
به گزارش میمتالز، در پایان بازار سرمایه امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)، شاخص کل بورس با رشد ۰.۳۴ درصدی در ارتفاع ۳ میلیون و ۲۵۲ هزار واحدی ایستاد. هموزنها نیز که بازتاب دقیقتری از کلیت بازار محسوب میشوند، رشد ۰.۵ درصدی را ثبت کردند و به سطح ۹۷۷ هزار واحدی رسیدند.
با این حال، ارزش معاملات خرد نسبت به روز قبل بیش از ۴۰ درصد کاهش یافت که میتواند نشانهای از تردید یا احتیاط سهامداران در مواجهه با فضای جدید باشد. اما نکته قابل توجه، بازگشت پول حقیقیها به بازار پس از سه روز خروج متوالی بود؛ به طوری که امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۸۰ میلیارد تومان ورود پول حقیقی ثبت شد.
در میان گروههای فعال، سه صنعت خودرویی، بانکی و فرآوردههای نفتی بیشترین گردش مالی را به خود اختصاص دادند و همچنان در کانون توجه بازار باقی ماندند.
در سوی دیگر، صندوقهای درآمد ثابت شاهد ورود پولی به رقم بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان بودند. همچنین، با افت قیمت دلار و طلا، صندوقهای طلا امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در محدوده منفی بازگشایی شدند.
مجموعه این تحولات، نشان میدهد که بازار در حال واکنش سریع به سیگنالهای سیاستگذاری و تصمیمات کلان اقتصادی است. با این حال، تحلیلگران تأکید دارند که تداوم روند صعودی نیازمند ورود مستمر نقدینگی، مدیریت هیجانات فروش و کنترل سمت عرضه است. در حال حاضر به نظر میرسد اولویت بازارساز نه رشد شارپی، بلکه حفظ ثبات در بستر معاملاتی است.
در ادامه تحولات بازار سرمایه، چند خبر کلیدی نیز فضای کلی اقتصاد و بورس را تحت تأثیر قرار داد:
هیات وزیران در مصوبهای جدید، نرخ گازوئیل را به سه سطح قیمتی تقسیم کرد. بر اساس این طرح، قیمت سهمیهای همچنان حفظ میشود، اما دو نرخ جدید نیز به سیستم افزوده شدهاند: یکی نرخ نیمهیارانهای و دیگری نرخ آزاد. اگرچه جزییات دقیق قیمتها و زمان اجرای این طرح هنوز اعلام نشده، اما این مصوبه بلافاصله بر بازار اثر گذاشت و موجب افزایش تقاضا در گروه پالایشی شد.
اما عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، با اشاره به مذاکرات خارجی، تأکید کرد که ایران در صورت مشاهده اراده واقعی از سوی اروپا، آماده آغاز فصل جدیدی در روابط با این قاره است.
او افزود: تحریمهایی که مردم ایران را هدف گرفته باید واقعی و ملموس برداشته شود.
«علیرضا بیاتی» معاون اقتصادی سایپا، در واکنش به شایعات مربوط به تعویق واگذاری بلوک سهام تودلی این شرکت، اظهار داشت: سایپا هیچگونه درخواستی برای تمدید مهلت واگذاری به سازمان بورس ارائه نکرده است.
همچنین بر اساس گزارش مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس، در هفته منتهی به ۲۴ اردیبهشت، تمام ابزارهای سرمایهگذاری بورسی از جمله صندوقهای سهامی، اهرمی، مختلط، صندوق در صندوق و درآمد ثابت بازدهی مثبت ثبت کردهاند.
سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد که طی هفته چهارم اردیبهشت، بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان سود به حساب ۷۲۱ هزار سهامدار از طریق سامانه سجام واریز شده است. این سودها متعلق به ۱۷ ناشر و شامل سود جاری، سنواتی و حقتقدم بودهاند.