
به گزارش میمتالز، بازار فلزات معدنی در هفته منتهی به ۲۳ ماه میروند متوازنی نداشت و نیکل مسیر صعود را در پیش گرفت. در مقابل بازار جهانی مس میزبان رکود بود تا بهای فلز سرخ ریزشی شود. با این وجود نوسانات قیمتی در بازار نیکل و مس در طول هفته گذشته چندان چشمگیر نبود.
قیمت نیکل در بازارهای جهانی در هفته منتهی به ۲۳ می ۲۰۲۵ افزایش جزئی پیدا کرد که رشد تولید در جنوب شرق آسیا و بازگشت فعالیت کارخانههای تولیدکننده باتری به روال سابق عامل اصلی صعودی شدن بازار نیکل عنوان میشود. بر این اساس بهای نیکل در آخرین معاملات منعقد شده به ۱۵ هزار و ۶۱۵ دلار به ازای هر تن افزایش یافت. با این حال قیمت نیکل سولفات در چین ثابت باقی ماند. تحلیلگران حوزه فلزات عقیده دارند اکنون زمان مناسبی جهت واردات نیکل به ایران است چرا که پیشبینی میشود قیمت این فلز معدنی با رشد تقاضا از سوی تولیدکنندگان باتری در ماه آینده بالا رود. از اینرو واردکنندگان ایرانی در شرایط فعلی قادر به واردات نیکل با قیمتهای مناسبی خواهند بود.
بازار فلز سرخ در پنجمین ماه از سال ۲۰۲۵ با رکود همراه شد و بررسیها از ریزش جزئی قیمت این فلز معدنی در طول هفته گذشته در بورس فلزات لندن و بورس کالای نیویورک حکایت میکند، بهطوری که مس در معاملات منعقد شده در ۲۳ ماه می حوالی ۹ هزار و ۶۲۰ دلار به ازای هر تن قیمتگذاری شد. در جستوجوی علت این موضوع مشخص شد تقاضا برای مس از سوی بخشهای ساختمانی و تجهیزات صنعتی کاهش پیدا کرده است. ولی انتظار نمیرود افت قیمت قابل توجهی در کوتاه مدت در بازار فلز سرخ رخ دهد چرا که بانک خلق چین سود تسهیلات بانکی ویژه صنایع را کاهش داده و سیگنالهایی مبنی بر تداوم حمایت دولت چین از صنایع این کشور با هدف رونق بازارهای داخلی وجود دارد. از سوی دیگر گروه مطالعات بینالمللی مس پیشبینی خود را در مورد مازاد عرضه مس در سال ۲۰۲۵ دو برابر بالا برده است و طبق برآوردهای این گروه مازاد عرضه مس در سال میلادی جاری حوالی ۳۰۰ هزار تن خواهد بود. از این رو قیمت مس در طول روزهای آینده با وجود رشد تقاضا از سوی چین نوسانات چشمگیری نخواهد داشت. اکنون واردکنندگان داخلی نیز میتوانند باتوجه به استفاده گسترده مس در صنعت برق کشور، شمش مس یا کاتد را بهای پایینتری در مقایسه با هفتههای اخیر خریداری و در کشور عرضه کنند.