تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۸:۰۱
بازدید: ۳۱
کد خبر: ۳۸۰۵۳۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

فولاد در صدر جدول رشد هفتگی، سقوط شدید نرخ گاز طبیعی، افت محدود قیمت طلا و نفت

فولاد در صدر جدول رشد هفتگی، سقوط شدید نرخ گاز طبیعی، افت محدود قیمت طلا و نفت
‌می‌متالز - بازار‌های جهانی در هفته گذشته چهره‌ای ترکیبی از فشار‌های نزولی و صعود‌های محدود از خود نشان دادند. در حالی که گاز طبیعی با سقوط چشمگیر ۱۳.۲۳ درصدی، بیش‌ترین افت هفتگی را تجربه کرد، فولاد با رشد ۲.۷۷ درصدی تنها بازار صعودی در میان کالا‌های پایه و انرژی بود. نفت برنت با کاهش ۱.۳۳ درصدی و طلا با افت ۰.۴۲ درصدی، نوسانات ملایمی را پشت سر گذاشتند و نقره نیز تقریباً بدون تغییر و با افت ۰.۰۳ درصدی بسته شد. در مجموع، داده‌های تازه بازدهی هفتگی تأییدی است بر نگرانی‌های ساختاری موجود در بازار انرژی، در حالی که بازار فلزات صنعتی با تکیه بر سیاست‌های حمایتی چین همچنان مقاوم ظاهر شده است.

به گزارش می‌متالز، در هفته گذشته، بازار‌های جهانی تحت تأثیر عوامل متعددی قرار گرفتند که مهم‌ترین آن‌ها سیگنال‌های تضعیف‌شده از دو اقتصاد بزرگ جهان، آمریکا و چین، بود. کاهش سرمایه‌گذاری‌های تجاری، افت تولید صنعتی و کاهش تعداد دکل‌های نفت و گاز در آمریکا همگی نشان‌دهنده کاهش سرعت رشد اقتصادی جهانی هستند. با این حال، اخبار امیدوارکننده‌ای از جبهه مذاکرات تجاری به گوش رسید؛ جایی که آمریکا به توافق‌هایی نزدیک شده است که می‌تواند موانع تعرفه‌ای با اتحادیه اروپا، ژاپن و سایر کشور‌ها را برطرف کند. این فضای مثبت موجب بهبود نسبی ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران شد.

در حوزه سیاست‌های پولی، کاهش پیوسته درخواست‌های بیمه بیکاری در آمریکا (برای ششمین هفته متوالی) نشانه‌ای از قدرت بازار کار بود. همین مساله موجب شد احتمال ثبات نرخ بهره توسط فدرال رزرو در جلسه آتی تقویت شود، اگرچه بازار همچنان احتمال کاهش نرخ در ماه سپتامبر را در نظر دارد.

نفت برنت (Brent Crude)

در پایان هفته، قیمت نفت برنت با کاهش ۱.۳۳ درصدی مواجه شد و به محدوده ۶۸.۴ دلار در هر بشکه رسید. علت اصلی افت، نگرانی‌ها نسبت به کاهش تقاضای جهانی، به‌ویژه در آمریکا و چین و همچنین چشم‌انداز افزایش عرضه توسط اوپک‌پلاس و ونزوئلا بود. با وجود اخبار مثبت از مذاکرات تجاری آمریکا با اتحادیه اروپا و ژاپن که می‌تواند به نفع تقاضای جهانی تمام شود، بازار هنوز تحت فشار عرضه قرار دارد. کاهش متوالی تعداد دکل‌های حفاری در آمریکا نیز به‌عنوان نشانه‌ای از ضعف آینده تولید داخلی مطرح شد.

گاز طبیعی (Natural Gas)

بازار گاز طبیعی با سقوطی قابل توجه مواجه شد و هفته را با کاهش ۱۳.۲۳ درصدی به پایان رساند. این افت، شدیدترین کاهش هفتگی بین کالا‌های اصلی بود. رشد بی‌سابقه تولید داخلی در آمریکا، سطح بالای ذخایر (۶٪ بالاتر از نُرم فصلی) و پیش‌بینی تابستانی با گرمای کمتر، فشار مضاعفی بر قیمت‌ها وارد کرد. اگرچه داده‌های هفتگی ذخایر اندکی کم‌تر از حد انتظار بود، اما این موضوع نتوانست از ریزش شدید بازار جلوگیری کند. افزایش صادرات LNG تا حدودی فشار را تعدیل کرده، ولی کف‌سازی قیمتی نیازمند نشانه‌هایی از افت واقعی تولید است.

طلا (Gold)

طلا هفته را با افت ۰.۴۲ درصدی به پایان رساند و به محدوده ۳،۳۶۰ دلار در هر اونس نزدیک شد. فضای خوش‌بینانه ناشی از پیشرفت در مذاکرات تجاری، به‌ویژه میان آمریکا و اروپا، تقاضا برای دارایی‌های امن را کاهش داد. کاهش مستمر درخواست‌های بیمه بیکاری و قدرت بازار کار آمریکا، احتمال تثبیت نرخ بهره در جلسه آتی فدرال رزرو را تقویت کرد. با این حال، وجود ریسک‌های سیاسی و گمانه‌زنی‌ها درباره کاهش نرخ در ماه‌های آتی، به‌عنوان عامل پشتیبان طلا باقی مانده‌اند.

نقره (Silver)

نقره عملکردی تقریباً خنثی داشت و تنها ۰.۰۳ درصد از ارزش خود را از دست داد. این بی‌تفاوتی بازار در برابر تحولات جهانی، نشان‌دهنده تردید سرمایه‌گذاران نسبت به جهت‌گیری آینده است. مانند طلا، کاهش ریسک‌های ژئوپلیتیک و بهبود فضای مذاکرات تجاری موجب کاهش فشار خرید امن شد. در عین حال، تغییر نکردن محسوس در سیاست‌های پولی فدرال رزرو نیز مانع از جهش‌های قابل توجه قیمتی شده است.

فولاد (Steel)

در میان همه بازارها، فولاد تنها کامودیتی با بازده مثبت بود و با رشد ۲.۷۷ درصدی به صدر جدول هفتگی رسید. این رشد تحت‌تأثیر سیاست‌های دولت چین برای کاهش ظرفیت تولید و اجرای پروژه‌های زیرساختی بزرگ همچون نیروگاه آبی ۱.۲ تریلیون یوانی اتفاق افتاد. افت محسوس تولید فولاد خام در ژوئن و پیش‌بینی کاهش تولید سالانه توسط Baosteel، فضای بازار را به نفع قیمت‌ها تغییر داد. این روند، در صورت تداوم سیاست‌های انقباضی عرضه در چین، می‌تواند تقویت شود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده