به گزارش می متالز، عبدالناصر همتی در خصوص اعلام خبری مبنی بر حذف ارز نیمایی گفت: حذف سامانه نیما از مبادلات ارزی به هیچ وجه صحت ندارد و حتی تاکید شده صادرکنندگان 50 تا 60 درصد ارز حاصل از صادرات را در سامانه نیما عرضه کنند. این سامانه محور تبادل ارزی تجارت ارزی بوده و به هیچ وجه حذف نمیشود.
وی درباره راه اندازی بازار متشکل ارزی هم توضیح داد: در حالی شرکتی ایجاد و مدیرعامل آن نیز انتخاب شده که فعالیتهای این بازار در مرحله آزمایشی قرار دارد و در آینده ایی نزدیک رسما آغاز بهکار میکند.
در همین حال، کانون صرافان از آغاز پیش ثبت نام جهت ورود به بازار متشکل ارزی خبر داد و از متقاضیان درخواست کرد مدارک مورد نیاز را ارسال کنند.
بر اساس این گزارش، ۲۹ فروردین ماه در راستای ایجاد بازار متشکل ارزی اولین جلسه هیات مدیره تشکیل و مدیر عامل بازار متشکل ارزی انتخاب و مقرر شد همه صرافیهای مجاز و بانکهای عامل از درگاهی، نسبت به اخذ کد کارگزاری بازار متشکل ارزی اقدام کنند. چندی پیش نیز محمود شکستهبند؛ مدیرعامل بازار متشکل معاملات ارز از تکمیل تمام مراحل ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت و اجرای فاز عملیاتی این بازار خبر داد.قرار است، پس از طی شدن فاز تأسیس بازار متشکل ارزی، فاز عملیاتی بازار به صورت آزمایشی آغاز شود.
مدل کلی بازار به نحوی طراحی شده که در فاز اول، معاملات نقدی ارز (اسکناس) راه اندازی و سایر روشهای معاملات ارزی در مراحل بعد گسترش مییابد. بازار کارگزار محور بوده و عملیات مدیریت بازار توسط تشکیل خود انتظام انجام شده و بر اساس دستور العملهای مصوب بانک مرکزی فعالیت خواهد کرد.
نرخگذاری در این بازار به این صورت انجام میشود که سیستم، پیشنهادهای عرضه از سوی فروشندگان را از پایینترین قیمت به بیشترین و پیشنهادهای خرید را از بیشترین قیمت به پایینترین میچیند سپس مظنهها توسط سیستم به یکدیگر مرتبط و با اولین معامله، قیمت ابتدای روز کشف خواهد شد. این روند معاملاتی دقیقاً مشابه سایر معاملات بورسی انجام خواهد شد.
بر اساس اطلاعات موجود در ابتدا معاملات ۲ یا سه نوع ارز اصلی (دلار، یورو و درهم) آغاز شود، اما به تدریج به سایر ارزها تسری یابد. زمان معاملات این بازار از ساعت ۱۰ صبح آغاز شده و تا پایان ساعت کاری بانکها ادامه مییابد. قرار است در پایان ساعت معاملات، کار تسویه انجام شود و بدین ترتیب تسویه معاملات به روز آینده موکول نخواهد شد.