
به گزارش میمتالز، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قم از قطع برق ۷۷ اداره و بانک پرمصرف استان که به مصوبه هیئت دولت در مورد کاهش مصرف برق توجه نکردهاند، خبر داد.
ناصر اسکندری، معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی ایران، امروز در گفتوگویی با سیما بیان کرد: کشورهای در حال توسعه با افزایش قابل توجهی در مصرف انرژی مواجه هستند و این رشد نیازمند ایجاد ظرفیتهای جدید است که بهینهسازی را تحت تاثیر قرار میدهد. کشور ما نیز در این حوزه با روند رو به رشدی در مصرف برق روبروست و نیازمند انجام مطالعات جامعتری در زمینه مصرف هستیم. امروزه با کمبودهایی در کشور مواجه هستیم.
اسکندری همچنین اشاره کرد که حوزه مصرف برق پویا و وابسته به زمان است. به عنوان مثال، در زمستان به دلیل محدودیت تأمین گاز خانگی، تأمین سوخت برای نیروگاهها تحت تأثیر قرار میگیرد و در فصل سفر نیز محدودیتهایی در توزیع بنزین مشاهده میشود که ما را با چالشهایی روبهرو میکند.
معاون برق حرارتی اظهار داشت که در دو سال گذشته بیش از ۴۳۰۰ مگاوات نیروگاه جدید به مدار آمده و علاوه بر آن افزایش ظرفیت نیروگاههای گازی کشور در دستور کار قرار گرفته و محدودیتها از نیروگاههای بخاری نیز برطرف شده است.
اسکندری افزود: امسال نیز برنامهریزی شده تا ۴۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی به پیک مصرف اضافه کنیم که شامل احداث، ارتقاء واحدهای گازی و رفع محدودیت نیروگاهها است. از ابتدای سال جاری تاکنون، چه در اوج مصرف روز و چه در شب، ۴۰۰۰ مگاوات ظرفیت بیشتری نسبت به سال گذشته در برق داشتهایم.
وی در ادامه بیان کرد: در برخی مناطق کشور، مصرف برق امسال ۱۷ تا ۱۸ درصد رشد داشته و به طور میانگین ۱۳ درصد افزایش مصرف برق را تجربه کردهایم. در کنار بررسی حوزه مصرف، باید به برخی پارامترهای دیگر نیز توجه کنیم؛ یکی از این موارد محدودیتهای آبی است که در تولید نیروگاههای برقآبی نسبت به سال گذشته محدودیتهای جدیتری داریم. در حالی که هر ساله در این مقطع حدود ۶.۵ تا ۷ هزار مگاوات برقآبی تولید میکردیم، امسال این رقم به ۲ تا ۲.۵ هزار مگاوات کاهش یافته و بقیه به بخش برق حرارتی منتقل شده است.
اسکندری همچنین اشاره کرد: افزایش دما به میزان ۵ تا ۵.۵ درجه سانتیگراد نیز در این فصل تأثیرگذار بوده و هر درجه افزایش دما به معنای افزایش ۱۵۰۰ مگاوات مصرف برق در کشور است. از این رو حدود ۷ تا ۸ هزار مگاوات افزایش بار مصرف برق از این لحاظ داشتهایم که به بخش نیروگاه حرارتی کشور منتقل شده است.
وی درباره تعمیرات نیروگاهها در زمستان گفت: به دلیل محدودیتها در حوزه تأمین سوخت، زمان فشردگی تعمیرات وجود داشت، اما با تلاش شبانهروزی همکاران، این موضوع تأثیری در تولید برق نداشته است و بیشترین بهرهبرداری از تعطیلات نوروزی برای تعمیرات انجام شده است.
به گفته اسکندری، از ۱۰۲ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاههایی که باید انجام میشد، بیش از ۹۷ درصد آن به اتمام رسیده و انتظار میرود این رقم تا قبل از خردادماه به بالای ۹۹ درصد برسد.
معاون برق حرارتی اظهار داشت که صنعت برق تا کنون در سه سطح شامل تولید، انتقال و توزیع تقسیمبندی شده و مرز بین صنعت و مصرف را کنتور برق تعریف میکردیم، در حالی که بخش مصرف نیز بسیار حائز اهمیت است. هنوز در این زمینه ورودی جدی نداشتهایم.
اسکندری همچنین تأکید کرد که قوانین به تدریج فضایی را ایجاد میکند تا الگوی مصرف در تمامی بخشها تعریف شود و بر اساس این الگو به بهینهسازی مصرف برویم. در دنیا شاخص شدت مصرف انرژی معیار مهمی است که ارتباط بین انرژی مصرف شده و تولید ناخالص داخلی را نشان میدهد و در ایران نسبت به دنیا شرایط مناسبی نداریم.
وی خاطرنشان کرد که ایران با مصرف ۲.۴ کیلووات ساعت برق برای تولید یک دلار GDP، فاصله زیادی با میانگین جهانی دارد که این مقدار ۱.۳ کیلووات ساعت است. در مقایسه با کشورهای همتراز، ایران انرژی بیشتری مصرف میکند در حالی که تولید ناخالص داخلی آنها دو برابر کشور ماست؛ بنابراین در حوزه مصرف نیازمند توجه و مطالعه بیشتری هستیم تا تولید و مصرف بهینهتر مدیریت شود.
منبع: بورس نیوز