
به گزارش میمتالز، شاخص کل بورس که پس از چند روز رشد، در موقعیت حساسی قرار داشت، از همان دقایق ابتدایی معاملات علائم ضعف را بروز داد و در نهایت با افت ۰.۸ درصدی در ارتفاع ۳ میلیون و ۲۲۸ هزار واحدی ایستاد. شاخص هموزن نیز که معمولاً نمایانگر وضعیت کلی شرکتهای کوچک و متوسط بازار است، امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با کاهش خفیفتری مواجه شد و با افت ۰.۲ درصدی در کانال ۹۷۵ هزار واحدی قرار گرفت. این واگرایی میان دو شاخص نشاندهنده آن بود که بزرگان بازار زودتر وارد فاز اصلاح شدند.
در پایان معاملات امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)، بیش از ۶۱ درصد از نمادها در محدوده منفی به کار خود پایان دادند که این موضوع گواهی است بر چرخش محسوس جهت بازار و بازگشت جو احتیاط و تردید در بین معاملهگران.
در حوزه معاملات، ارزش دادوستدهای خرد نسبت به روز گذشته با رشدی محسوس به محدوده ۱۶ هزار میلیارد تومان رسید. با این حال، روند خروج نقدینگی حقیقی همچنان ادامه دارد؛ به طوری که امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاهد خروج بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار بودیم؛ نشانهای از نگرانی و تردید معاملهگران خرد نسبت به آینده کوتاهمدت بازار.
در میان صنایع، گروه بانکی با بیش از ۲ هزار میلیارد تومان، بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، نمادهای خودرویی و فلزات اساسی در ردههای بعدی قرار گرفتند.
صندوقهای طلا نیز امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) همگام با افزایش نرخ دلار و قیمت جهانی طلا در محدوده مثبت بازگشایی شدند. دادههای رسمی نشان میدهد طی هفته منتهی به ۲۴ اردیبهشت، خالص ارزش دارایی این صندوقها با افت ۲.۴ درصدی، به ۱۴۵ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد مصوبه جدید هیات وزیران مبنی بر واگذاری واردات و توزیع بنزین سوپر به شرکتهای خصوصی منتشر شد. طبق این تصمیم، شرکتها میتوانند با دریافت مجوز از سامانه ملی مجوزها و نظارت وزارت اقتصاد، به واردات بنزین سوپر اقدام کنند. قیمتگذاری این محصول نیز به صورت روزانه و از طریق بورس انرژی انجام خواهد شد.
همچنین در پاسخ به شایعات اخیر درباره افزایش قیمت گازوئیل، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد که نرخ سهمیهای گازوئیل برای ناوگان درونشهری و برونشهری تغییری نخواهد کرد.
در فضای سیاسی و اقتصادی نیز چند اظهارنظر قابلتوجه وجود داشت. «منصور شکرالهی» عضو کمیسیون انرژی مجلس، با اشاره به قطعیهای اخیر برق، خواستار عذرخواهی از صنایع به دلیل سوءمدیریت در تأمین انرژی شد. از سوی دیگر، «روحالله لکعلیآبادی» عضو کمیسیون بهداشت، ضمن حمایت از عرضه خودرو در بورس کالا، این روند را راهی برای شفافیت بیشتر و کنترل قیمتها دانست.
در مجموع، بازار امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویری از تقابل انتظارات مثبت و فضای محافظهکارانه ارائه داد. اگرچه اخبار حوزه انرژی پتانسیل تحریک گروههای پالایشی و وابسته را دارد، اما فشار فروش و خروج پول حقیقی نشان میدهد که بخش مهمی از فعالان بازار فعلاً در فاز انتظار باقی ماندهاند.