
به گزارش میمتالز، غلامرضا کاظمیان دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با اشاره به برگزاری دومین جلسه شورا در سال جاری خبر داد و گفت: در این جلسه، ۶ موضوع از جمله الحاق اراضی برای طرح نهضت ملی مسکن و حمایت از جوانی جمعیت بررسی و درباره آنها تصمیمگیری شد.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران افزود: مغایرت اساسی در مهاباد (الحاق ۲۰۰ هکتار اراضی دولتی به طرح نهضت ملی مسکن)، مغایرت اساسی در بوکان (الحاق حدود ۵۰ هکتار اراضی ملی)، مغایرت اساسی در شیراز (الحاق ۲۰۰ هکتار اراضی دولتی) و همچنین امکانسنجی و مکانیابی برای تأمین حدود ۳۰۰ هکتار اراضی جهت ایجاد شهرک گلدره ملایر در راستای نهضت ملی مسکن، مورد بررسی قرار گرفت.
کاظمیان همچنین از بررسی و تصویب طرح جامع پیرانشهر در استان آذربایجان غربی خبر داد و اظهار کرد: طرح جامع پیرانشهر دومین طرحی است که با رویکرد و روش نوین تهیه و به تصویب شورای عالی میرسد.
وی با اشاره به مکانیابی و امکانسنجی ایجاد شهرک گلدره ملایر در استان همدان، گفت: تأمین حدود ۳۰۰ هکتار اراضی برای این شهرک به تصویب نمایندگان شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ادامه داد: اعضای شورا با الحاق ۲۰۰ هکتار اراضی به مهاباد، ۲۰۰ هکتار به بوکان و ۲۰۰ هکتار به محدوده شهر شیراز، برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن و در قالب قانون حمایت از جوانی جمعیت موافقت کردند.
کاظمیان تصریح کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری تلاش میکند با رعایت تمام نکات فنی، زیستمحیطی و اصول سکونتی، اراضی مورد نیاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن را تأمین کند.
وی خاطرنشان کرد: سند دستور کار اجرایی طرح جامع پیرانشهر نیز در دومین جلسه شورا تصویب شد. بر اساس این مصوبه، طرح جامع شهر برای افق ۱۴۱۷ با جمعیتی معادل ۱۶۶ هزار نفر به تصویب رسید. در این روش نوین، طرحهای جامع در دو مرحله تدوین میشوند؛ ابتدا سند دستور کار به تصویب شورا میرسد و در مرحله دوم، سند تکمیلی در استان تهیه و تصویب میشود.
کاظمیان با بیان اینکه تأمین توسعه آتی شهر و همچنین مجاورت پیرانشهر با مرز تمرچین از مهمترین محورهای مدنظر در این طرح بود، گفت: پیرانشهر به دلیل محاصره با اراضی زراعی و ارتفاعات، با چالش تأمین نیازهای توسعه سکونتی و فعالیتی روبهرو است. بر همین اساس، در تهیه سند اجرایی تلاش شد تا یک راهکار بهینه برای تأمین نیازهای شهر در افق ۱۴۱۷ ارائه شود.
وی همچنین افزود: با توجه به مجاورت پیرانشهر با مرز تمرچین، تلاش شده است تا از ظرفیت این مرز در راستای تقویت نقش و جایگاه پیرانشهر در مقیاس ملی و منطقهای استفاده شود.
منبع: خبرگزاری مهر