
به گزارش میمتالز، غلامرضا نازپرور روز شنبه در حاشیه هجدهمین نمایشگاه ظرفیتهای گردشگری و صنایعدستی مشهد افزود: مهمترین مشکل کنونی معادن این استان ناترازی انرژی و کمبود سوخت (گازوئیل) برای ژنراتورهاست.
وی با انتقاد از سیاست تخصیص سوخت بر اساس سهمیه ۲ سال قبل معادن ادامه داد: اکثر معادن از دیزل ژنراتور برای تامین برق استفاده میکنند و سهمیه سوخت تخصیصیافته از گازوئیل، جوابگوی نیاز آنها نیست.
رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در ادامه با انتقاد از تمرکز ارزشگذاری سنگهای قیمتی در تهران، بازگشت این اختیار به استان خراسان رضوی با نقش آفرینی شورای راهبردی توسعه هنر صنعت گوهرسنگها به نمایندگی مجتمع سنگان را خواستار شد.
نازپرور افزود: از طریق خانه معدن و کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، پیگیر بازگشت اختیار ارزشگذاری سنگهای قیمتی به استان هستیم، اما متاسفانه به بهانههای واهی، این موضوع مسکوت مانده و به نظر میرسد هدف، حفظ انحصار در دست تهرانیها است.
وی با تاکید بر ظرفیت زیاد خراسان رضوی در حوزه گوهرسنگها تاکید کرد: باید از ظرفیت هر استان در زمینههایی که در آن قوی است استفاده شود، چون تمرکز همه امور در پایتخت، اقدامی غیرمنطقی است.
رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: درخواست خود را مبنی بر بازگرداندن اختیار ارزشگذاری سنگهای قیمتی به خراسان رضوی، به معاون اول رییس جمهوری، وزیر صنعت و معدن و معاون معدنی ایشان مطرح کردهایم، اما هنوز به نتیجهای نرسیدهایم ولی امیدواریم دبیرخانه شورای راهبردی توسعه هنرصنعت گوهرسنگها بتواند این موضوع را پیگیری کرده و این حق را به استان بازگرداند.
نازپرور با تاکید بر جایگاه مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگها تصریح کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در خراسان رضوی، منطقی نیست که ارزشگذاری سنگهای قیمتی در تهران انجام شود و باید این مهم به خراسان رضوی بازگردد.
استان خراسان رضوی با دارا بودن ۵۹۸ معدن، بیشترین تعداد معادن را در کشور دارد و جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است. این استان به دلیل منابع معدنی غنی و گستردگی جغرافیایی، سهم قابل توجهی در صنعت معدن کشور دارد این استان قطب تولید سنگآهن در خواف، تولید مواد معدنی از قبیل کرومیت، طلا، سنگهای تزئینی، مس و فیروزه است.