
به گزارش میمتالز، علیرضا ابراهیمی، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با اشاره به فعالیتهای این شرکت، گفت: میدکو بهعنوان یک هلدینگ تخصصی معدنی، با هدف تولید مواد معدنی و تکمیل زنجیره ارزش در حوزه فولاد و مس تأسیس شد و اکنون حدود ۱۸ سال از فعالیت آن میگذرد.
وی با اشاره به ترکیب سهامداری این شرکت افزود: گروه مالی پاسارگاد سهامدار عمده میدکو است و تاکنون حدود ۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور انجام داده که بخش عمده آن در استان کرمان و شهرستانهایی، چون سیرجان، بردسیر، زرند و شهربابک متمرکز بوده و بخشی نیز در خارج از استان انجام شده است.
ابراهیمی ادامه داد: میدکو موفق به ایجاد زنجیرهای کامل از معدن تا محصول نهایی شده و اکنون سالانه ۴.۲ میلیون تن شمش فولاد، ۵۰ هزار تن کاتد مس و ۶ هزار تن شمش منیزیم تولید میکند. این گروه صنعتی هماکنون بیش از ۲۰ هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده و با برخورداری از ۱۸ شرکت زیرمجموعه (۹ شرکت تولیدی و مابقی خدماتی) بین ۱۲ تا ۱۶ درصد از زنجیره فولاد و مس کشور را در اختیار دارد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با انتقاد از مداخلات قیمتی در بازار گفت: فولاد و مواد معدنی بهعنوان کالاهای پایه (کامودیتی) باید با قیمتگذاری آزاد عرضه شوند، مشروط بر اینکه این سازوکار در تمام بخشهای زنجیره رعایت شود. در حال حاضر، محصولات فولادی میدکو تقریباً منطبق با نرخ جهانی عرضه میشوند، اما تصمیمات غیرکارشناسی در حوزه قیمتگذاری، میتواند باعث اختلال در بازار و آسیب به تولید شود.
وی در ادامه به چالشهای سال گذشته اشاره کرد و افزود: بیشترین افت عملکرد مجموعه در حوزه باطلهبرداری رخ داد که عمدتاً ناشی از ناترازی شدید انرژی در زمستان سال ۱۴۰۳ بود؛ در حالی که در سالهای پیشین تنها در یک فصل دچار کمبود برق یا گاز میشدیم، در سال گذشته همزمان با بحران برق و گاز مواجه بودیم که توقف یا اختلال در تولید را در پی داشت.
ابراهیمی همچنین درباره وضعیت معادن گفت: بهطور طبیعی نسبت باطلهبرداری در معادن در ابتدای عمر بالا است و با گذشت زمان کاهش مییابد. با این حال، راهاندازی برقرسانی به مجموعه «بوتیا کرمان» نویدبخش بهبود شرایط انرژی در سال جاری است.
وی در خصوص برنامه افزایش سرمایه این شرکت اظهار داشت: مجوز افزایش سرمایهای به مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان به مدت دو سال اخذ شده که نیمی از آن سال گذشته بهصورت سلب حقتقدم اجرا شد و امسال نیز برنامه افزایش سرمایه حداقل ۴ تا ۴.۵ هزار میلیارد تومانی در دستور کار است.
مدیرعامل میدکو در پایان با اشاره به سود تقسیمی ناشی از فروش داراییها گفت: بخش عمده این سود از محل داراییهایی است که توسط خود شرکت ایجاد شدهاند، لذا طبق اساسنامه، فعلاً در ذخایر شرکت لحاظ شده است. اگرچه این سود فعلاً بهصورت نقدی قابل تقسیم نیست، اما به حقوق سهامداران افزوده میشود و آنها در آینده از منافع آن بهرهمند خواهند شد.
منبع: صدای بورس