
به گزارش میمتالز، شاخص کل بورس تهران با افت ۶۱ هزار و ۸۴۲ واحدی (معادل ۱.۹۵ درصد) به سطح ۳ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۸۰۶ واحد رسید، که پایینترین سطح از ابتدای اردیبهشت تاکنون محسوب میشود.
شاخص هموزن نیز با کاهش ۱۰ هزار و ۸۷۵ واحدی (معادل ۱.۱۵ درصد) به سطح ۹۳۳ هزار و ۷۲۲ واحد رسید، که نشاندهنده فشار فروش در تمامی سطوح بازار است.
ارزش معاملات خرد بازار به ۱۲ هزار و ۷۸ میلیارد تومان رسید، که برای هفتمین روز متوالی کاهش یافته است. همچنین، بیش از ۴ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد، که بیشترین خروج نقدینگی از اواسط اردیبهشت ۱۴۰۲ تاکنون محسوب میشود.
در میان صنایع، گروههای بانکی، خودرویی و محصولات شیمیایی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. نمادهای فارس، فولاد و وبملت نیز بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
در سوی دیگر، صندوقهای طلا با رشد قیمت دلار، عملکرد مثبتی داشتند و اکثر آنها بیش از ۵ درصد افزایش قیمت را تجربه کردند.
سخنگوی دولت اعلام کرد که مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن ادامه دارد، زیرا ایران خواهان درگیری جدید در منطقه نیست. مهاجرانی نیز تأکید کرد که ایران برای رسیدن به نتیجه در مذاکرات هستهای شرکت کرده است، نه برای تلف کردن وقت.
در خبری دیگر، شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد که در هفته دوم اردیبهشت بیش از ۸۰۶ میلیارد تومان سود از طریق سامانه سجام به حساب یک میلیون و ۱۰۰ هزار سهامدار واریز شده است. همچنین، تعداد سهامداران فعال بازار به حدود ۵۶۰ هزار کد افزایش یافته و ارزش کل معاملات بورسهای کالایی به حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.
از سوی دیگر، «محمدرضا عارف» معاون اول رئیسجمهور، آییننامه توسعه و افزایش تولید میادین گازی را ابلاغ کرد که بر اساس آن، گاز تولیدی میادین به واحدهای صنعتی و پتروشیمی تخصیص داده میشود.
اما «قادر معصومیخانقاه» مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار در توییتی نوشت: کاهش ضریب اعتبار صندوقهای اهرمی برای مشتریان اعتباری شرکتهای کارگزاری که این صندوقها را در پرتفوی خود دارند، تنها حدود ۱/۵ درصد کاهش در ارزش تضمین را به همراه خواهد داشت.
کارشناسان میگویند: در روزهای اخیر، خروج سنگین پول حقیقی از بازار به دلیل اخبار منفی درباره مذاکرات هستهای و تشدید تحریمها مشاهده شده است. به ویژه، کاهش ضریب اعتباری صندوقهای اهرمی از ۷۵ درصد به ۳۷.۵ درصد باعث فشار فروش سنگینی در این صندوقها شده است.
کارشناسان دو عامل اصلی ریزش امروز بورس را (شنبه، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم ناگهانی سازمان بورس در کاهش ضریب اعتباری صندوقهای اهرمی و نگرانیهای ناشی از اخبار متناقض مذاکرات ایران و آمریکا میدانند. این تصمیمات با ایجاد جو روانی منفی، افت شاخص، رشد قیمت دلار و طلا را رقم زد. فشار فروش در گروههای پیشرو و خروج پول از سهام، نشانهای از بیثباتی اعتماد بازار بود.