
به گزارش میمتالز، قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی، با کاهش ارزش دلار و تهدیدهای تعرفهای ترامپ که تقاضا برای داراییهای امن را تقویت کرد، بیش از یک درصد افزایش یافت.
بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری، با ۱.۴ درصد افزایش، به ۳۲۴۷ دلار و ۴۰ سنت رسید. بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا، با دو درصد افزایش، به ۳۲۵۱ دلار و ۹۰ سنت رسید.
در شرایطی که افزایش ریسکپذیری ناشی از توافق تجاری آمریکا و چین بر بازار جهانی سایه افکند، قیمت طلای جهانی جمعه گذشته، بیش از دو درصد کاهش یافت و بدترین عملکرد هفتگی را از نوامبر گذشته تاکنون ثبت کرد.
ارزش دلار در معاملات روز جاری، ۰.۳ درصد کاهش یافت و طلا را که به ارز آمریکا قیمتگذاری میشود، برای خریداران ارزهای خارجی ارزانتر کرد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۸ درصد افزایش، به ۳۲ دلار و ۵۲ سنت رسید، هر اونس پلاتین با ۰.۶ درصد افزایش، به ۹۹۳ دلار و ۷۰ سنت رسید و هر اونس پالادیوم با ۰.۷ درصد افزایش، به ۹۶۶ دلار و ۹۸ سنت رسید.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا در پی تنزل رتبه اعتبار مالی آمریکا و کندی روند تولید صنعتی و خردهفروشی چین، کاهش یافت.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۳۵ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۶۵ دلار و ۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۶ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش، به ۶۲ دلار و ۲۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای قرارداد ماه آتی ژوئن وست تگزاس اینترمدیت که روز سه شنبه منقضی میشود و قرارداد ژوییه، ۳۱ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش یافتند و به ۶۱ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسیدند.
هر دو شاخص، هفته گذشته، پس از توافق آمریکا و چین برای توقف ۹۰ روزه جنگ تجاری و کاهش تعرفههای سنگین متقابل، بیش از یک درصد صعود کرده بودند.
بر اساس گزارش رویترز، در آمریکا، آمار روز جمعه شرکت بیکرهیوز نشان داد تولیدکنندگان انرژی، تعداد دکلهای حفاری نفت را هفته گذشته، یک حلقه کاهش دادند و به ۴۷۳ حلقه رساندند که پایینترین میزان از ژانویه است.
دلار در ابتدای معاملات روز دوشنبه بازارهای آسیا، تحت تاثیر تنزل غیرمنتظره رتبه اعتباری آمریکا و تاثیر اختلافات تجاری طولانی مدت بر احساسات بازار، صعود چهار هفتهای خود را معکوس کرد و کاهش یافت.
دلار، هفته گذشته، پس از آتشبس موقت تجاری میان آمریکا و چین، در برابر همتایان اصلی خود، ۰.۶ درصد افزایش یافت، اما پس از اینکه آژانس رتبهبندی مودیز، به دلیل نگرانیها در مورد افزایش بدهی ۳۶ تریلیون دلاری آمریکا، رتبه اعتباری این کشور را کاهش داد، روند نزولی یافت.
دلار استرالیا پس از سه روز کاهش، ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۰.۶۴۰۹ دلار رسید. یورو با ۰.۲ درصد افزایش، در ۱.۱۱۸۵ دلار قرار گرفت و پوند انگلیس با ۰.۱ درصد صعود، ۱.۳۲۹۹ دلار معامله شد. دلار نیوزیلند نیز با ۰.۱ درصد افزایش، به ۰.۵۸۸۸ دلار رسید.
بازار سهام نیز تحت تاثیر قرار گرفت و اکثر معاملات سهام آسیا روز دوشنبه سقوط کردند، زیرا کاهش رتبه اعتباری آمریکا و گزارشهای اقتصادی متناقض از چین، سرمایهگذاران را نسبت به کندی رشد در بزرگترین اقتصادهای جهان نگران کرد. بازارهای منطقهای با پیروی از کاهش شدید در معاملات آتی شاخص سهام آمریکا، سقوط کردند و معاملات آتی اساند پی ۵۰۰ در معاملات آسیایی ۰.۸ درصد کاهش یافت.
پایگاه خبری اینوستینگ گزارش کرد، شاخصهای نیکی ۲۲۵ و تاپیکس ژاپن به ترتیب ۰.۳ درصد و ۰.۱ درصد کاهش یافتند و پس از انتشار ناامیدکننده تولید ناخالص داخلی در روز جمعه، به کاهش خود ادامه دادند.
منبع: کالاخبر