تاریخ: ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۶:۲۰
بازدید: ۲۸۸
کد خبر: ۳۸۰۲۶۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

۱۶ معدن راکد آذربایجان غربی به چرخه بهره‌برداری بازمی‌گردند

۱۶ معدن راکد آذربایجان غربی به چرخه بهره‌برداری بازمی‌گردند
‌می‌متالز - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: ۱۶ معدن راکد استان تا چندماه آینده به چرخه بهره‌برداری بازمی‌گردند.

به گزارش می‌متالز، سخاوت خیرخواه صبح پنجشنبه در نشست وزیر صنعت با فعالین اقتصادی آذربایجان غربی، اظهار کرد: از مجموع ۵۰۴ پروانه بهره‌برداری معدنی، ۲۰۴ معدن راکد هستند که با ورود سرمایه‌گذاران جدید، حداقل ۱۶ معدن تا چند ماه آینده به چرخه بهره‌برداری بازمی‌گردند.

وی با اشاره به صدور دو هزار و ۲۱۳ فقره جواز تأسیس صنعتی در استان گفت: از این تعداد، ۳۴۰ واحد دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد هستند و با بهره‌برداری از آنها، برای بیش از ۱۰ هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی ادامه داد: همچنین استان دارای ۵۹۴ معدن دارای پروانه بهره‌برداری است که مهم‌ترین آنها شامل طلا، سیلیس و سنگ‌های زینتی می‌شود.

وی گفت: ۲۷ شهرک و ناحیه صنعتی قابل واگذاری در استان وجود دارد و با هدف توزیع متوازن صنعتی، تمرکز بر توسعه صنعتی در شهرستان‌ها نیز در دستورکار است. هم‌اکنون بیش‌ترین تمرکز واحد‌های صنعتی در ارومیه قرار دارد.

خیرخواه اضافه کرد: تاکنون ۶ هزار کارت بازرگانی و ۱۸ هزار کارت پیله‌وری صادر شده و طی سه ماهه نخست سال ۴۴ میلیون دلار واردات کالا از مسیر پیله‌وری و کولبری به ثبت رسیده است.

به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی طی چهار سال اخیر، با اقدامات حمایتی، ۲۸۰ واحد صنعتی و ۹۴ واحد معدنی راکد در استان به چرخه تولید بازگشته‌اند.

وی با اشاره به فعالیت دو هزار و ۷۷ واحد صنعتی با بیش از ۶۳ هزار اشتغال‌زایی صنعتی در استان، سهم اشتغال صنعتی استان را ۲.۲ درصد اعلام کرد و گفت: این آمار نشان می‌دهد اشتغال صنعتی استان نیازمند توسعه و تکمیل است.

خیرخواه با اشاره به آغاز توسعه صنعتی در استان، گفت: توسعه طرح‌های صنعتی استان به جد پیگیری می‌شود که در این راستا ۵۴ پروانه بهره‌برداری صنعتی جدید نیز در سه ماهه اول امسال صادر شده است.

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی، نیز در این نشست بر توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های همجوار، به ویژه از طریق ایجاد شهرک‌های صنعتی مشترک تاکید کرد و این موضوع را فرصتی مهم برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های مرزی استان و افزایش صادرات دانست.

عادل نجف‌زاده با اشاره به وجود محدودیت‌های دولتی در بهره‌برداری از منابع فلزی و پلی‌متال استان، خواستار رفع این موانع و آزادسازی محدوده‌ها برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شد.

رئیس مجمع نمایندگان همچنین از اهمیت جایگاه آذربایجان غربی در حوزه طلای کشور یاد کرد و خواستار تشکیل شرکت ملی طلای ایران با محوریت استان شد که می‌تواند فرصت‌های شغلی گسترده‌ای برای جوانان ایجاد کند.

منبع: خبرگزاری مهر

عناوین برگزیده