تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۱۵
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۳۹۸۷۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

دولت به جای تفکیک وزارت صمت فکری به حال مشکلات تولید کند

می متالز - رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: دولت به جای صحبت کردن و صرف انرژی در مورد تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت و معدن بهتر است به دنبال راهکارهایی برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و واردات و صادرات باشد.
دولت به جای تفکیک وزارت صمت فکری به حال مشکلات تولید کند

به گزارش می متالز، سید عبدالوهاب سهل آبادی رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به معایب تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن ، اظهارداشت: در یک مقطع زمانی دولت وقت به دنبال این بود که وزارت بازرگانی و صنعت و معدن را جدا کند. در آن زمان اکثر فعالان اقتصادی معتقد بودند این تفکیک به نفع کشور نیست  زیرا سابقه نشان داده وزارت بازرگانی یک وزارتخانه ی بزرگ با شرکت ها و زیر مجموعه های عریض و طویل خواهد بود.

وی اضافه کرد: امروز هم مدتی است تفکیک این دو وزارتخانه بر سر زبان ها افتاده که باز هم مخالف هستیم زیرا ادغام این دو وزارت خانه به این دلیل صورت گرفت که هم هزینه های دولت و نیروی انسانی کاهش پیدا کند و هم اینکه چابکی و هماهنگی در اتخاذ تصمیمات و اقدامات اقتصادی دولت بیشتر شده و تناقضات و تعارضات بین تولید و تجارت به حداقل برسد و این همان تجربه کشورهای موفق تر از ما بوده است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به این موضوع که جداسازی تاثیر ویژه‌ای در تنظیم بازار ندارد، گفت: باید مدیریت دولت در بخشهای اقتصادی بهبود پیدا کرده و هماهنگ تر شود و دولت به جای صحبت کردن و صرف انرژی در مورد تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت و معدن بهتر است به دنبال راهکارهایی برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و واردات و صادرات و مسایل ارزی و تامین مالی بنگاهها باشد . اصرار بر این کار جز اتلاف منابع مالی و وقت کشور و اضافه شدن هزینه های جاری دولت عایدی نخواهد داشت.

وی افزود: شنیده ام که برخی منتقدین دولت می گویند چون دولت در برطرف کردن مشکلات اقتصادی ناتوان است، با این تفکیک می خواهد تا مدتی فکرها را درگیر وزیر و وزارتخانه جدید کند و مطالبه گری مردم از دولت کاسته شود! هر چند با این نگاه چندان موافق نیستم ولی معتقدم در این مقطع زمانی نباید با به هم ریختن ساختارهای فعلی، وقت را تلف کرد ولی می توان با بازبینی جدی در فرآیندها و بروکراسی اداری حاکم بر ادارات متولی اقتصاد و اصلاح شیوه تصمیم گیری و نحوه انجام کارها، هم در تصمیم گیری ها همگون تر و چابک تر عمل کرد و هم در این وانفسای کمبود درآمدهای کشور، خرج بیهوده برای بیت المال نتراشید.

عناوین برگزیده