تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۳:۳۲
بازدید: ۴۸
کد خبر: ۳۷۶۳۸۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
به دلیل محدودیت دسترسی به برق:

هدف‌گذاری توسعه صنایع آلومینیوم آمریکا محقق نخواهد شد

هدف‌گذاری توسعه صنایع آلومینیوم آمریکا محقق نخواهد شد
‌می‌متالز - وضع تعرفه‌های تجاری از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بر روند معاملات جهانی آلومینیوم تاثیر گذاشته است و احتمالا قیمت‌ها را برای مصرف‌کنندگان آمریکایی افزایش خواهد داد. با این حال، به نظر می‌رسد با توجه به افزایش هزینه‌ها، رشد ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه داخلی در آمریکا که هدف اصلی وضع تعرفه‌ها اعلام شده، تحقق پیدا نکند. شماری از صنعتگران علت عدم تحقق این هدف‌گذاری را نبود دسترسی به انرژی برق ارزان و پایدار در بخش آلومینیوم آمریکا عنوان کردند.

به گزارش می‌متالز به نقل از رسانه «CNBC»، تروند اولاف کریستوفرسن، مدیر مالی شرکت «Hydro» مستقر در نروژ، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آلومینیوم در جهان، بیان کرد: افزایش تقاضای برق ناشی از رشد استفاده از هوش مصنوعی، احتمالا مانع از کاهش قیمت برق و رسیدن به سطح قابل قبول آن به جهت راه‌اندازی واحد‌های جدید ذوب آلومینیوم اولیه در آمریکا خواهد شد.

وی افزود: به نظر می‌رسد افزایش هزینه‌ها، به ویژه افزایش سرسام‌آور قیمت برق در ایالات متحده آمریکا در مقایسه با سایر رقبای جهانی در بخش آلومینیوم، مانع از راه‌اندازی واحد‌های جدید ذوب شده و حتی ممکن است باعث تعطیلی واحد‌های ذوب آلومینیوم باقی‌مانده در این کشور شود.

تاثیر وضع تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات آلومینیوم را به وضوح می‌توان در بازار فیزیکی این فلز در آمریکا مشاهده کرد؛ به طوری که در حال حاضر پریمیوم محصولات آلومینیومی وارداتی به آمریکا افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است. در ادامه می‌توان در نمودار شماره یک، روند افزایشی پریمیوم محصولات آلومینیومی وارداتی به آمریکا از ابتدای ماه اکتبر ۲۰۲۴ تاکنون را مشاهده کرد.

هدف‌گذاری توسعه صنایع آلومینیوم آمریکا محقق نخواهد شد

نمودار یک. روند افزایشی پریمیوم محصولات آلومینیومی وارداتی به آمریکا

در مقابل، پریمیوم محصولات آلومینیومی وارداتی به کشور‌های اروپایی در ماه آوریل ۲۰۲۵، بیش از ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی کاهش را به ثبت رساند. از این رو اختلاف پریمیوم آلومینیوم آمریکا با سایر پریمیوم‌های وضع شده برای دیگر مناطق جهان به ویژه قاره اروپا، به بیشترین میزان خود طی چند سال گذشته رسیده است که نشان از تاثیرپذیری بالای بازار داخلی فلز آمریکا به واسطه تعرفه‌های واردات وضع شده دارد.

در نمودار شماره ۲، می‌توان روند افزایش اختلاف پریمیوم آلومینیوم آمریکا و اروپا را که از اواخر ماه ژانویه ۲۰۲۵ آغاز شده است و همچنان نیز ادامه دارد، مشاهده کرد.

هدف‌گذاری توسعه صنایع آلومینیوم آمریکا محقق نخواهد شد

نمودار ۲. اختلاف پریمیوم آلومینیوم آمریکا و اروپا به بالاترین میزان خود طی چند سال اخیر رسیده است

مدیر مالی شرکت «Hydro» در رابطه با افزایش پریمیوم محصولات آلومینیومی وارداتی به آمریکا، عنوان کرد: این افزایش هزینه‌ها در نهایت به مصرف‌کنندگان این فلز در صنایع پایین‌دستی منتقل خواهد شد.

گفتنی است سهام شرکت مذکور پس از اعلام وضع تعرفه‌های واردات ۲۵ محصولات آلومینیومی به آمریکا از سوی دونالد ترامپ، حدود ۱۷ درصد کاهش را به ثبت رساند. شرکت «Thule Group» به عنوان یکی از شرکت‌های فعال در بخش پایین‌دستی صنایع آلومینیومی و از مشتریان شرکت «Hydro»، از جمله اولین شرکت‌هایی محسوب می‌شود که تاثیر منفی وضع تعرفه‌های ترامپ را لمس کرده است.

شرکت سوئدی «Thule Group» که بیشتر محصولات آلومینیومی خود را در خاک آمریکا تولید می‌کند، اخیرا در بیانیه‌ای اعلام کرده است با توجه به روند صعودی قیمت مواد اولیه مورد استفاده در تولید این فلز، قیمت محصولات آلومینیومی تولیدی خود را تا حدود ۱۰ درصد افزایش می‌دهد.

این روند افزایش هزینه تولید محصولات آلومینیومی در آمریکا به سبب وضع تعرفه‌های وارداتی در حالی اتفاق افتاده که عملا دستیابی به هدف‌گذاری افزایش ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه داخلی در این کشور محقق نشده است.

برای احیای واحد‌های ذوب آلومینیوم اولیه در آمریکا چه هزینه‌هایی باید پرداخت شود؟

شماری از فعالان صنایع آلومینیومی معتقدند که نبود دسترسی پایدار به برق ارزان در بلندمدت، مهم‌ترین دلیل برای نرسیدن به اهداف تعیین شده در راستای افزایش ظرفیت داخلی آلومینیوم اولیه آمریکا ذکر شده است.

آمی شیوکار، تحلیلگر بازار‌های آلومینیوم در شرکت «Wood Mackenzie» با بیان اینکه هزینه‌های برق، عامل مهمی در هزینه تولید در یک واحد ذوب آلومینیوم به شمار می‌رود، افزود: واحد‌های ذوب آلومینیوم در کانادا، نروژ و کشور‌های خاورمیانه معمولا برای تامین برق مورد نیاز قرارداد‌های بلندمدت امضا کرده یا از نیروگاه‌های انحصاری تولید برق واقع در مجتمع تولیدی خود استفاده می‌کنند.

به گفته وی، واحد‌های ذوب آلومینیوم در آمریکا تا حد زیادی به ثبت قرارداد‌های کوتاه‌مدت برای تامین برق مورد نیاز خود متکی هستند که در مقایسه با واحد‌های ذوب آلومینیوم در کانادا، نروژ و کشور‌های خاورمیانه، یک نقطه ضعف به شمار می‌رود.

شیوکار در مقام مقایسه، مطرح کرد: هزینه مصرف برق به طور میانگین برای واحد‌های ذوب آلومینیوم آمریکا در حدود ۵۵۰ دلار در هر تن و برای واحد‌های ذوب آلومینیوم کانادا حدود ۲۹۰ دلار گزارش شده است که به وضوح می‌توان در آن اختلاف هزینه انرژی مصرفی پرداختی در آمریکا را مشاهده کرد.

در ادامه می‌توان در نمودار شماره ۳، میزان ارزش محوله‌های آلومینیومی وارداتی به آمریکا از سوی کشور‌های صادرکننده را مشاهده کرد.

هدف‌گذاری توسعه صنایع آلومینیوم آمریکا محقق نخواهد شد

نمودار ۳. میزان ارزش محموله‌های آلومینیومی وارداتی به آمریکا از سوی کشور‌های صادرکننده

تعدادی از تولیدکنندگان بزرگ آلومینیوم در ایالات متحده آمریکا، بر آسیب‌پذیری دسترسی پایدار به انرژی و هزینه بالای آن و تاثیر منفی‌ای که بر صنعت داخلی گذاشته است، تاکید دارند. در همین راستا، شرکت «Alcoa Corp» طی بیانیه‌ای در ماه مارس ۲۰۲۳ اعلام کرد: واحد ذوب آلومینیوم «Intalco» خود با ظرفیت تولید سالانه ۲۷۹ هزار تن آلومینیوم را که از سال ۲۰۲۰ به طور موقت فعالیت آن متوقف شده بود، به طور دائمی تعطیل خواهد کرد. شرکت مذکور دلیل این اتفاق را فقدان دسترسی پایدار به برق در بلندمدت و رقابتی‌تر شدن بازار آلومینیوم ذکر کرد.

به علاوه، شرکت «Century Aluminium» به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم اولیه در آمریکا و بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم با گرید نظامی در قاره آمریکای شمالی در ماه ژوئن ۲۰۲۲، اعلام کرد: این شرکت مجبور است به دلیل افزایش سرسام‌آور هزینه‌های تامین برق، به طور موقت فعالیت واحد ذوب خود واقع در شهر هاوسویل، ایالت کنتاکی را متوقف کند.

شرکت مذکور در بخشی از بیانیه خود، مطرح کرد: هزینه تامین برق واحد ذوب آلومینیوم این شرکت، حدود سه برابر در یک دوره کوتاه‌مدت افزایش را به ثبت رسانده است؛ از این رو، شرکت مذکور مجبور است در سایر واحد‌های تولید آلومینیوم خود تا زمان کاهش قیمت انرژی ظرفیت تولید را کاهش دهد.

حاشیه سود پایین صنایع آلومینیومی آمریکا؛ عامل ناتوانی پرداخت هزینه انرژی

ارزیابی‌های انجام شده نشان می‌دهد تقاضا برای برق از منابع غیرصنعتی در سال‌های اخیر افزایشی چشمگیر را تجربه کرده است. در همین رابطه، کریستوفرسن از شرکت «Hydro» به افزایش استفاده از هوش مصنوعی و توسعه مراکز داده، به عنوان یکی از عوامل اصلی در افزایش مصرف برق در بخش غیرصنعتی اشاره کرد.

به گفته وی، بیشتر برق تولیدی از ظرفیت جدید تولید برق در آمریکا، از انرژی هسته‌ای گرفته تا انرژی بادی یا خورشیدی بیشتر در بخش فناوری به مصرف می‌رسد.

کریستوفرسون با تاکید بر اینکه راه‌اندازی واحد‌های ذوب جدید در آمریکا، نیازمند دسترسی به برق ارزان و پایدار خواهد بود، اضافه کرد: وضع تعرفه‌های واردات از سوی دولت ترامپ تاکنون نتوانسته است موجب افزایش ظرفیت تولید آلومینیوم در آمریکا شود. با این حال، اقدام دولت ترامپ ممکن است روند معاملاتی این فلز در بازار جهانی و حتی بازار داخلی را تغییر دهد.

وی در همین رابطه مطرح کرد: زمانی که دسترسی به محصولات آلومینیومی در بازار داخلی هزینه‌بر و محدودتر شود، مقصد محموله‌های آلومینیومی صادراتی به بازار آمریکا به دیگر بازار‌های بین‌المللی تغییر پیدا خواهد کرد.

بازار قراضه آلومینیومی تحت تاثیر تعرفه‌های ترامپ قرار خواهد گرفت

تعرفه‌های دونالد ترامپ علاوه بر افزایش پریمیوم محصولات آلومینیومی وارداتی به آمریکا، موجب روند صعودی قیمت‌ها در بازار داخلی قراضه‌های آلومینیومی شده است. شرکت «Hydro»، یکی از شرکت‌های تولیدکننده بزرگی به شمار می‌آید که از قراضه داخلی و آلومینیوم اولیه وارداتی از کانادا در واحد‌های تولیدی در آمریکا استفاده می‌کند. شرکت مذکور در واحد‌های تولید آلومینیوم خود در آمریکا به کمک روش اکستروژن، محصولاتی نظیر چارچوب‌های آلومینیومی را تولید می‌کند.

مدیر مالی شرکت «Hydro» در پایان خاطرنشان کرد: این شرکت بیشتر قراضه مورد نیاز خود را از بازار داخلی آمریکا تامین می‌کند. با این حال، قیمت این قراضه‌ها تحت تاثیر تعرفه‌های وضع شده و به طور غیرمستقیم روندی صعودی را تجربه کرده است.

منبع: باشگاه آلومینیوم

عناوین برگزیده