
به گزارش میمتالز، به گفته انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، محدودیتهای برق، امسال از ۱۶ فروردین بر فولادسازان تحمیل شده که اگر این چنین نمیشد، شاهد رشد بیشتری در تولید فروردینماه بودیم در این ماه تولید برخی محصولات فولادی مانند ورق پوششدار و آهن اسفنجی با رشد و تولید تیرآهن با افت چشمگیر ۴۱.۴ درصدی مواجه شده است.
گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از وضعیت تولید انواع محصولات فولادی در نخستین ماه از سال ۱۴۰۴ نشان میدهد که در آغاز سال ۱۴۰۴، صنعت فولاد کشور با ترکیبی از رشد و رکود در بخشهای مختلف زنجیره تولید مواجه شده است.
در فروردینماه با وجود افزایش تولید در برخی اقلام از جمله ورق پوششدار، اسلب و آهن اسفنجی، تولید چند محصول کلیدی نظیر تیرآهن، ورق گرم و ورق سرد کاهش یافته است. این تحولات در شرایطی رقم خورده که به گفته انجمن، محدودیتهای برق از میانه فروردینماه بر فولادسازان اعمال شده و همین مسئله نقش مهمی در نوسانات تولید ایفا کرده است.
در نخستین ماه امسال، بیشترین رشد تولید نسبت به سال ۱۴۰۳ را ورق پوششدار به خود اختصاص داده است؛ در فروردینماه امسال ۱۵۷ هزار تن ورق پوششدار تولید شده و این درحالیست که میزان تولید آن در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۱۴۰ هزار تن ثبت شده است.
پس از آن، اسلب و آهن اسفنجی بیشترین رشد را داشتهاند؛ در این ماه نسبت به فروردینماه سال ۱۴۰۳ به ترتیب اسلب ۷.۶ درصد و آهن اسفنجی هفت درصد رشد تولید را تجربه کردهاند و درحالیکه در نخستین ماه سال گذشته یک میلیون و ۲۴۸ هزار تن اسلب و سه میلیون و ۸۰۷ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده بود، این اعداد امسال به ترتیب به یک میلیون و ۳۴۳ هزار تن (اسلب) و چهار میلیون و ۷۵ هزار تن (آهن اسفنجی) تولید شده است.
در این ماه سه میلیون و ۳۱۲ هزار تن فولاد میانی تولید شده که نسبت به سه میلیون و ۱۶۶ هزار تن تولیدی در فروردینماه سال گذشته، ۴.۶ درصد افزایش داشته است. تولید میلگرد در این دو مقایسه آماری، ۴.۱ درصدی افزایش داشته و از ۸۰۷ هزار تن به ۸۴۰ هزار تن رسیده است.
در فروردینماه سال جاری یک میلیون و ۹۶۹ هزارتن بیلتوبلوم تولید شده که نسبت به یک میلیون و ۹۱۸ هزار تن تولیدی در فروردینماه ۱۴۰۳ حدود ۲.۷ درصد رشد داشته است. تولید نبشی، ناودانی و سایر مقاطع در فروردین ماه امسال نیز ۸۰ هزار تن ثبت شده که ۲.۶ درصد بیشتر از ۷۸ هزار تن تولیدی در ماه مشابه سال گذشته است.
کمترین میزان رشد تولید را کنسانتره سنگ آهن به میزان ۱.۱ درصد، ثبت کرده که از شش میلیون و ۵۰۱ هزار تن تولیدی در فروردینماه ۱۴۰۳ به شش میلیون و ۵۷۵ هزار تن در فروردینماه امسال رسیده است.
در مقابل، طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید سایر اقلام زنجیره آهن و فولاد کشور با افت تولید در فروردینماه نسبت به فروردینماه سال گذشته مواجه شدهاند.
در یک ماهه فروردین ماه به ترتیب ۹۸۵ هزار تن مقاطع طویل فولادی با افت ۱.۱ درصدی، ۲۳۰ هزار تن ورق سرد با افت ۱.۳ درصدی و شش میلیون و ۲۴۸ هزار تن گندله سنگ آهن با افت ۱.۴ درصدی تولید شده است. میزان تولید این اقلام فولادی در ماه مشابه سال گذشته ۹۹۶ هزار تن، ۲۳۳ هزار تن و شش میلیون و ۳۳۹ هزار تن ثبت شده است.
بر اساس آمار، تولید محصولات فولادی در فروردینماه امسال یک میلیون و ۸۱۲ هزار تن است که نسبت به یک میلیون و ۸۵۱ هزار تن تولیدی در فروردین ماه ۱۴۰۲، حدوداً دو درصد افت تولید داشته است. تولید مقاطع تخت فولادی تولید شده در فروردینماه سال ۱۴۰۳، تقریبا ۸۵۵ هزار تن بوده؛ تولید این مقاطع در فروردینماه امسال ۸۲۷ هزار تن ثبت شده که ۳.۳ درصد کمتر است.
تولید ورق گرم فولادی در یک ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت ۴.۶ داشت و از ۸۴۶ هزار تن به ۸۰۷ هزار تن رسید.
در نهایت تولید تیرآهن به طرز قابلتوجهی با افت تولید مواجه شده است. درحالیکه در فرورینماه سال گذشته، ۱۱۱ هزار تن تیرآهن در کشور تولید شد، این میزان امسال به ۶۵ هزار تن رسیده و افت ۴۱.۴ درصدی تولید را ثبت کرده است.
گفتنی است که به تاکید انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، محدودیتهای برق، امسال از ۱۶ فروردین بر فولادسازان تحمیل شده که اگر این چنین نمیشد، شاهد رشد بیشتری در تولید فروردینماه بودیم. این درحالیست که کاهش تولید ورق گرم و سرد، اهمیت و فوریت مدیریت واردات ورقهای فولادی به کشور را مضاعف ساخته است.
منبع: بورس نیوز