تاریخ: ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۴:۱۰
بازدید: ۴۴
کد خبر: ۳۸۱۷۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد ۵۰ درصدی اعتبارات طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها برای پایان دادن به پروژه‌های زیرساختی

رشد ۵۰ درصدی اعتبارات طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها برای پایان دادن به پروژه‌های زیرساختی
‌می‌متالز - دولت با رشد ۵۰ درصدی اعتبارات طرح نشان‌دار مالیات‌ها اقدام به تعریف پروژه‌هایی در حوزه‌های مختلف از رفع ناترازی انرژی، توسعه آب و راه روستایی تا آموزش و سلامت کرده است که می‌تواند هم‌راستایی با نیاز‌های عمومی و علایق مردم را به دنبال داشته باشد.

به گزارش می‌متالز، بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محسابات مجلس در مورد طرح نشان دار کردن مالیات‌ها، گفت: طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها از منابع مالیاتی پرداختی توسط مودیان به عنوان ابزاری مؤثر در افزایش مشارکت مودیان مالیاتی و جلب توجه آنها به پروژه‌های زیرساختی و اقتصادی کشور عمل می‌کند. این طرح به مودیان این امکان و اجازه را می‌دهد که با اشتیاق بیشتری مالیات خود را به پروژه‌های خاصی که برای آنها مهم است، اختصاص دهند و در این زمینه مسئولیت مودیان مالیاتی نسبت به پرداخت مالیات و تعیین محل مصرف مالیات خود نیز بیشتر خواهد شد و حکمرانی مردمی در پرداخت تا مصرف مالیات ایجاد خواهد شد.

وی اظهار کرد: یکی از مزیت‌های مهم در زمینه تعامل دولت با مودیان در تعیین محل مصرف مالیات این است که دولت بخشی از منابعی که خود می‌توانست محل مصرف آن را تعیین کند؛ با مشارکت مردم و مالیات‌پردازان محل مصرف آن مالیات را تعیین خواهد کرد. امسال، دولت با رشد ۵۰ درصدی اعتبارات طرح نشان‌دار مالیات‌ها در سال ۱۴۰۴، اقدام به تعریف پروژه‌هایی در حوزه‌های مختلف از رفع ناترازی انرژی، توسعه آب و راه روستایی تا آموزش و سلامت کرده است که می‌تواند هم‌راستایی با نیاز‌های عمومی و علایق مردم را به دنبال داشته باشد. این اقدامات می‌تواند به تقویت ارتباط بین دولت و مردم کمک کند.

وی ادامه داد: دولت باید فرآیند انتخاب پروژه‌ها را به صورت شفاف‌تری انجام دهد. در بسیاری از موارد، پیشنهادات شهرستان‌ها به مرکز ارجاع داده شده و این امر باعث ایجاد محدودیت‌هایی در اجرای پروژه‌ها شده است.

محبی در ادامه با اشاره به ایجاد زمینه مشارکت مردم در تعیین محل مصرف مالیات به عنوان یک رویکرد بسیار مثبت در حکمرانی اقتصادی کشور و بهبود وضعیت توسعه پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور با نظر مستقیم مردم گفت: دولت تعریف دقیقی از پروژه‌ها و زیرساخت‌های مورد نیاز داشته است و در این میان علاوه بر طرح‌های اولیه مصوب شده، می‌تواند نظرات مردم را در این زمینه نیز مورد توجه قرار دهد. بسیاری از افراد تمایل دارند علایق و نیاز‌های خود را با دولت در میان بگذارند و به این ترتیب طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها زمینه را برای تعامل بیشتر بین مردم و دولت در زمینه حکمرانی مردمی مالیاتی ایجاد کند و این ارتباط می‌تواند به بهبود وضعیت پروژه‌های نیمه‌تمام در اقصی نقاط کشور کمک کند.

وی خاطر نشان کرد: با همکاری مردم و مودیان در تعیین محل مصرف مالیات و گسترش تعامل بین مردم و حاکمیت در این زمینه، این طرح می‌تواند به یک موفقیت بزرگ تبدیل شده و تأثیر مثبتی بر توسعه زیرساخت‌ها و رضایت عمومی داشته باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده