تاریخ: ۲۴ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۳:۴۲
بازدید: ۴۳
کد خبر: ۳۷۹۴۶۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کمیسر تجارت اتحادیه اروپا:

تعرفه ۳۰ درصدی ترامپ تجارت اروپا و آمریکا را نابود می‌کند

تعرفه ۳۰ درصدی ترامپ تجارت اروپا و آمریکا را نابود می‌کند
‌می‌متالز - تهدید ترامپ به اعمال تعرفه ۳۰ درصدی بر کالا‌های اروپایی، تجارت روزانه میلیاردی اروپا و آمریکا را در آستانه بحران قرار داده است.

به گزارش می‌متالز، ماروژ شِفچوویچ، کمیسر تجارت اتحادیه اروپا، هشدار داد که تهدید دونالد ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه ۳۰ درصدی بر کالا‌های اروپایی، تجارت فراآتلانتیکی را از بین خواهد برد، هرچند ابراز امیدواری کرد که هنوز امکان دستیابی به توافق وجود دارد.

شفچوویچ گفت تعرفه‌ای در حد ۳۰ درصد یا بیشتر، تأثیر عظیمی خواهد داشت و باعث می‌شود ادامه تجارت فعلی فراآتلانتیک که روزانه ۴.۴ میلیارد یورو (۳.۸ میلیارد پوند) ارزش دارد، «تقریباً غیرممکن» شود.

او پس از گفت‌و‌گو با وزرای تجارت اتحادیه اروپا در بروکسل افزود: ما می‌خواهیم از هر روز، هر امکان و هر دقیقه تا اول آگوست استفاده کنیم تا به راه‌حلی مذاکره‌شده دست پیدا کنیم.

به گفته او، در مذاکرات با وزرا کاملاً روشن بود که تعرفه ۳۰ درصدی «کاملاً غیرقابل قبول» است.

در نامه‌ای که ترامپ شنبه در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، اعلام شد واردات از اتحادیه اروپا از اول آگوست مشمول تعرفه ۳۰ درصدی خواهد شد. این موضوع امیدواری اروپا را برای توافق بر سر تعرفه ۱۰ درصدی، که مراحل پایانی خود را طی می‌کرد، خدشه‌دار کرد.

در واکنش به ضرب‌الاجل تازه ترامپ، اتحادیه اروپا تصمیم گرفت اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه علیه کالا‌های آمریکایی به ارزش ۲۱ میلیارد یورو را که قرار بود نیمه‌شب دوشنبه آغاز شود، تا اول آگوست به تعویق بیندازد.

وزرا همچنین برنامه‌هایی برای دور تازه‌ای از اقدامات متقابل علیه واردات کالا‌های آمریکایی به ارزش ۷۲ میلیارد یورو را بررسی کردند، هرچند جزئیاتی در این باره فاش نکردند.

پیش از اعلام صریح ترامپ در فضای مجازی، مذاکره‌کنندگان اروپایی تصور می‌کردند به توافق اصولی نزدیک شده‌اند؛ توافقی که تعرفه‌ها را در سطح ۱۰ درصد تثبیت می‌کرد.

شفچوویچ که قرار بود روز دوشنبه دوباره با مقامات آمریکایی گفت‌و‌گو کند، گفت تنها مدت کوتاهی پیش از انتشار نامه ترامپ در شبکه اجتماعی Truth Social از آن مطلع شده است.

لارس لوکه راسموسن، وزیر خارجه دانمارک که ریاست این نشست را بر عهده داشت، گفت اروپا نمی‌خواهد وارد جنگ تجاری با آمریکا شود، چرا که چنین جنگی برای هر دو طرف ویرانگر خواهد بود. ما نمی‌خواهیم اوضاع را تشدید کنیم، اما از سوی دیگر باید قدرت‌نمایی هم داشته باشیم.

راسموسن، نخست‌وزیر سابق دانمارک، رد کرد که اتحادیه اروپا به رویکرد تازه‌ای نیاز دارد. او گفت: من به ایده تشدید تنش برای کاهش تنش اعتقاد ندارم. میان وزرا کاملاً وحدت نظر وجود دارد که باید در صورت لزوم آماده واکنش باشیم.

در آخر هفته، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، خواستار تسریع در آماده‌سازی اقدامات تلافی‌جویانه شد و گفت اتحادیه اروپا باید آماده استفاده از «ابزار ضد اجبار» باشد؛ قانونی که امکان اعمال تدابیر تنبیهی علیه کشوری را که از تجارت به‌عنوان سلاح استفاده می‌کند، فراهم می‌سازد.

پس از آنکه فریدریش مرز، صدراعظم آلمان، اعلام کرد تعرفه ۳۰ درصدی صنعت صادراتی آلمان را به‌شدت ضربه خواهد زد، اتاق بازرگانی و صنایع آلمان روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفت تداوم عدم قطعیت درباره سیاست تعرفه‌ای ترامپ می‌تواند صادرات آلمان به آمریکا را ماهانه نزدیک به یک میلیارد یورو کاهش دهد.

مرز خواستار رویکردی «عملگرایانه» شد، در حالی‌که ایتالیا نسبت به وقوع جنگ تجاری هشدار داد. کشور‌های اروپای مرکزی و شرقی نیز نگران هستند که اقدامات متقابل اتحادیه اروپا، موجب عقب‌نشینی آمریکا از حمایت نظامی در اروپا شود.

کِشتوتیس بودریس، وزیر خارجه لیتوانی، گفت اتحادیه اروپا باید از تشدید تنش پرهیز کند و به چالش‌های ژئواقتصادی و مسائلی مانند مبارزه مشترک با قاچاق فنتانیل با آمریکا توجه داشته باشد.

ترامپ کانادا و مکزیک را متهم کرده که در جلوگیری از ورود این ماده مخدر به آمریکا کوتاهی کرده‌اند، هرچند این موضوع ظاهراً در مذاکرات تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا نقشی نداشته است.

در حالی که بریتانیا از معدود کشور‌هایی است که توانسته توافق تجاری با آمریکا منعقد کند، اما از آسیب‌های اقتصادی احتمالی در اتحادیه اروپا – که بزرگ‌ترین شریک تجاری‌اش است – در امان نخواهد بود.

متیو آلن، استاد اقتصاد دانشگاه سالفورد، گفت مصرف‌کنندگان و کسب‌وکار‌های بریتانیایی با اثرات موجی قابل توجهی روبه‌رو خواهند شد، زیرا با زنجیره‌های تأمین اتحادیه اروپا ارتباط نزدیکی دارند. او افزود: بسیاری از شرکت‌های بریتانیایی قطعات و کالا‌هایی را از اتحادیه اروپا وارد می‌کنند که سپس به آمریکا صادر می‌شوند؛ به این معنا که کسب‌وکار‌های بریتانیایی می‌توانند به‌طور غیرمستقیم از این افزایش تعرفه آسیب ببینند.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده