تاریخ: ۱۳ مهر ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۱:۴۹
بازدید: ۷۴۷
کد خبر: ۳۸۶۱۸۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اثر تغییر سیاست ارزی و مکانیزم ماشه بر صنایع معدنی و فلزی/ این میزگرد را تصویری ببینید + ویدئو

اثر تغییر سیاست ارزی و مکانیزم ماشه بر صنایع معدنی و فلزی/ این میزگرد را تصویری ببینید + ویدئو
‌می‌متالز - در میزگردی با حضور مرتضی علی‌اکبری مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، مهدی محمدی رئیس انجمن صنایع فولاد آلیاژی ایران و سعید نادری قائم‌ مقام مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع، چالش‌های اصلی صنایع معدنی و فلزی به‌وی‍ژه فولاد، پس از تغییر سیاست ارزی و فعال شدن مکانیزم ماشه، مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، مرتضی علی‌اکبری، مدیرعامل شرکت تجلی، در این میزگرد با اشاره به تأثیر متغیر‌های اقتصادی بر بخش معدن و فولاد تاکید کرد: نمی‌توان گفت رویداد‌های اخیر، اعم از فعال شدن مکانیزم ماشه و تغییر سیاست ارزی تأثیری بر اقتصاد ندارد، البته بخشی از این تاثیر جنبه روانی و بخشی دیگر واقعی است.

علی‌اکبری با انتقاد از وضع حقوق دولتی بالا بر معادن افزود: یکی از عوامل اصلی رکود در طرح‌های توسعه فولاد، نقدینگی پایین شرکت‌ها و تأخیر در بازگشت منابع است.

به گفته او، نظام صادراتی فعلی با اعمال محدودیت‌های متعدد، عملاً مزیتی برای صنعت فولاد باقی نگذاشته است. در این شرایط تنها راه چاره آزاد شدن نرخ ارز آزاد یا دست‌کم صدور مجوز انجام معاملات ارز صنایع معدنی و فلزی در تالار دوم با نرخ توافقی است.

مدیرعامل تجلی تأکید کرد: زمان‌بر بودن فرآیند ثبت سفارش و رفع تعهد ارزی به‌شدت به صنایع معدنی و فلزی آسیب زده است. باید یک‌بار برای همیشه این زهر را بنوشیم و اجازه دهیم نرخ ارز بر مبنای عرضه و تقاضا به‌صورت واقعی کشف و تعیین شود.

منافع دلالان جای سود صنعت را گرفته است

مهدی محمدی، رییس انجمن فولاد آلیاژی هم در این میزگرد با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم‌ها و نظام ارزی گفت: پول در کشور وجود دارد، اما مسیر تخصیص آن غلط است. اگر در تفاوت بین نرخ فروش ارز صنایع فولاد و نرخ واقعی بازار ارز دقیق شویم، درمی‌یابیم که بخش بزرگی از سود این صنعت در اختیار واسطه‌های ارز است، نه صنعت فولاد.

او درباره چشم‌انداز صنعت فولاد افزود: تحقق برنامه‌ها در بخش تولید مطلوب بوده، اما در بخش زیرساخت‌هایی مثل برق و گاز، آن‌گونه که در برنامه چشم‌انداز و سایر قوانین بالادست پیش‌بینی شده بود، عمل نشده است.

محمدی با تأکید بر لزوم شفافیت ارزی گفت: شرکت‌های بزرگ فولادساز ارز حاصل از صادراتشان را بازگردانده‌اند، اگر مشکلی وجود دارد در سیستم تخصیص ارز است.

با اصلاح تصمیمات داخلی می‌توان از شرایط عبور کرد

سعید نادری، قائم‌ مقام مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع، نیز در این میزگرد گفت: با نرخ فعلی ارز در بازار توافقی که حدود ۷۰ هزار تومان است، اگر بخواهیم صادرات انجام دهیم، باید محصولات فولادی را ۱۵ تا ۲۰ درصد پایین‌تر از قیمت فروش داخلی در بازار‌های صادراتی بفروشیم، در نتیجه عملاً صرفه اقتصادی ندارد و جذابیت صادرات از بین رفته است.

او افزود: هر چند تحریم‌ها در بروز شرایط فعلی بی‌تأثیر نیستند، اما ریشه اصلی مشکلات در داخل است. اگر تصمیمات بانک مرکزی و دستگاه‌های تخصصی در حوزه سیاست‌های ارزی و صنعتی اصلاح شود، می‌توان تا حد زیادی از شرایط کنونی عبور کرد.

نادری تأکید کرد: صنعت فولاد نمی‌تواند ارتباط خود را با دنیا قطع کند، زیرا در چشم‌انداز این صنعت، صادرات بخش بزرگی از تولید را تشکیل می‌دهد؛ بنابراین حفظ ارتباط با بازار‌های جهانی ضرورت دارد.

مشروح این میزگرد را که با حضور مرتضی علی‌اکبری مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، مهدی محمدی رئیس انجمن صنایع فولاد آلیاژی ایران و سعید نادری قائم‌ مقام مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع و با هدف بررسی چشم‌انداز صنایع معدنی و فلزی پس از تغییر سیاست ارزی و فعال شدن مکانیزم ماشه برگزار شده، در ویدئوی زیر ببینید:

تعداد بازدید : 12

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین