به گزارش می متالز، مهسا رادفر میزان انواع اوراق بهادار بدهی منتشر شده در سال ۹۷ را جمعا بیش از 52.1 هزار میلیارد تومان خبر داد و تصریح کرد: از این حجم، بیش از 14.7 هزار میلیارد تومان آن مربوط به پذیرهنویسی اوراق در بازار و مابقی مربوط به شروع معاملات ثانویه اوراق عمدتا اسناد خزانه اسلامی در بازار است.
بیشترین میزان انتشار اوراق مربوط به اوراق اجاره به مبلغ 5.3 هزار میلیارد تومان و ارواق سلف به مبلغ بیش از 5 هزار میلیارد تومان با هدف تامین نقدینگی و بعد مربوط به اوراق منفعت به مبلغ 3.1 هزار میلیارد تومان، اوراق مرابحه 800 میلیارد تومان اوراق رهنی 200 میلیارد تومان و اوراق مشارکت 170 میلیارد تومان است. میزان اسناد خزانه اسلامی پذیرش شده در سال ۹۷ مبلغ 34.2 هزار میلیارد تومان و اوراق مشارکت دولت مبلغ 2 هزار میلیارد تومان بود.
وی در خصوص برنامههای سال جاری در حوزه انتشار اوراق بیان کرد: در پایان سال گذشته برای ۱۳ شرکت جمعا به مبلغ 2.8 هزار میلیارد تومان موافقت اصولی جهت انتشار اوراق صادر شده که فرایند تکمیل مدارک آنها جهت انتشار اوراق در دست انجام است؛ ضمن آنکه اقدامات اولیه جهت پذیرش مبلغ حدود 12 هزار میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی که در روزهای پایانی سال به پیمانکاران تخصیص داده شده نیز در حال انجام است.
رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی گفت: در سال گذشته با تصویب دستورالعملهای انتشار اوراق جعاله، اوراق مضاریه، اوراق مرابحه قابل تبدیل به سهام، اوراق مرابحه عام و اوراق بیمه اتکایی زمینه تامین مالی برای طیف گستردهای از شرکتها فراهم شد. در سال ۹۸ نیز تصویب دستورالعمل انتشار اوراق وکالت در دستور کار قرار دارد. «اوراق وکالت» یکی از انواع ابزارهای مالی است که بر مبنای ضوابط عقد وکالت استوار است. در این اوراق، سرمایهگذاران منابع مالی خود را در قالب عقد وکالت در اختیار بانی قرار میدهند و او به عنوان وکیل دارندگان اوراق، منابع حاصل از انتشار اوراق را برای انجام فعالیتهای اقتصادی متنوع و متعدد سرمایهگذاری میکنند.
وی در ادامه توضیح داد: این اوراق برای تامین مالی و تامین سرمایه در گردش شرکتهای پروژه، هلدینگها، شرکتهای سرمایهگذاری و تامین سرمایههایی که قصد دارند سایر بنگاههای اقتصادی از جمله شرکتهای کوچک و متوسط را تامین مالی کنند میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
رادفر، اوراق وکالت را فرصت جدیدی برای تامین مالی هلدینگها و شرکت های سرمایه گذاری دانست و گفت: از این طریق، شرکتها میتوانند در راستای سرمایه گذاری بیشتر در شرکت های زیر مجموعه خود اقدام کنند.
در کنار تامین مالی شرکتهای بزرگ، اوراق وکالت برای تامین مالی شرکت های پروژه و همچنین شرکتهای کوچک و متوسطی که بر اساس دستورالعملهای موجود شرایط انتشار اوراق و تامین منابع مالی از بازار سرمایه را ندارند، مناسب است.
وی در پایان تصریح کرد: با طراحی و تصویب اوراق وکالت، طراحی و پیاده سازی انواع اوراق مالی اسلامی مرسوم در کشورهای اسلامی در داخل کشور صورت گرفته و اصلاح و بهبود فرآیند انتشار ابزار و یا اصلاح رویهها به عنوان برنامههای آتی مورد توجه است.