تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۱:۱۰
بازدید: ۳۰
کد خبر: ۳۷۶۴۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

دریافت مالیات از فعالیت‌های واسطه‌ای با حسابرسی سیستمی

دریافت مالیات از فعالیت‌های واسطه‌ای با حسابرسی سیستمی
‌می‌متالز - نماینده سبزوار در مجلس گفت: در یک نظام مالیاتی که از روند‌های هوشمند و سیستمی بهره می‌برد و مالیات‌ستانی عادلانه از همگان مدنظر قرار دارد، زمینه برای تمرکز بر فراریان مالیاتی، کشف مودیان جدید و دریافت مالیات از فعالیت‌های مخرب و واسطه‌ای به وجود می‌آید.

به گزارش می‌متالز، حسابرسی سیستمی و هوشمند یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک نظام مالیاتی کارآمد است. در چنین نظامی، روند‌های دستی، سنتی و ممیزمحور مالیات‌ستانی کنار گذاشته می‌شود و از سیستم‌ها و سامانه‌ها برای اخذ مالیات بهره می‌برند. در این سازوکار، عدالت مالیاتی تا حد زیادی وجود دارد. زیرا مالیات‌ستانی با استفاده از روند‌های هوشمند صورت می‌گیرد و سلیقه انسانی در آن دخالتی ندارد.

در روند‌های دستی و ممیزمحور احتمال بروز خطا‌های انسانی و یا فساد، سوءاستفاده و رشوه وجود دارد. در این شرایط، کسانی که روابطی دارند می‌توانند مالیات کمتری بپردازند. اما مودیانی که از ارتباطاتی برخوردار نیستند و یا نمی‌توانند از مشاوران خبره برای فرار مالیاتی استفاده کنند، فشار مالیاتی بیشتری را متحمل می‌شوند.

روند‌های مالیاتی هوشمند و سیستمی به نفع مودیان قانون‌مند است و زمینه را برای عدالت مالیاتی و اجتماعی بیشتر فراهم می‌کند. در چنین شرایطی، مودیان رضایت بیشتری دارند. از سوی دیگر، وقتی از روند‌های هوشمند و نوین برای مالیات‌ستانی بهره می‌بریم، امکان تمرکز بر فراریان مالیاتی و اخذ مالیات از فعالیت‌های سوداگرانه به وجود می‌آید.

سرمایه‌گذاری برای تولید در شعار سال جاری مورد توجه و تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است. به زعم بسیاری از کارشناسان، انضباط بخشی به روند‌های اقتصادی و مالیاتی کشور مهم‌ترین کاری است که دولت باید در راستای زمینه‌سازی برای تحقق شعار سال انجام دهد. از نظر این افراد، روند‌های مالیاتی هوشمند و سیستمی می‌تواند بستری برای حمایت هدفمند از بخش تولید به وجود بیاورد.

نظرات بهروز محبی نجم‌آبادی، نماینده سبزوار در مجلس را در خصوص مزیت‌های سامانه خودنویس جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.

محبی نجم‌آبادی در ارتباط با تحقق شعار سال و این که دولت در حوزه مالیات چه کاری می‌تواند به این منظور انجام دهد، تصریح کرد: مالیات یکی از ابزار‌ها در دست حاکمیت است و می‌تواند از آن برای مقاصد تنظیم‌گری در اقتصاد بهره ببرد.

وی ادامه داد: دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان تنها به این لحاظ که افزایش وصول درآمد‌های مالیاتی دولت را به دنبال دارد، مهم نیست. موضوع مهم‌تر این است که از طریق در اختیار داشتن یک نظام مالیاتی قوی و کارآمد زمینه‌ای برای تنظیم‌گری امور اقتصادی کشور به وجود می‌آید.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هوشمندسازی روند‌های مالیاتی کشور به تحقق نقش تنظیم‌گری دولت در حوزه اقتصاد کمک می‌کند و همین امر بستری برای حمایت از تولید و افزایش انگیزه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مولد به وجود می‌آورد.

محبی نجم‌آبادی گفت: در یک نظام مالیاتی که از روند‌های هوشمند و سیستمی بهره می‌برد و مالیات‌ستانی عادلانه از همگان مدنظر قرار دارد، زمینه برای تمرکز بر فراریان مالیاتی، کشف مودیان جدید و دریافت مالیات از فعالیت‌های مخرب و واسطه‌ای به وجود می‌آید.

وی ادامه داد: وقتی حسابرسی‌ها به صورت سیستمی انجام می‌شود و از روند‌های دستی و ممیزمحور مالیات‌ستانی فاصله می‌گیریم، نیروی انسانی سازمان امور مالیاتی می‌تواند بر مقابله با فراریان مالیاتی متمرکز شود. تمامی این روند‌ها در نهایت می‌تواند به حمایت هدفمند از تولید بی‌انجامد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده