به گزارش می متالز، وضعیت خوب گزارشهای ماهانه شرکتهای بورسی در ماههای پایانی سال گذشته، نقطه عطف اقبال سرمایهگذاران به تالار شیشهای بود. رویدادی که بسیاری از فعالان بورسی نسبت به تداوم آن در ماههای ابتدایی سال 98 تردید داشتند. به همین دلیل بررسی روند فعالیت شرکتهای بورسی در کوتاهمدت برای اخذ تصمیمگیریهای سرمایهگذاری بسیار حائز اهمیت است. از سوی دیگر با توجه به بازخوردهای سایت «دنیای بورس» بررسی عملکرد تک تک شرکتها در قالب گزارشهای نوشتاری برای مخاطبین عموما امری کسل کننده به شمار میآید و در این میان امکان از قلم افتادن برخی سهمها نیز بالا میرود. از طرفی اشاره به اعداد و ارقام بدون درنظر گرفتن شناخت خواننده از وضعیت شرکت نیز کمکی به سرمایهگذاران در خصوص شناخت هرچه بهتر وضعیت سهم نمیکند.
در همین راستا و برای شناخت اولیه سهام پیشرو از منظر عملکردی، جداول مقایسه کیفی «دنیای بورس» با توضیحات زیر ارائه میشود.
وضعیت نرمال به شرایطی گفته میشود که اختلاف عملکردی در بازه 5- تا 5 درصد قرار گرفته باشد. در مرحله بعد در وضعیت کمی خوب و کمی ضعیف قرار میگیریم. این صفت کیفی به اختلاف عملکرد بین 5 تا 15 درصد در بازه مثبت و منفی اطلاق میشود. بازه 15 تا 30 درصد مثبت را با صفات خوب و بازه 15- تا 30- درصد را با صفت کیفی ضعیف مشخص کردهایم و در نهایت بازه تغییر بیشتر از 30 درصد و کمتر از 30- درصد با توصیفات خیلی خوب و خیلی ضعیف مشخص شدهاست.
*لازم به یادآدوری است این جدول به تنهایی نمیتواند معیار تصمیمگیری در رابطه با خرید و فروش سهام باشد. با این حال نکته آنجاست که این جدول نشان میدهد عملکرد کدام شرکتها مستلزم بررسی بیشتر به منظور تصمیمگیری است.