابد.

نقطه عطف

صیدی در ادامه این جلسه گفت: هزارمین جلسه هیات‌ مدیره، به‌عنوان یک نقطه عطف در تاریخ سازمان بورس محسوب می‌شود. این جلسه فرصتی برای بررسی دستاورد‌های مهم و برنامه‌های آینده در مسیر توسعه بازار سرمایه است.

او افزود: یکی از بزرگ‌ترین دستاورد‌های این دوره، افزایش شفافیت و رشد بازار سرمایه است؛ چنان‌که با بهره‌برداری از ابزار‌های نوین مالی، توانسته‌ایم فضای سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و خرد فراهم کنیم.

در جلسات هیات مدیره سازمان بورس چه می‌گذرد؟

صیدی درباره موضوعات مورد بررسی در جلسات هیات‌ مدیره سازمان بورس، توضیح داد: بیش‌تر جلسات حول محور‌های اصلی تشکیل سرمایه، چگونگی حمایت از سهام‌داران از طریق نظارت و افزایش کارایی بازار برگزار می‌شود.

او افزود: هم‌چنین برای احقاق حقوق سهام‌داران، بحث و بررسی‌های کارشناسی زیادی در مورد تمام موضوعات، اعم از عرضه‌ها، باز و بسته شدن نماد‌ها و ابطال معاملات صورت می‌گیرد.

تلاش برای برقراری توازن و تعادل

رییس سازمان بورس با تأکید بر لزوم توجه به حقوق سهام‌داران و سرمایه‌گذاران گفت: بازار سرمایه محل تعارض منافع است؛ به همین دلیل ایجاد تعادل بین ذی‌نفعان بازار بسیار دشوار است. تلاش سازمان بورس این است که در جایگاه درست خود و با دیدگاهی عدالت‌محور، توازن و تعادل را در این بین برقرار کند.

رئیس سازمان بورس در ادامه با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای حمایت از سهام‌داران و تقویت بازار، گفت: حمایت از حقوق سهام‌داران، به‌ویژه سهامداران خرد، همواره جزو اولویت‌های سازمان بورس بوده است.

صیدی تاکید کرد: ما همواره در تلاش هستیم تا بازار سرمایه به عنوان یک رکن اصلی برای تأمین مالی پروژه‌های بزرگ اقتصادی و زیرساخت‌های کشور عمل کند.

تلاش هیات مدیره سازمان بورس برای ارتقای کارایی بازار

صیدی با اشاره به این که توسعه نهاد‌ها به کاهش ریسک بازار می‌انجامد، گفت: برای حفظ منافع بازار سرمایه، باید کارایی بازار ارتقا یابد و این امر یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح شده در جلسات هیات‌ مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار است.

او توضیح داد: این موضوع باعث افزایش شفافیت بازار، کاهش ریسک سرمایه‌گذاران، دستیابی به اطلاعات بیش‌تر و از بین بردن عدم‌تقارن اطلاعاتی بین سرمایه‌گذاران و سهام‌داران است که بخشی از آن در گرو بخش‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌هاست و بخش دیگری در اختیار نظام فناوری اطلاعات.

شرط تغییر دامنه نوسان

رییس سازمان بورس توضیح داد: ریزساختار‌هایی مانند حجم مبنا و دامنه نوسان، از جمله مباحث مطرح‌شده در جلسات متعدد هیات‌ مدیره جدید سازمان بوده‌اند.

او افزود: در این زمینه نظرات کارشناسی از داخل و خارج سازمان بورس دریافت و بررسی شده و در نهایت با هدف ایجاد تعادل بلندمدت و با در نظر گرفتن ملاحظات و شرایط، به حفظ دامنه نوسان در سطح فعلی، که حدود ۲۰ سال قدمت دارد، تصمیم گرفته شد.

صیدی با تاکید بر پویایی تصمیم‌گیری در سازمان بورس گفت: هر زمان که احساس کنیم ریسک بازار کم‌تر شده، موضوعات مورد مطالعه و بررسی مجدد قرار خواهند گرفت و مطابق با شرایط روز تصمیم‌های جدیدی خواهیم گرفت.

رییس سازمان بورس ادامه داد: پویایی و استحکام ساختار بازار در گرو به حداقل رسیدن نوسانات است.

او افزود: ثبات در تصمیم‌گیری در خصوص ریزساختار‌هایی مانند حجم مبنا، دامنه نوسان و سایر سیاست‌گذاری‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل در مورد ریزساختار‌ها تصمیم‌گیری‌ها به صورت پویا صورت خواهد گرفت.

دغدغه اعضای هیات مدیره سازمان بورس

رییس سازمان بورس تاکید کرد: تک‌تک اعضای هیات‌ مدیره جز ارتقای کارایی بازار و حفظ منابع سهام‌داران دغدغه دیگری ندارند.

او گفت: بر این اساس تمام بخش‌های سازمان بورس، پویا و فعال عمل کرده و با رصد و جمع‌آوری کامل اطلاعات و اخبار، موضوعات مهم را برای بررسی به هیات‌ مدیره منتقل می‌کنند و این مسایل با دقت در هیات مدیره بررسی می‌شود.

صیدی در پایان با تأکید بر اهمیت نقش تمام بازیگران بازار سرمایه، اعم از سهام‌داران حقیقی، حقوقی، نهاد‌ها و ارکان، ابراز امیدواری کرد؛ در سال ۱۴۰۴ شاهد بازاری بزرگ‌تر، پویاتر موفق‌تر و با بازده بالاتر باشیم و بتوانیم در تشکیل سرمایه و سرمایه‌گذاری در تولید، نقش موثری را ایفا کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده