همانطور که در نمودار ۱ مشاهده میشود، موجودی انبار آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن با کاهش همراه بود، در حالی که روند قیمتی این فلز فراز و نشیبهایی را، بعضا خلاف روند مورد انتظار نسبت به موجودی انبارها، سپری کرد. از تاریخ ۲۵ آوریل به مدت تقریبا ۲ هفته، قیمت آلومینیوم در بازار بورس فلزات لندن با وجود روندی نزولی در موجودی انبارها، روندی کاهشی را به خود گرفت و از قیمت تقریبا ۱۹۵۰ دلار بهازای هر تن، به کمترین میزان خود در ۶۰ روز گذشته، یعنی ۱۸۷۰ دلار بهازای هر تن رسید. در هر حال، هفته گذشته، هفته خوبی برای آلومینیوم در بورس فلزات لندن رقم خورد و به قیمت نقدی این فلز در بازارهای بینالمللی بالغ بر ۳۸.۵ دلار بهازای هر تن افزوده شد.
از مهمترین دلایل این روند نزولی طی هفتههای گذشته آربیتراژ قابل توجه بین بورس فلزات لندن و بورس آتی شانگهای بود که انتقال این فلز را از انبارهای بورس فلزات لندن به بورس شانگهای موجب شد. کاهش موجودی انبارهای بورس لندن با تأخیر ۲ هفتهای توانست روی قیمت آلومینیوم در بورس لندن تأثیر بگذارد. این اختلاف قیمتی (آربیتراژ) در هفتههای قبل به بیش از ۳۵۰ دلار بهازای هر تن میرسید. در حالیکه این اختلاف قیمتی روند کاهشی را آغاز کرده بود، هفته قبل قیمت آلومینیوم در بازار بورس فلزات لندن، بهگونهای با افزایش همراه شد که آربیتراژ نیز نسبت به هفتههای قبل افزایش یافت. از این رو، با وجود این که قیمت آلومینیوم در هر ۲ بازار بورس افزایش یافت، اما در بورس فلزات لندن، بهدلیل کاهش موجودی انبار، شدت افزایش بیشتر بود. انتظار میرود که آربیتراژ این فلز بین بازارهای بورس فلزات لندن و بازار شانگهای کاهش یابد.
علاوه بر موارد گفته شده، عامل مهم دیگری که در افزایش قیمت آلومینیوم طی هفته گذشته تأثیر داشت، کاهش عرضه چینیها از عمده مواد و کالاهای اولیه طی هفته گذشته بود. این عمل که با هدف تحکیم بازار و افزایش نرخ قیمتها توسط چینیها صورت گرفت، عامل بسیار مهمی برای افزایش قیمتها تلقی میشود. این عمل سبب افزایش قیمت عمده فلزات پایه و حتی فولاد و آهن شد.
از دیگر عواملی که به افزایش نرخ آلومینیوم در بازارهای بینالمللی کمک کرد، میتوان به کم شدن شانس افزایش نرخ بهره دلار در نشست آتی فدرال رزرو آمریکا اشاره کرد. این موضوع نه تنها در بسیاری از فلزات پایه بلکه بهطور ویژهای در قیمت طلا در روزهای گذشته تأثیرگذار بود و سبب افزایش آنها شد.
با توجه به اینکه در هفته گذشته یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آلومینای چین، ۸۰۰ هزار تن از ظرفیت تولید خود را بهمنظور اِعمال برخی از تعمیرات و بهروزرسانی تجهیزات به حالت تعلیق درآورد، میتوان کسری عرضه آلومینا را در هفتههای آتی متصور شد. کسری عرضه عاملی برای افزایش قیمت محصول عمل میکند و در صورت کسری عرضه قابل توجهی در بازار، قیمت آلومینا به عنوان ماده اصلی تولید آلومینیوم با افزایش مواجه خواهد شد. این امر در افزایش قیمت آلومینیوم میتواند مؤثر باشد. البته اشاره به این نکته ضروری است که بنا به گفته برخی از تجار، تولیدکنندگان آلومینیوم چین انبارهای خود را از آلومینا پر کردهاند؛ از این رو احتمال میروند تغییرات قیمتی آلومینیوم در هفته آتی کمتر متأثر از نرخ آلومینا باشد.
عوامل تأثیرگذار در افزایش نرخ آلومینیوم در هفته گذشته محتمل است که تا هفته بعد نیز ادامه یابد، از این رو افزایش قیمت آلومینیوم در هفته بعد را میتوان انتظار داشت، اما از آنجا که این عوامل تأثیر پررنگی در هفته گذشته روی قیمت آلومینیوم داشتند، تأثیر کمرنگتری را در هفته بعد خواهند داشت. از آنجا که آربیتراژ نسبت به هفتههای گذشته افزایش یافته و با فرض حرکت بازار به سمت ایجاد تعادل میتوان افت قیمتی را در هفته آتی برای آلومینیوم در نظر گرفت، ولی کاهش موجودی انبارهای آن در چند هفته متوالی گذشته از میتواند اثر آن را جبران کند.