تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۰:۱۰
بازدید: ۴۱
کد خبر: ۳۷۶۱۳۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
برای نخستین بار در کشور و در راستای طرح تحول دیجیتال انجام شد؛

استفاده از ابزار نوین مالی و بانکی با نام برات الکترونیکی برای نخستین بار در فولاد مبارکه

استفاده از ابزار نوین مالی و بانکی با نام برات الکترونیکی برای نخستین بار در فولاد مبارکه
‌می‌متالز - برای نخستین بار در کشور، شرکت فولاد مبارکه برای وصول عواید حاصل از فروش محصولات و تأمین منابع مالی از یک ابزار نوین مالی و بانکی با نام برات الکترونیکی استفاده کرد.

به گزارش می‌متالز، این ابزار در راستای پروژه تأمین مالی زنجیره تأمین (SCF) که توسط وزارت صمت و بانک مرکزی به صنایع و بانک‌ها ابلاغ شده بود، برای اولین بار در کشور در شرکت فولاد مبارکه و در معاونت اقتصادی و مالی، توسط قسمت حسابداری فروش و دریافتنی‌ها با موفقیت مورد بهره‌برداری قرار گرفت. شرکت فولاد مبارکه به‌دلیل دارا بودن زنجیره تأمین گسترده، شرایط بسیار مناسبی برای اجرای این ابزار نوین داشته و با به‌کارگیری برات الکترونیکی مشکل نقدینگی صنایع بالادستی و پایین‌دستی بدون ایجاد نقدینگی رفع شده و منجر به هدایت منابع مالی کوتاه‌مدت به سمت صنایعی می‌شود که دارای کمبود نقدینگی هستند.

جایگزین مناسبی برای سایر روش‌ها و کاهش هزینه‌های خرید، فروش و تأمین مالی شرکت‌ها

مالک یبلویی، رئیس حسابداری فروش و دریافتنی‌های شرکت فولاد مبارکه، ضمن اعلام این خبر و با بیان مطلب فوق گفت: مشتریان عضو گروه فولاد مبارکه در حال حاضر قادر به استفاده از این ابزار مالی جهت خرید محصولات فولادی خود از فولاد مبارکه هستند. با توجه به هزینه‌های زیاد خرید از طریق روش‌هایی مانند اعتبارات اسنادی و با عنایت به مشکلات شرکت‌های زیرمجموعه فولاد مبارکه در گشایش اعتبارات اسنادی، ابزار نوین مالی معرفی‌شده می‌تواند جایگزین مناسبی برای سایر روش‌ها باشد و باعث کاهش هزینه‌های خرید، فروش و تأمین مالی شرکت‌ها گردد.

۱۵۰ میلیارد ریال کاهش هزینه

وی تصریح کرد: در صورت اجرای کامل ابزار برات الکترونیکی توسط شرکت‌های عضو گروه فولاد مبارکه برای خرید محصولات فولادی، هزینه‌های کارمزد فروش فولاد مبارکه با توجه به مبلغ فروش سال‌های گذشته به میزان ۱۵۰ میلیارد ریال کاهش خواهد یافت. همچنین شرکت‌های عضو گروه در این روش نیازی به سپرده‌گذاری ۱۵ درصدی مبلغ نقد نزد بانک‌ها جهت صدور برات الکترونیکی ندارند و می‌توانند از این منابع برای سرمایه‌گذاری استفاده کنند.

تضمین اعتبار سند از طریق بانک‌های کارگزار

به گفته رئیس حسابداری فروش و دریافتنی‌های فولاد مبارکه، یکی از تفاوت‌های اساسی ابزار برات الکترونیکی این است که دریافت‌کننده برات دیگر شخص نیست و بانک‌های کارگزار به‌عنوان دریافت‌کننده، اعتبار سند را تضمین می‌کنند که در سررسید وصول شود. این ابزار هزینه مبادله تولیدکننده را کاهش می‌دهد و خصوصاً در شرایط تحریم به تأمین مواد اولیه تولید و تسهیل فرآیند فروش کمک شایانی می‌کند.

برات الکترونیک چیست؟

وی در معرفی و تشریح کاربرد برات الکترونیک گفت: برات در مفهوم حقوقی، سندی است که به‌موجب آن، شخصی به شخص دیگر دستور می‌دهد که مبلغی را در زمان معین به شخص سومی پرداخت کند و برات الکترونیکی با استفاده از فناوری دیجیتال این فرآیند را تسهیل می‌کند. برات به‌عنوان یکی از ابزار‌های تأمین مالی زنجیره تأمین، امکان انتقال و مدیریت مالی بین بنگاه‌های مختلف را فراهم می‌آورد و در واقع برات الکترونیک، نسخه دیجیتالی برات است که یکی از اساسی‌ترین اسناد تجاری به شمار می‌رود.

در واقع برات الکترونیک یکی از سند‌های تجاری مهم است که امکان صدور، امضا و دریافت آن به‌صورت آنلاین امکان‌پذیر است. این سند از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا تأمین مالی سرمایه در گردش برای شرکت‌ها را آسان و بهینه می‌کند. یکی از ویژگی‌های زنجیره تأمین صنایع، فرآیند انتقال اعتبار در طول این زنجیره است که برات الکترونیک به‌عنوان ابزاری کارآمد می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در این زمینه ایفا کند. این سند می‌تواند به بهبود و رونق بخشیدن بهره‌وری شرکت‌ها و عملکرد اقتصادی کشور کمک کند و باعث کاهش ریسک‌های مالی و افزایش امنیت تراکنش‌ها شود. در کشور‌های دارای زیرساخت‌های مالی پیشرفته از برات الکترونیک به‌عنوان یک ابزار مالی معتبر در کسب‌وکار‌ها استفاده می‌شود.

برات الکترونیکی در شاخص‌های کلان اقتصادی

بنا بر اظهارات مالک یبلویی، در صورت نهادینه شدن برات الکترونیک در معاملات تجاری و هدایت کسب‌وکارها، این خدمت جدید به‌عنوان ابزاری در تأمین مالی زنجیره تأمین، ضمن تسهیل و تسریع در امور و افزایش امنیت و سرعت مبادلات، با مدیریت کردن تقاضای تسهیلات، نیاز به نقدینگی یا منابع بانکی شرکت‌ها را کاهش می‌دهد و در نتیجه در کاهش سرعت رشد پایه پولی و رفع مشکل تورم اثربخش خواهد بود. همچنین تأمین مالی غیرتورمی از طریق ابزار‌های تعهدی، مانند برات الکترونیک عامل بسیار مهمی در رونق تولید و کاهش تورم در کشور خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در راستای شعار سال جاری مقام معظم رهبری که سرمایه‌گذاری برای تولید است، شرکت فولاد مبارکه با بهره‌برداری از این ابزار مالی می‌تواند با هدایت نقدینگی بانک‌ها به سمت بنگاه‌های تولیدی، به افزایش تولید محصولات و خدمات بنگاه‌های اقتصادی و راه‌اندازی کسب‌وکار‌های نوین و ایجاد اشتغال پایدار کمک شایانی کند.

گام مؤثر فولاد مبارکه به‌منظور افزایش درآمد‌ها و جذب منابع در زنجیره تأمین خود را در کشور

رئیس حسابداری فروش و دریافتنی‌های شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه شرکت فولاد مبارکه با پیاده‌سازی این ابزار راهبردی تعهدی دیجیتال، گام مؤثری به‌منظور افزایش درآمد‌ها و جذب منابع در زنجیره تأمین خود را در کشور آغاز کرده است، ادامه داد: در آینده نیز از برات الکترونیکی به‌عنوان یکی از روش‌های تسویه عرضه محصولات فولادی در بورس کالا استفاده خواهد شد تا کلیه مشتریان فولاد مبارکه بتوانند از این ابزار نوین مالی و بانکی در زنجیره تأمین خود بهره‌مند شوند ضمن اینکه در صورت استفاده از این ابزار نوین، کاهش هزینه‌های فروش زیادی برای شرکت متصور خواهد بود.

وی از موارد زیر به‌عنوان مزایای ابزار برات الکترونیکی یاد کرد:

۱) دسترسی آسان‌تر به منابع مالی

الف) با توجه به اینکه در شرایط تورمی دسترسی صنایع به منابع نقد دشوارتر می‌گردد و با عنایت به اینکه سقف تسهیلات بانکی قابل‌اعطا در شبکه بانکی کمتر از نیاز واقعی بخش صنعت است که باعث به مخاطره افتادن تولید و اشتغال می‌شود، این روش بدون ایجاد نقدینگی مازاد باعث جلوگیری از آثار انبساطی تسهیلات شده و دسترسی صنایع به منابع مالی را بدون در نظر گرفتن سقف قابل‌اعطا تا میزان ۲۰۰ درصد فروش سال گذشته امکان‌پذیر می‌کند.

ب) تأمین مالی از طریق سایر روش‌ها زمان‌بر است و دارای بروکراسی زیادی است؛ در‌حالی‌که این ابزار به‌صورت آنلاین قابلیت اجرایی دارد و بلافاصله پس از صدور صورتحساب قطعی، صدور و انتقال آن به‌صورت آنی انجام می‌شود.

۲) کاهش هزینه‌ها

الف) با حذف هزینه‌های کارمزد معامله اسناد در مقابل اعتبارات اسنادی، صرفه‌جویی قابل‌توجهی برای شرکت صورت می‌گیرد.

ب) هزینه‌های تأمین مالی این ابزار نسبت به سایر روش‌ها کمتر است.

۳) نقدشوندگی و قابلیت انتقال در زنجیره تأمین

الف) قابلیت تنزیل نزد بانک‌ها با گذشت یک‌چهارم از عمر اوراق یا دو بار انتقال در زنجیره تأمین.

ب) قابلیت انتقال مبالغ تخصیص داده‌شده به شرکت‌ها در طول زنجیره تولید جهت تأمین سرمایه در گردش به‌صورت نامحدود و بدون اینکه نیاز به ایجاد گردش مالی داشته باشد.

۴) امنیت بالا: با استفاده از فناوری امنیتی، جعل و دست‌کاری آن بسیار دشوار است.

۵) امکان پیگیری و نظارت آسان: طرفین می‌توانند وضعیت برات الکترونیک را به‌صورت آنلاین پیگیری کنند.

۶) کاهش خطرات مفقود شدن یا سرقت: به دلیل ماهیت دیجیتالی، این خطرات به‌طور کامل از بین می‌روند.

۷) ساده‌سازی فرآیند‌های تجاری و مالی: موجب تسهیل و تسریع فرآیند‌ها می‌شود.

۸) قابلیت ذخیره‌سازی و مدیریت آسان: به‌راحتی در سیستم‌های دیجیتال ذخیره و مدیریت می‌شود.

۹) سازگاری با سیستم‌های دیجیتال: به‌راحتی با سیستم‌های حسابداری و مالی ادغام می‌شود.

۱۰) کاهش پیچیدگی‌های قانونی: با افزایش شفافیت، فرآیند‌های قانونی را تسریع می‌کند.

منبع: فولاد مبارکه اصفهان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده