تاریخ: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۶:۲۶
بازدید: ۵۷
کد خبر: ۳۷۵۹۸۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
سرلشکر صفوی دستیار ویژه و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا:

فولاد صنعت و سرمایه ملی کشور است

فولاد صنعت و سرمایه ملی کشور است
‌می‌متالز - سردار سرلشکر پاسدار یحیی رحیم‌صفوی دستیار ویژه و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در بازدید از خط تولید شرکت فولاد خوزستان اظهار داشت: حامل سلام رهبر معظم انقلاب اسلامی به کارگران فولاد خوزستان هستم. از مجاهدت‌های سربازان خط مقدم تولید در جنگ اقتصادی صمیمانه سپاسگزارم. گزارش‌ها هم تحسین برانگیز بود، هم غم‌انگیز بود. به عنوان نماینده رهبری هر کمکی به منظور رفع مشکلات شرکت فولاد خوزستان از دستم برآید، انجام می‌دهم.

به گزارش می‌متالز، وی گفت: ۳۵ درصد برق آبی کشور در استان خوزستان تولید می‌شود و می‌بایست در مورد تامین برق صنایع استان، تصمیمات راهبردی گرفته شود.

دستیار ویژه و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با تقسیم موارد به دسته‌ی راهبردها، رویداد‌ها و روندها، اظهار داشت: در مواجه با مسائل، راهبرد دشمن را تشخیص دهید و برای مقابله با آن برنامه‌ریزی کنید. دشمن می‌خواهد، ایران را دچار انزوای اقتصادی کند و از کریدور منطقه حذف کند و هدفش ایجاد نارضایتی است. در صنعت باید راهبرد داشته باشیم و همچنان به دنبال حفظ جایگاه‌مان در منطقه باشیم. از فولاد خوزستان و کارگران تلاشگر این مجموعه می‌خواهم به سمت خودکفایی حرکت کنند.

سردار هاتف جانشین فرمانده قرارگاه حضرت اباالفضل (ع) استان خوزستان در این مراسم ضمن خوش آمدگویی به دستیار ویژه و مشاور عالی مقام معظم رهبری و هیات همراه گفت: فولاد خوزستان مادر شرکت‌های فولادی در استان بوده و همچنان این جایگاه را داراست و به عنوان بخشی از زنجیره تولید فولاد به دیگر شرکت‌های فولادی خدمت‌رسانی می‌نماید.

امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در بازدید سرلشکر پاسدار یحیی رحیم‌صفوی دستیار ویژه و مشاور عالی مقام معظم رهبری از شرکت فولاد خوزستان گفت: این شرکت ۶۰ شهید را به میهن اسلامی تقدیم کرده است و موفقیت‌های امروز خود را مرهون خون پاک شهدا می‌داند.

وی گفت: ناترازی انرژی صدمات جبران ناپذیری به صنعت فولاد کشور وارد نموده است، علی‌رغم اینکه صنعت فولاد تنها ۱۰ درصد برق کشور را مصرف می‌کند، لیکن اعمال محدودیت در گام نخست شامل حال این صنعت می‌شود و ادامه این روند عملا باعث توقف خطوط تولید شرکت‌ها خواهد شد.

ابراهیمی گفت: فولاد خوزستان به همراه گروه خود، ۲۰ درصد آهن اسفنجی کشور را در سال گذشته تامین نمود. این شرکت حدود ۳ درصد، ارزآوری غیرنفتی برای کشور داشته است و نقش سازنده‌ای در رشد اقتصاد کشور ایفا می‌نماید.

مدیرعامل فولاد خوزستان ادامه داد: در ۸۰ سال آینده حرکت به سوی تولید فولاد سبز، موجب حیات این صنعت مادر خواهد شد، فولاد خوزستان نیز در مسیر فولاد سبز اقدامات فراوانی انجام و البته در دست اجرا دارد.

وی تصریح نمود: در مجموع ۴ سال گذشته بدلیل محدودیت‌های انرژی ۶۰ درصد تولید محصول خود را از دست داده‌ایم که بالغ بر ۶۰ همت درآمد بوده است. از طرفی این شرکت در فروردین‌ماه سال جاری نشان داد اگر محدودیت انرژی وجود نداشته باشد، توانایی برای تولید مستمر و ثبت رکور‌های پی‌درپی را داراست.

مدیرعامل فولاد خوزستان افزود: صرفه جویی در مصرف انرژی و آب جزو اولویت‌های ما به شمار می‌رود. به عنوان مثال میزان مصرف آب در فولاد خوزستان، ۴ لیتر به ازای تولید هر تن فولاد است. البته با راه‌اندازی پروژه RO این مصرف به ۲ لیتر به ازای هر تن تولید محصول رسید. به عبارتی میزان مصرف آب در شرکت فولاد خوزستان ۵۰ درصد کاهش یافته است.

ابراهیمی اشاره‌ای هم به چالش‌های پیش روی صنعت فولاد کرد و ادامه داد: یکی از چالش‌های شرکت در حوزه صادرات می‌باشد، رقبای صادراتی ما کشور‌های همسایه در حوزه خلیج فارس و در کنار آن چین و روسیه می‌باشند. اگر دستورالعمل‌های صادراتی تسهیل یابد از طریق صادرات محصول می‌توان ارزآوری مناسبی برای کشور داشته باشیم.

وی افزود: با توجه به دوری فولاد خوزستان از معادن، یکی از چالش‌ها و هزینه‌های چشم گیر برای شرکت، کرایه حمل مواد اولیه است. از طرفی با توجه به ذخایر موجود در کشور، در حال حاضر ۱۶۵ میلیون تن کسری سنگ وجود دارد. البته تملک معدن سنگ توسط فولاد خوزستان انجام شده است. انرژی و مبلغ تامین آن از دیگر چالش‌های شرکت فولاد خوزستان است. با این حال فولاد خوزستان پروژه نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی برق را، در نزدیکی شرکت در دست اجرا دارد. پروژه دیگر احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در سه فاز ۲۰۰ مگاواتی است. همچنین فاز اول پروژه نیروگاه برق سبزوار به میران ۱۸۰ مگاوات در مدار قرار گرفته و این نیروگاه با همت سهامدار عمده و از طریق تهاتری که انجام شده در تملک قرار گرفته است و دو فاز دیگر آن یکی در مردادماه سال جاری و فاز سوم سال ۱۴۰۵ در مدار قرار می‌گیرد.

مدیرعامل تاکید داشت: در حوزه مالی، یکی از چالش‌های سرمایه‌گذاران، نرخ تامین مالی است که امروز به عددی بالای ۵۲ درصد رسیده است. در حوزه توسعه تکنولوژی سعی بر انجام پروژه‌هایی برای نوسازی خطوط تولید داریم. از طرفی در سایر بخش‌ها کار‌هایی اساسی انجام شده و به عنوان مثال امروز توانایی انتقال هیدروژن مناطق پتروشیمی را داشته و می‌توان از آن برای تولید آهن اسفنجی در فولاد شادگان استفاده کنیم و این خود حرکت سریع به سمت توسعه تکنولوژی است.

ابراهیمی در پایان سخنان خود اظهار داشت: این شرکت با احداث ۵۵۰ هکتار فضای سبز ۵ برابر الزامات زیست‌محیطی به تعهد خود عمل نموده است. در این حوزه در قالب ۲۳ پروژه از جمله اجرای پروژه ویندفنسیگ (توری باد) که گرد و غبار را به میزان ۸۵ درصد در شرکت کاهش خواهد داد، مشغول انجام وظیفه هستیم. در حوزه مسوولیت‌های اجتماعی کار‌های فراوانی شده است و می‌توان به ساخت درمانگاه پزشکی، راهسازی و جاده سازی، توزیع اقلام آموزشی و معیشتی، اهدای جهیزیه به زوج‌های جوان، آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد، ساخت پل و ورزشگاه شهدای فولاد و ... اشاره کرد.

وی در پایان از حضور دستیار ویژه و مشاور عالی مقام معظم رهبری، جانشین فرماندهی قرارگاه حضرت اباالفضل (ع) استان خوزستان و هیات همراه در شرکت فولاد خوزستان، تقدیر و تشکر کرد.

عناوین برگزیده