
به گزارش میمتالز، گلمکانی، عضو هیات مدیره شرکت پاریز شرق، درخصوص حضور شرکت در بازار سرمایه اظهار کرد: حضور شرکت پاریز شرق در بازار سرمایه و علاقمندی که هیئت مدیره نسبت به این موضوع داشت باید بگویم، ما از اواخر سال ۱۳۹۹ تصمیم گرفتیم که ساختارهای مورد نیاز برای حضور شرکت در بازار سرمایه را فراهم کنیم.
وی افزود: شرکتهای بخش خصوصی تا به امروز موفق نبودند که نظر شرکت فرابورس و سازمان بورس را برای اخذ پذیرش در صنعت ساختمان جلب کنند.
گلمکانی ادامه داد: مسیر سختی را در ۴ سال طی کردیم و موفق شدیم با حسن ظن و راهنمایی مدیران شرکت فرابورس به صورت مشروط در اواخر سال ۱۴۰۳ پذیرش مشروط شرکت را دریافت کنیم. در حال حاضر نیز مدارک و مستندات را جهت رفع ایرادات و ابهامات شرکت فرابورس ارائه میدهیم تا پذیرش شرکت در بازار دوم فرابورس را اخذ کنیم.
عضو هیات مدیره شرکت پاریز شرق با اشاره به خصوصیسازی گفت: موضوع مسکن یکی از دغدغههای جدی کشور است. در سنوات گذشته راهکارهای مختلفی را دستگاه قوه مجریه مورد توجه قرار داد که در تمامی سالها از موفقیت چندانی برخوردار نبود.
وی در این باره خاطرنشان کرد: با توجه به ساختار فعلی شرکتهای حاضر در فرابورس، بسیاری از این شرکتها امروز شرکتهایی هستند که یا دولتی هستند یا وابسته به نهادهای حاکمیتی هستند. عمدتاً بخش خصوصی یا تمایل نداشته وارد بورس شود در این امر چندان موفق نبوده است.
گلمکانی توضیح داد: تصور میکنم جدیترین موضوعی که میتواند قسمت عمدهای از موانع را در موضوع تولید مسکن در کشور حل کند، فراهم کردن این بستر و حضور شرکتهای ساختمانی به عنوان یکی از ارکان جدی تولید در کشور برای حضور در بازار سرمایه باشد.
عضو هیات مدیره شرکت پاریز شرق در خصوص حمایت دولت از شرکتهای خصوصی عنوان کرد: همان طور که محدودیتهای سازمان بورس را در رابطه با پذیرش شرکت درک میکنیم، اما تسهیل کردن این مسیر برای شرکتهای بخش خصوصی جهت پذیرش در بورس و فراهم کردن ابزارهای جدید، تسهیل کردن استفاده از ابزارها از جمله انتظارات جدی شرکتهای ساختمانی است.
وی ادامه داد: در دو حوزه دیگر نیز شاهد هستیم که شرایط مساعدی برای شرکتهای ساختمانی فراهم نیست. در حوزه مباحث مالیاتی تمام تولیدکنندگان یک مالیات مستقیم و یک مالیات غیرمستقیم پرداخت میکنیم. در صنعت ساختمان جزو معدود صنایعی هستیم که به روشهای مختلف از ما مالیات گرفته میشود. ما امروز در ماده ۵۹، ۷۷ و ۹۵ ما مکلف هستیم سه نرخ مالیاتی رو پرداخت کنیم و در یک شرایط نابرابر قرار داریم.
گلمکانی در این باره بیان کرد: درحوزه تامین اجتماعی هم ما این موضوع را داریم. علیرغم اینکه حق بیمه کارگران ساختمانی و پرسنل را پرداخت میکنیم مجبور هستیم هر ساله نسبت به پروانههایی که دریافت میکنیم نیز حق بیمه تحت عنوان کارگران ساختمانی پرداخت کنیم. در مجموع این موضوعات باعث میشود که قیمت تمام شده تولید ساختمان به یک مبلغ بسیار جدی افزایش یابد. سهم افزایش قیمت در پروانههای ساختمانی و شهرداری را نیز به این موضوع اضافه کنیم شرایطی برای ما فراهم خواهد کرد که در تولید مسکن مزیت مناسبی نداشته باشیم. در حوزه تامین مالی نیز این مشکل را داریم.
وی با اشاره به موضوع مذاکرات ایران و آمریکا گفت: صنعت ساختمان جزء صنایعی است که شاید به صورت مستقیم به تحریمها وابسته نباشد. اما عوامل تولید مسکن وابسته به تمام صنایع بوده و تسهیل شدن روابط ما با دنیا چه از نظر تامین مصالح یا تسهیل روابط در حوزه تامین مالی میتواند موثر باشد. ضمن اینکه اعتقاد داریم امروز تسهیل شدن این موضوع از لحاظ روانی نگاه سرمایهای به بازار مسکن میتواند به میزان بسیار زیادی کمک به حل این چالش و انتظارات تورمی که مردم دارند کمک کند.
منبع: بورس نیوز