تاریخ: ۰۱ مهر ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۷:۴۶
بازدید: ۳۹۴
کد خبر: ۳۸۵۵۸۱
سرویس خبر : زمین شناسی
مدیر مجتمع طرح‌های اکتشافی و معدنی سیستان و بلوچستان:

اولین پروانه اکتشاف از خور‌های سواحل مکران به نام ایمپاسکو صادر شد

اولین پروانه اکتشاف از خور‌های سواحل مکران به نام ایمپاسکو صادر شد
‌می‌متالز - مدیر مجتمع طرح‌های اکتشافی و معدنی سیستان و بلوچستان گفت: اولین پروانه اکتشاف از شورابه‌های دریایی در منطقه ریگ و گالک (زرآباد-چابهار) به نام ایمپاسکو صادر شد.

به گزارش می‌متالز، مصطفی مولوی مدیر مجتمع، از صدور اولین پروانه اکتشاف محدوده مستعد املاح دریایی به نام ایمپاسکو در منطقه ریگ گالک شهرستان زرآباد - استان سیستان و بلوچستان خبر داد و عنوان کرد: صدور این پروانه و در ادامه اخذ گواهی کشف و جذب سرمایه‌گذار این محدوده گامی مهم در جهت توسعه معادن و بهره‌برداری از ظرفیت‌های دریایی است.

مولوی با تاکید بر جنبه‌های توسعه‌ای این موضوع اعلام کرد: منطقه خور ریگ گالک - زرآباد چابهار به دلیل برخورداری از تنوع بی‌نظیر املاح معدنی همچون کلرید سدیم، سولفات سدیم، پتاس و منیزیم، و نمک دریا ظرفیتی استثنایی برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره ارزش دارد.

وی ادامه داد: موقعیت جغرافیایی ممتاز این منطقه و نزدیکی آن به بندر استراتژیک چابهار، فرصت بی‌مانندی برای دسترسی به کریدور‌های بین‌المللی و بازار‌های پرمصرف کشور‌های حاشیه اقیانوس هند فراهم ساخته که یک مزیت رقابتی انحصاری محسوب می‌شود.

مدیر مجتمع طرح‌های اکتشافی و معدنی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه استخراج این املاح با روش تبخیر خورشیدی و بدون نیاز به فناوری‌های پیچیده و پرهزینه، باعث کاهش هزینه‌های تولید و افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری می‌شود، عنوان کرد: اجرای این طرح مسیری روشن برای استفاده حداکثری از این استعداد خدادادی فراهم خواهد ساخت.

وی افزود: همچنین این ذخایر می‌توانند بستر توسعه صنایع پایین‌دستی از جمله صنایع شیمیایی، غذایی، دارویی، شوینده‌ها و کود‌های شیمیایی قرار گیرند و هزاران فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کنند.

مولوی با اشاره به اینکه توسعه این بخش زمینه‌ساز گسترش زیرساخت‌های حیاتی همچون جاده، برق و آب در مناطق محروم اطراف چابهار و ارتقای رفاه جوامع محلی خواهد شد، توضیح داد: اتکای فرآیند استحصال به انرژی خورشیدی باعث می‌شود بهره‌برداری از این منابع اثر مخرب زیست‌محیطی به همراه نداشته و الگویی پایدار برای توسعه معدنی به شمار می‌آید.

مدیر مجتمع طرح‌های اکتشافی و معدنی سیستان و بلوچستان صدور این پروانه و توسعه زیرساخت‌ها را به منظور بهره‌برداری از حداکثر ظرفیت‌های موجود در استان تلقی و تاکید کرد: این تنها یک فعالیت معدنی تلقی نمی‌شود و قطعا فرصتی عالی برای جهش اقتصادی استان سیستان و بلوچستان به ویژه مناطق محروم ساحلی محسوب خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه شروع بهره‌برداری از این ظرفیت و اجرای پایلوت اولیه آن، خط روشنی از ادامه مسیر توسعه‌ای ایمپاسکو در این استان را نشان خواهد داد، تصریح کرد: با توجه به سوابق مثبت اکتشافات معدنی در استان و پتانسیل‌های منطقه ریگ و گالک در حوزه املاح دریایی موجود در خورها، پروانه اکتشاف این محدوده بر اساس داده‌های زمین‌شناسی و نمونه‌برداری‌های انجام شده در سال‌های گذشته و با پیگیری مستمر از کمیته ماده ۲۴ مکرر صادر شده است.

مولوی افزود: منطقه ریگ و گالک به دلیل شرایط زمین‌شناسی خاص، یکی از کاندیدا‌های اصلی برای اکتشاف املاح تبخیری در کشور محسوب می‌شود و توسعه این معدن می‌تواند مواد اولیه مورد نیاز صنایع شیمیایی، کشاورزی و غذایی را تامین کند و امکان صادرات محصولات فرآوری شده به کشور‌های همسایه نیز وجود دارد.

مدیر مجتمع طرح‌های اکتشافی و معدنی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: هر گونه فعالیت اکتشافی و معدنی در این منطقه با نظارت دقیق سازمان محیط زیست و با استفاده از فناوری‌های پاک انجام خواهد شد و بهره‌بردار متعهد به رعایت تمامی استاندارد‌های زیست‌محیطی خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع، طرح استخراج مواد معدنی از آب دریا در منطقه زرآباد چابهار می‌تواند با مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی همه‌جانبه، اثرات مثبت اقتصادی و اجتماعی پایداری در منطقه به منظور دستیابی به حداکثر بهره‌وری اجتماعی و اقتصادی، اجرای هم‌زمان برنامه‌های توسعه پایدار، ارتقاء زیرساخت‌ها، تعامل با جوامع محلی و رعایت اصول مسوولیت‌پذیری اجتماعی به همراه داشته باشد.

منبع: ایمپاسکو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین