تاریخ: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۲:۵۷
بازدید: ۱۵۷
کد خبر: ۳۷۷۰۹۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
آقاجانلو در مراسم نکوداشت روز ملی معدن اعلام کرد:

"نوسازی ماشین‌آلات" و "توسعه زیرساخت‌های فناورانه"؛ عوامل تحقق اهداف رشد بخش معدن/ برنامه همکاری با شرکت‌های خارجی برای تولید نسل جدید ماشین‌آلات معدنی

‌می‌متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو، تحقق رشد ۱۳ درصدی بخش معدن را مستلزم نوسازی ماشین آلات و توسعه زیرساخت‌های فناورانه دانست.

به گزارش می‌متالز، محمد آقاجانلو امروز در همایش نکوداشت روز ملی معدن که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، به حمایت ایمیدرو از ساخت داخل و ماشین‌آلات معدنی طی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی نقش قابل توجهی در این پشتیبانی‌ها داشته و هم‌زمان در زمینه واردات نیز همکاری مناسبی برای صدور مجوز‌ها صورت گرفته است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ترکیب ماشین‌آلات وارداتی افزود: در دو سال گذشته، ماشین‌آلات نو و کارکرده وارد کشور شده، اما سهم ماشین‌آلات دست دوم بیشتر بوده است.

آقاجانلو، بهره‌وری را عامل کلیدی تحقق رشد ۱۳ درصدی بخش معدن دانست و اظهار داشت: ۴۵ درصد این رشد از محل افزایش بهره‌وری به دست می‌آید و بخشی از این مهم با ماشین‌آلات به‌روز و مناسب محقق می‌شود. به گفته وی، تداوم کار با ماشین‌آلات فرسوده و نیز تغییرات قیمت سوخت، توجیه اقتصادی چندانی ندارد.

برنامه تولیدات مشترک

وی از مذاکرات و توافقات با شرکت‌های خارجی برای تامین مالی و سرمایه‌گذاری خارجی خبر داد و گفت: در آینده نزدیک، سرمایه‌گذاری خارجی با همکاری پیمانکاران داخلی اجرایی خواهد شد به طوری که طرف‌های خارجی با انتخاب پیمانکاران ایرانی، تولید ماشین‌آلات نسل جدید و با ظرفیت بالاتر را هدف قرار می‌دهند.

آقاجانلو، افزایش بهره‌وری معادن را مشروط به توسعه فناوری و تحول دیجیتال دانست و افزود: ایمیدرو با وزارت ارتباطات برای توسعه فیبر نوری و اتصال پایگاه‌های داده معادن کشور همکاری می‌کند و در حوزه فناوری نیز هماهنگی با معاونت علمی و مرکز توسعه فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته است. وی همچنین از حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان و همکاری با دانشگاه‌ها برای شناسایی و توسعه فناوری‌های نوین معدنی خبر داد.

وی گفت: در گام نخست، سه معدن به صورت پایلوت برای هوشمندسازی انتخاب شداند که شامل یک معدن روباز، یک معدن زیرزمینی و یک معدن در بخش فرآوری است.

معاون وزیر صمت تاکید کرد: در صورت موفقیت، این الگو به سایر معادن کشور توسعه خواهد یافت.

رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین واگذاری ۲۷۰ پروانه اکتشافی در قالب بسته‌های استانی و منطقه‌ای را از برنامه‌های پیش روی ایمیدرو ذکر کرد.

منبع: ایمیدرو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین