تاریخ: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۷:۵۱
بازدید: ۶۳
کد خبر: ۳۷۷۱۳۲

همکاری جدی دانشگاه‌ها با صنایع فولاد و پتروشیمی کلید خورد

همکاری جدی دانشگاه‌ها با صنایع فولاد و پتروشیمی کلید خورد
‌می‌متالز - وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری در راستای تقویت همکاری‌های دانشگاه و صنعت با دو شرکت بزرگ صنعتی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش می‌متالز، مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت علمی، وزارت علوم، شرکت فولاد مبارکه اصفهان و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ظهر امروز در سالن جلسات وزارت علوم با حضور حسین سیمایی‌صراف و حسین افشین برگزار شد.

همکاری دانشگاه‌ها با صنایع بزرگ کشور می‌تواند مزایا و نتایج بسیار مفیدی داشته باشد از یک سو صنایع در این تعامل می‌توانند به افزایش بهره‌وری و کیفیت محصولات بپردازند و از یک سو دانشگاه‌ها می‌توانند با جهت‌دهی پژوهش و فعالیت‌های علمی به سمت تقاضای واقعی، اثربخشی بهتری در بهبود شرایط کشور داشته باشند.

این همکاری یک موضوع اساسی و بنیادی است و نه تنها در ارتباط با صنعت بلکه در ارتباط با جامعه نیز دانشگاه‌ها باید نقش موثری داشته باشند. بر این اساس و با توجه به اینکه در وزارت عتف حوزه‌های تخصصی مختلف همچون فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی، هنر و علوم پایه وجود دارد، ضروری است ابزار‌ها و روش‌های متناسب و مختلفی به‌کار گرفته شود تا در همه زمینه‌ها بتوان با مخاطبین ارتباط سازنده‌ای شکل داد.

در این راستا خوشبختانه با استفاده از تجارب و الگو‌های مختلف ملی و بین‌المللی در حال حاضر دانشگاه‌ها روش‌های متعددی را برای این منظور استفاده می‌کنند و مسلماً سرجمع این روش‌ها می‌تواند به یک تعامل و همکاری همه جانبه و پایدار با جامعه و صنعت منجر شود. روش‌های متنوع می‌توانند ارتباط بین مراکز علمی و اجرایی را تسهیل کرده و بستر مناسب برای استفاده حداکثری از توانمندی‌های علمی کشور را فراهم کنند.

خوشبختانه در این راستا در مراسم مشترکی دو تفاهم‌نامه مهم با هلدینگ خلیج فارس و فولاد مبارکه تهیه و به امضای طرفین رسید. طبق توافقات صورت گرفته بر اساس تفاهم‌نامه‌های فوق، همکاری‌های گسترده‌ای با دانشگاه‌ها توسط صنایع آغاز و محور‌های مهمی پوشش داده خواهد شد.

این محور‌ها به شرح زیر است:

  • تخصیص گرنت به اعضای هیات علمی؛
  • تعریف و اجرای پروژه‌های پژوهشی مورد نیاز؛
  • حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی؛
  • مشارکت در برگزاری رویداد‌های تخصصی؛
  • استفاده از فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در جامعه و صنعت؛
  • تقویت دوره‌های مهارتی و شغلی؛
  • سرمایه‌گذاری در تجاری‌سازی و توسعه فناوری‌های جدید.

بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها اعتبار مالیاتی پیش‌بینی شده در ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان به صورت موثر برای این امور بهره‌برداری خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین