
به گزارش میمتالز، مجمع عمومی عادی سالانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات پس از قرائت گزارش عملکرد هیات مدیره مربوط به سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ و نظر حسابرس و بازرس قانونی شرکت، صورتهای مالی تصویب و به پیشنهاد هیات مدیره مقرر شد از ۲۸ ریال سود محقق شده هر سهم، ۲۲ ریال سود نقدی معادل ۷۹ درصد توزیع شود. همچنین در این مجمع موسسه «آزمونپرداز» به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت و همچنین موسسه «آزمودهکاران» به عنوان بازرس علیالبدل انتخاب شدند. روزنامه «دنیای اقتصاد» نیز به عنوان روزنامه کثیرالانتشار انتخاب شد.
همچنین در این مجمع مواردی همچون پاداش اعضای حقوقی هیات مدیره ۷۰۰ میلیون تومان و واریز به حساب اشخاص حقوقی، حق حضور اعضای غیرموظف هیات مدیره به صورت ناخالص ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای حداقل یک جلسه در ماه، حق حضور اعضای غیرموظف در کمیتههای تخصصی به صورت ناخالص ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای حداقل یک جلسه در ماه و ۳۰۰ میلیون تومان بابت امور مسوولیتهای اجتماعی برای سال ۱۴۰۴ به تصویب رسیدند.
«مرتضی علیاکبری» مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در ابتدای این مجمع به ارائه گزارشی از عملکرد این شرکت پرداخت و عنوان کرد: سهامداران عمده شرکت تجلی ۵۷ درصد شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، سپس شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت معدنی و صنعتی گلگهر هستند.
علیاکبری با اشاره به این موضوع که اهم فعالیتها بر اساس اساسنامه سرمایهگذاری بلندمدت در شرکت تجلی است، خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری شرکت تجلی در ابتدای سال ۶ هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان که سرمایهگذاری طی سال ۱۴۰۳ به میزان ۲۵۰۴ میلیارد تومان بوده که در مجموع سرمایهگذاری در پایان سال به ۹ هزار و ۴۹۴ میلیارد تومان رسیده است. از میزان سرمایهگذاری ۲۵۰۴ میلیارد تومانی ۹۷۹ میلیارد تومان آن به شرکت فولاد شرق خراسان، ۸۹۳ میلیارد تومان به سرمد ابرکوه، ۳۳۹ میلیارد تومان به فولاد کردستان، ۱۰۳ میلیارد تومان به معدنکار باختر، ۱۰۸ میلیارد تومان به مس جانجا، ۶۷ میلیارد تومان به ستاره سیمین هرمز و ۷۵ میلیارد تومان به شرکت مدیریت بینالمللی همراه جاده ریل دریا (هیمکو) اختصاص یافتهاند. سرمایهگذاری بالای ۹ هزار میلیارد تومان نیز عمده سرمایهگذاری آن شامل ۴ هزار و ۳۹۶ میلیارد تومان به فولاد سرمد ابرکوه، یک هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان به فولاد شرق خراسان، ۹۰۶ میلیارد تومان به فولاد کردستان و ۸۴۴ میلیارد تومان به معدنکار باختر، ۲۸۵ میلیارد تومان به شرکت شرکت مدیریت بینالمللی همراه جاده ریل دریا (هیمکو)، ۲۶۹ میلیارد تومان به ستاره سیمین هرمز و ۲۴۸ میلیارد تومان به شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران بوده است.
وی در ادامه به شرح حال پروژههای شرکت تجلی به تفکیک محصول پرداخت و افزود: پروژههایی که در آهن اسفنجی در دست اقدام هستند، در سه شرکت در مجموع با ظرفیت ۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تن به صورت پروژه در جریان هستند که ۱۶۳ میلیون یورو تاکنون هزینه شده و به ۲۱۵ میلیون یورو دیگر باقی مانده است که در مجموع آنها به ۳۷۷ میلیون یورو سرمایهگذاری نیاز دارند. در فولادسازی فولاد سرمد ابرکوه و فولاد کردستان نیز سرجمع با ۱.۶ میلیون تن ظرفیت به ترتیب ۸۳.۲۰ میلیون یورو تاکنون هزینه شده و به ۴۲۳ میلیون یورو دیگر باقی مانده است و در مجموع به ۵۰۶.۲۰ میلیون یورو نیاز دارند. در زمینه کنسانتره سنگ آهن نیز یک پروژه در فولاد شرق خراسان در دست اقدام داریم که امیدواریم تا پایان سال با عبور از موانع تامین مالی به تولید آزمایشی آن دست پیدا کنیم. پروژه کلاف سرمد در دی ماه ۱۴۰۳ با چند ماه تاخیر به بهرهبرداری رسید. اجرای پروژه کنسانتره مس در جانجا را داریم. پروژه احداث اسکله و پایانه مکانیزه همراه جاده ریل دریا نیز در دست اقدام است.
مدیرعامل تجلی با اشاره به این موضوع که مجموع سرمایهگذاری در حال انجام یک میلیارد و ۷۴۳ میلیون یورو است که سهم تجلی حدود ۴۰۰ میلیون یورو خواهد بود، افزود: سایر شرکتهای سرمایهپذیر ما شرکت معدنکار باختر است که جزو یکی از شرکتهای خوب و بزرگ تجلی به شمار میرود که در آنجا ۴۰ درصد سهام را داریم که کارهای معدنکاری انجام میدهد. معدنکار باختر هم اکنون دو پروژه در دست اقدام دارد که یکی از آنها در معدن جانجاست. ۶۰ درصد سهام این شرکت نیز متعلق به صبانور است. در شرکت صبانور نیز سه پروژه در دست اجراست که هم شرکت جانجا و هم شرکت صبانور رضایت کامل از شرکت معدنکار باختر دارند، چراکه با دقت و سرعت بالا کارهای معدنکاری را انجام میدهند. سود شرکت معدنکار باختر در سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۶۷ میلیارد تومان بوده که یک جهش فوقالعاده داشته است. سود این شرکت در سال ۱۴۰۳ به ۴۷۷ میلیارد تومان رسیده است.
علیاکبری افزود: همچنین شرکت اکتشاف تجلی صبا یکی از شرکتهای صنعتی و معدنی ماست، این شرکت کارهای حفاری انجام میدهد و در سال ۱۴۰۲ به میزان ۴۲ میلیارد تومان سود کرده که به ۳۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده که به دلیل نرسیدن دو دستگاه حفاری این کاهش رخ داده است. در شرکت اکتشاف تجلی صبا ۳۶ درصد سهام متعلق به شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات است.
وی با تاکید بر این موضوع که با توجه به حجم پروژه در گروه سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) باید شرکت بزرگتر شود تا بتواند میزان قابل ملاحظهای از درخواستهای گروه را جوابگو باشیم، گفت: شرکت دیگر تجلی، شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران است که جزو شرکتهای بازرگانی خوب ما به شمار میرود که بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد ریال طی سال ۱۴۰۳ فروش داشته و سود ۱۴۰۲ این شرکت ۴۴ میلیارد تومان بوده که به سود ۱۴۸ میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۳ دست یافته که جهش بسیار خوبی داشته است. همچنین شرکت جدید ما شرکت سبدگردان تجلی آفتاب است که در این شرکت با شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه مشارکت داریم. این شرکت به تازگی آغاز به کار کرده که امیدواریم سال آینده یکی از شرکتهای خوب ما در بازار سرمایه باشد.
مدیرعامل تجلی با اشاره به این موضوع که پرتفوی محدودههای معدنی تجلی، عناصر نادر خاکی، عناصر حیاتی و پلیمتال و فلزات رنگین است، گفت: در عناصر نادر خاکی دو طرح، یک طرح به مساحت بالای ۹ کیلومتر و دیگری بالای ۱۰ کیلومتر در دست اقدام داریم که پروانه آن متعلق به شرکت تجلی است. کل مساحت این دو طرح نزدیک به ۲۰ کیلومترمربع با حدود ۱۲۰ میلیون تن ذخیره است. افتتاح رسمی پایلوت آن با جدایش ۱۷ عنصر پایان سال گذشته انجام شد. با اخذ زمین جهت احداث تولید انبوه در یزد و همچنین با اخذ مجوزات زیستمحیطی کار را آغاز کردیم. همکاران ما در این مجموعه قادر شدند که تولید نیمه صنعتی را برای نخستینبار در ایران و حتی خاورمیانه با جدایش و تولید ۱۷ عنصر اکسید عناصر نادر خاکی آغاز کنند. شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) و وزارت صنعت، معدن و تجارت به شدت به دنبال این موضوع هستند که هرچه زودتر بتوانند به تولید انبوه آن برسند. یک گروه حرفهای بابت احداث کارخانه تشکیل دادهایم که حداقل هفتهای یکبار جلسه دارند تا این کار را توسط این گروه به نحو احسنت به پیش ببرند. امیدواریم سال آینده در زمینه عناصر نادر خاکی به تولید انبوه برسیم.
علیاکبری همچنین با اشاره به سرمایهگذاری در عناصر حیاتی بیان کرد: عناصر حیاتی اقلام مختلفی دارد و کشورهای مختلف عناصر حیاتی متفاوتی دارند. ما در چهار معدن در عناصر حیاتی مشغول به کار هستیم، بجستان ۱، بجستان۲، چاه طالب، پلی متال سه قلعه که جمع مساحت تمام آنها ۱۸۳ کیلومتر است که برای دستیابی به عناصر منزیت، پتاس و لیتیوم شروع به کار کردیم. کارها توسط گروه کارشناسی متشکل از افراد حاذق و اساتید شیمی دانشگاهها در حال پیگیری است. همچنین معادنی در زمینه پلیمتال و سایر مواد داریم که مساحت و نوع ماده معدنی و جغرافیایی و وضعیت محدودهها آن بیشتر در ارتباط با طلا و مس است.
مدیرعامل تجلی با اشاره به عملکرد این شرکت در بازار سرمایه پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۳ حدودا تعداد ۹ میلیارد و ۴۰۰ هزار تعداد سهام معامله شده شرکت تجلی بوده که ارزش معاملاتی آن حدود ۲ هزار و ۸۰ میلیارد تومان بوده است. ۲۳۵ روز معاملات داشتهایم و نماد بورسی ما ۲۳۲ روز باز بوده و این نماد معامله شده است. ارزش بازار تجلی نزدیک ۱۹هزار میلیارد تومان است. ارزش معاملات همگن سهام تجلی به همت بین شرکتهای همگروه در سال ۱۴۰۳ که ۴ شرکت هستند (ومعادن، وامید، تجلی و میدکو)، حدود یک هزار میلیارد تومان است که تجلی در رده سوم بعد از ومعادن و وامید قرار میگیرد.
وی ادامه داد: قیمت پایانی سهام تجلی در سال ۱۴۰۳، به میزان ۲۲۲۳ ریال بوده و قیمت پایانی در معاملات روز آخر سال گذشته (۲۸ اسفند ۱۴۰۳)، ۲۲۰۰ ریال بوده است. تغییرات قیمت سهم طی دوره ۲۳ ریال بوده است. سود تقسیم شده سال مالی ۱۴۰۳، به میزان ۸۰ ریال و مبلغ بازدهی ۵۷ ریال بوده است. قیمت سهم از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا زمان برگزاری مجمع (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) ۲۲۰۴ ریال بوده و در ۰۵ فروردین اصلاح قیمت، بابت افزایش سرمایه در جریان داشتیم. قیمت نهایی تعدیلشده ۱۹۸۵ریال بوده است و آخرین روز معامله در ماه جاری (۱۰ تیرماه ۱۴۰۴) ۱۵۸۶ریال بوده است.
علیاکبری با اشاره به مقایسه درصد بازدهی در سال ۱۴۰۳، افزود: شاخص کل بازار بورس ۲۳.۴۶ درصد بوده و عمده این بازدهی به خاطر افت شرکتهای کوچک بوده که رشد آنچنانی نداشتهاند و حتی همگی نزولی هم بودهاند. رشد شاخص به دلیل چند شرکت بزرگ رخ داده که حمایتهای خوبی از آنها به عمل آمده، از اینرو شاخصساز بودهاند و این شاخصسازی باعث شد که شاخص کل حدود ۲۳ درصد افزایش داشته باشد. مقایسه درصد بازدهی در سال ۱۴۰۳، برای شاخص شرکتهای سرمایهگذاری ۸.۱ درصد، برای شاخص شرکت تجلی ۲.۵۶ درصد و برای شاخص صنعت استخراج و کانههای فلزی ۲.۱- بوده است.
وی گفت: شاخص صنعت استخراج و کانههای فلزی تا پایان سال گذشته حدود ۲ درصد منفی بوده است. ضمنا رقم ما نیز چندان قابل ملاحظه نیست، هرچند ما حدود ۲ درصد رشد مثبت داشتهایم ولی از این رقم سهام راضی نیستم. حق شرکت تجلی نیست که با این قیمتها معامله شود. البته همه اعضای هیات مدیره در تلاش هستیم که رقم ما در تابلو در معرض دید عموم قرار بگیرد. ما در ارزش داراییهای فیزیکی سربلند هستیم، اما عملکرد بازار سرمایه در دست ما نیست و ما نمیتوانیم تمام وجوه خود را برای پشتیبانی از سهم تجلی بگذاریم. سهامداران عمده ما همواره پشتیبانی کردهاند، اما در بازار سرمایه ما متناسب با سایر سهام موجود در بازار سرمایه میتوانیم رشد یا نزول کنیم. اما دارایی ما خیلی بیش از این میزانی است که روی تابلو معامله میشود و ما همیشه رشد و پیشرفت پروژهها را داشتهایم و هیچ مبلغی بابت هیچ تصمیمی سوخت نشده و همواره رو به رشد بوده است.
مدیرعامل تجلی با اشاره به سود و زیان عملیاتی شرکت عنوان کرد: در سود و زیان عملیاتی شرکت لازم به یادآوری است که ما یک درآمد عملیاتی مستمر داریم که این درآمد شامل شرکتهایی است که به بهرهبرداری رسیدهاند. کلاف فولاد سرمد سال گذشته به بهرهبرداری رسید. از آن طرف، شرکت معدنکار باختر و شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت اکتشاف تجلی، جزو شرکتهای خدماتی هستند و بعضا شاید نیاز به افزایش سرمایه داشته باشند. این شرکتهای خدماتی سود مستمر دارند. درآمد عملیاتی مستمر ما در سال ۱۴۰۲، به میزان ۳۴۵ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۳ به ۴۹۱ میلیارد تومان رسیده است. فولاد سرمد نیز سودی تقسیم نکرد، یعنی ۴۰ درصد سود کمتر تقسیم کرد. اگر ۴۰ درصد را نیز مثل امسال افزایش میداد نزدیک ۶۰۰ میلیارد تومان سود ۱۴۰۳ این شرکت میشد.
علیاکبری درباره سود غیرمستمر توضیح داد: درآمد غیرمستمر درآمدهای بابت وجوه اضافی یا وجوهی است که از سهامداران دریافت میکنیم تا پروژهها را پیش ببریم، این سهامداران خارج از افزایش سرمایه سهام یا پول به ما میدهند. در ابتدای پروژه سهام زیادی داشتیم، اما به مرور آنها را فروختیم و هر اندازه تعداد این سهام کمتر شود، ما نیز سود کمتری خواهیم داشت. در کل این سودها جزو سودهای غیرمستمر محسوب میشوند و از سال ۱۴۰۰ سود آنها کمتر شده است.
وی همچنین افزود: جمع سرمایهگذاری کوتاهمدت بورسی ما در سال ۱۴۰۰ به میزان ۳ هزار و ۲۴۹ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ به میزان یک هزار و ۸۹۴ میلیارد تومان بوده است. این نشان میدهد، سرمایهگذاری بورسی ما سال به سال کمتر شده است. جمع درآمدهای بورسی ما به مرور به دلیل کاهش تعداد سرمایهگذاری بورسی و درآمد تقلیل یافته است.
علیاکبری افزود: وجوه به فروشرفته در جمع سرمایهگذاریهای بلندمدت ما در سال ۱۴۰۰ به میزان ۲ هزار و ۸۱۳ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۱ به ۴ هزار و ۶۴۹ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ به ۶ هزار و ۹۹۱ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳ به ۹ هزار و ۴۹۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که این افزایش حاصل فروش سرمایهگذاری کوتاهمدتی است که به مرور کاهش دادهایم و به سرمایهگذاری بلندمدت خود اضافه کردهایم. همچنین بخش ارزی سرمایهگذاریهای بلندمدت ما حدود ۱۱۵ میلیون یورو بوده است که به نرخ ارز دولتی ۹ هزار و ۴۰۷ میلیارد تومان میشود.
مدیرعامل تجلی با اشاره به تعداد پروژههای صنعتی تجلی عنوان کرد: پروژههای صنعتی ما از سال ۱۴۰۰ از چهار پروژه به ۱۵ پروژه در سال ۱۴۰۳ رسیده است. تعداد محدودههای معدنی ما نیز از چهار محدوده به ۲۱ محدوده رسیده است.
علیاکبری افزود: سرمایهگذاری کوتاهمدت بورسی ما کاهش و سرمایهگذاری بلندمدت ما افزایش پیدا کرده است. درآمد سهام بورسی ما کاهش و درآمد شناختهشده از پروژهها افزایش یافته است.
وی افزود: جمع داراییهای ما در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از ۹ هزار و ۳۴۶ میلیارد تومان به ۱۱ هزار و ۳۱۱ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. جمع بدهیهای ما نیز چندان تغییر نکرده است. جمع حقوق مالکانه نیز افزایش داشته است.
مدیرعامل تجلی ادامه داد: برنامههای هیات مدیره، احداث کارخانه تولید انبوه عناصر نادر خاکی است که امیدواریم محقق شود. استمرار اقدامات اکتشافی در حوزه معادن در اختیار، استمرار اقدامات مطالعاتی و فرآوری مواد معدنی، استمرار تکمیل پروژههای صنعتی در دست اجرا، انجام افزایش سرمایه، پیکیری ورور شرکتهای زیرمجموعه به بورس، استمرار کارهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی در حوزه صنایع معدنی و فلزی، استمرار مشارکت با دانشگاههای معتبر و شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و فلزی و افزایش نظارت بر فعالیتهای شرکتهای سرمایهپذیر است. شرکت معدنکار باختر یکی از این شرکتهای ماست که باید در بورس پذیرش میشد. در این راستا بیش از ۹۵ درصد اقدامات لازم برای بورسی شدن آن را انجام دادهایم و از آنجا که یکی از سهامداران این شرکت، یعنی شرکت صبانور که با ۶۰ درصد سهام است با تغییر مدیریتی مواجه شد و این تاخیر به وجود آمد و البته با برگزاری جلساتی در این راستا امیدواریم آنها نیز موافقت خود را برای بورسی شدن شرکت معدنکار باختر اعلام کنند. هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) موافق این کار است و امیدواریم که در ماههای آتی شاهد ورود این شرکت به بازار سرمایه باشیم.
علیاکبری در پاسخ به این پرسش که با توجه روند طولانی شدن پروژه کنسانتره در فولاد شرق خراسان چه زمانی این طرح وارد مدار میشود، گفت: فولاد شرق خراسان حدود ۱۲ سال است که هنوز به بهرهبرداری نرسیده است. این طرح معضلاتی داشت. بیش از سه سال است که از تاسیس شرکت تجلی میگذرد و این پروژه به شرکت تجلی منتقل شد و از آن زمان تاکنون همواره پیشرفت فیزیکی بسیار خوبی داشته است.
وی در ادامه توضیح داد: اگر شما یک پروژهای را خود از ابتدا شروع کنید، خیلی راحتتر پیش میرود، تا بخواهید که یک پروژهای را از نصفه ادامه بدهید. این پروژه نیز پیمکارانی از قبل داشت که وجوهی به آنها داده شده است. یک مدت کارگاه خوابیده بود و معضلات قراردادی داشت. در فولاد شرق خراسان با شرکت مجتمع فولاد خراسان شریک هستیم. ضمن اینکه ۸ درصد سهام آن متعلق به پرسنل فولاد خراسان است.
علیاکبری با اشاره به این موضوع که همه این طرحهایی که تجلی در اختیار گرفته، با رایزنیهایی سهامدار عمده و اصلی انجام گرفته است، افزود: یکی از بهترین پروژههای ما فولاد شرق خراسان است، چراکه تولید کنسانتره در کشور به اندازه نیست و سال به سال نیز کمتر میشود. این پروژه ۲.۵ میلیون ظرفیت دارد که قابل افزایش به ۵ میلیون تن است که زیرساختهای آن را برای ۵ میلیون تن طراحی کردهایم که این زیرساختها یا نصب شده یا در آینده نصب خواهد شد. اگر نقدینگی لازم را به این پروژه برسانیم، امیدوار هستیم تا پایان سال بتوانیم آن را به تولید آزمایشی برسانیم.
مدیرعامل تجلی همچنین در پاسخ به این پرسش که ستاره سیمین هرمز چه زمانی به مرحله بهرهبرداری میرسد، گفت: در ستاره سیمین هرمز در آهن اسفنجی به ۱.۷ میلیون تن ظرفیت میرسیم که این پروژه سه تا چهار سال طول میکشد. این پروژه حدود دو سال است که آغاز شده است. سال گذشته پیشرفت فوقالعادهای داشته است و غیر از ما، سهامداران خوبی همچون شرکتهای فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و گلگهر دارد که از تخصص لازم در این زمینه برخوردارند و نظارهگر کارها هستند. من نظر مثبتی به پروژه دارم و نکته منفی در ستاره سیمین هرمز نمیبینیم. امیدواریم سال آینده به بهرهبرداری برسد.
علیاکبری همچنین درباره فولاد کردستان خاطرنشان کرد: فولاد کردستان دو پروژه آهن اسفنجی و فولادسازی دارد که در این پروژه هم اکنون چندان تمرکز روی فولادسازی نداریم، بدیهی است که ابتدا باید آهن اسفنجی آن افتتاح شود. یکی از شرکای ما در این پروژه ایمیدرو است. اول اینکه این پروژه، دارای معدن است، حدود ۷ تا ۸ معدن را ایمیدرو به فولاد کردستان داده که کار اکتشافی انجام بدهد و از معادن خود برداشت کند. در فولاد کردستان شرکت صبانور نیز سهامدار است و ۲۰ درصد سهام را دارد. گندلهسازی آن را صبانور برعهده دارد.
مدیرعامل تجلی همچنین در پاسخ به پرسشی که آیا سرمایهگذاری در حوزه عناصر نادر خاکی همراه با ریسک نبود، خاطرنشان کرد: در عناصر نادر خاکی نیاز بود یک رشته هایتک را پله پله جلو برویم که ریسک زیادی داشت، البته نه اینکه ما هر ریسکی را بپذیریم، اما به صورت مدیریتشده این ریسک را پذیرفتیم و با سبقه و دانشی که دوستان داشتند ما ریسک را به حداقل ممکن رساندیم و تولید نیمه صنعتی آن را انجام دادیم. لازم به یادآوری است که تفکیک ۱۷ عنصر کار ارزشمندی است. در افتتاح این پروژه وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز حضور داشت.
علیاکبری همچنین در پاسخ به این پرسش که در چشمانداز تجلی پس از سرمایهگذاری در زمینه کنسانتره و آهن اسفنجی به کدام سو پیش خواهید رفت، گفت: ما در تجلی یک استراتژی کلی تدوین کردیم که مصوبه هیات مدیره نیز شد. همچنین یک استراتژی با جزئیات بیشتر در دست تهیه داریم. قرار است که در چشمانداز سال ۱۴۱۰ از زنجیره فولاد خارج شویم، البته آنچه در کنسانتره آهن است را حفظ خواهیم کرد. سپس بیشتر در عناصر نادر خاکی همچون لیتیوم و همچنین در زمینه طلا و مس سرمایهگذاری خواهیم کرد.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که پروژه کلاف فولاد سرمد ابرکوه چرا روی کدال به صورت شفافسازی منتشر نشده است، گفت: این پروژه اواخر سال گذشته افتتاح شد، اما در سال ۱۴۰۳ وارد فاز تولید تجاری نشده بود تا تاثیر سود و زیان آن در شرکت فولاد سرمد ابرکوه مشخص شود؛ لذا تولید در سال جاری (سال ۱۴۰۴) وارد فاز تجاری شده و در نتیجه در صورتهای مالی و بر روی کدال نیز برای شفافسازی قرار خواهد گرفت.