به گزارش می متالز، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور مشکل تأمین کاغذ وجود دارد، گفت: با توجه به اقلیم خشک ایران و کمبود منابع آبی، در تأمین کاغذ فعلی با مشکل مواجه هستیم فلذا باید به دنبال روشی نوین در تأمین کاغذ بود.
حاجی پور افزود: در این راستا میتوان با استفاده از ترکیب کربنات کلسیم ناشی از ضایعات معادن سنگهای ساختمانی، محصولی را جایگزین کاغذ فعلی کرد که اغلب این ضایعات سنگ در شهرستان محلات به دلیل وفور واحدهای معدنی سنگ، به فراوانی یافت میشود.
وی اضافه کرد: چگونگی فرآیند ساخت تولید کاغذ در کارخانههای تولید کاغذ از سنگ منحصر به فرد است و در مقایسه با کاغذ فعلی موجود در بازار از مواد سلولزی (گیاهی) تشکیل نشده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: ضد آب بودن و مقاومت در برابر کشش و پارگی از خصوصیات کاغذ سنگی میباشد و در نوشتار، چاپ کتاب و … میتواند مورد استفاده قرار گیرد و امیدواریم بازار کشور نیز از شرایط خوبی برای ورود این محصول برخوردار باشد.
حاجی پور تصریح کرد: در شهرستان محلات سه کارخانه تولید کاغذ از سنگ در مرحله اجرا و راه اندازی قرار دارند و یک کارخانه نیز تا نیمه دوم امسال واقع در منطقه صدریه محلات، مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی یاداور شد: نزدیک به ۱۳ هکتار از اراضی ملی برای ساخت کارخانههای تولید کاغذ از سنگ در شهرستان محلات اختصاص پیدا کرده است و منطقه صدریه از جمله این مناطق میباشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: برآورد اولیه برای سرمایه گذاری سرمایه گذار بخش خصوصی برای احداث کارخانه تولید کاغذ از سنگ در محلات ۳۶۰ میلیارد ریال بوده است که تاکنون با تغییرات و نوسانات قیمت ارز و دیگر شرایط اقتصادی، این مبلغ به بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
حاجی پور افزود: افتتاح کارخانه تولید کاغذ از سنگ در صدریه محلات بیش از ۴۰ فرصت شغلی مستقیم و ۷۰ شغل غیر مستقیم را به دنبال دارد و تلاش داریم که از اینگونه سرمایه گذاری ها در مسیر رسیدن به تولید و اشتغال حمایت لازم انجام شود.
سالانه برای واردات کاغذ نزدیک به ۷۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می شود که خروج این حجم ارز از کشور تنها برای تأمین کاغذ منطقی نیست.
توسعه فناوری تولید کاغذ سنگی در شرایط تحریم و فشار اقتصادی به خودکفایی در تأمین کاغذ و رونق اقتصادی منجر می شود.