تاریخ: ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۵۴
بازدید: ۴۶۲
کد خبر: ۴۰۶۵
سرویس خبر : انرژی

انرژی های تجدیدپذیر و پایان فقر

می متالز - انرژی زغال سنگ برابر با فقر است و تثبیت تهاجمی دولت استرالیا در گسترش صادرات زغال سنگ به کشورهای درحال توسعه این جوامع را در خطر افزایش آسیب تغییرات آب و هوایی قرار می دهد.
انرژی های تجدیدپذیر و پایان فقر

این نتیجه گیری است که کنفدراسیون آکسفام در گزارش خود با عنوان "زغال سنگ بیشتر برابر با فقر بیشتر" اعلام کرده است. طبق این گزارش تغییرات آب و هوایی ناشی از سوختهای زغالی تا سال 2030 بیش از 120 میلیون نفر را به فقر شدید مبتلا خواهد کرد. انرژی زغال سنگ درصد اندکی از استاندارد مورد نیاز زندگی برای افرادیکه در مناطق محروم از شبکه های برق رسانی هستند را دارد اما این انرژی طبق گفته گزارش فوق، تاثیرات مخربی در آب و هوا و بدتر شدن خشکسالی ها، سیل، طوفان و آلودگی ها دارد.

انرژی های تجدیدپذیر نه تنها کلید دسترسی به انرژی جهانی هستند بلکه باعث افزایش درآمد و اشتغال و همچنین کاهش نابرابری ها بوده، توسعه اجتماعی و اقتصادی را نیز در پی دارد.

استرالیا درعوض می بایست به تحول بین المللی برای فن آوری صفر تولید گازهای گل خانه ای مثل نیروی باد و خورشید بپیوندد و در مورد بودجه بندی زیرساختهای جدید تولید زغال سنگ تجدیدنظر بنماید. این گزارش به رشد سریع انرژی های تجدیدپذیر در چین و هند اشاره کرده که به عنوان مقاصد طلایی صادرات زغال سنگ توسط سیاستمداران استرالیا معرفی شده اند. هردو کشور اهداف انرژی پاک را در برنامه خود دارند. هند تولید بیش از 275 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر طی دهه آینده را وعده داده و قول داده هیچ نیروگاه برق زغال سنگی را در این کشور تا دهه آینده راه اندازی نکند. چین نیز به عنوان بزرگترین تولیدکننده انرژی خورشیدی و بادی راه اندازی بیش از 100 نیروگاه زغال سنگی را متوقف کرده و به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی هوا به انرژی های تجدیدپذیر روی آورده است.

مدیر اجرایی کنفدراسیون آکسفام در این گزارش از چگونگی موضع دولت استرالیا در مورد زغال سنگ توضیح می دهد و اظهار می کند این موضع گیری اساسا مغایر با تعهدات این کشور با توافق نامه آب و هوایی پاریس است. طبق این توافق نامه همه امضاء کنندگان متعهد می شوند گرمایش زمین را زیر 2 درجه سانتی گراد آورده و تلاش کنند این درجه را در سطح 1.5 درجه سانتی گراد نگه دارند. برای دستیابی به این هدف می بایست بیش از 80 درصد ذخایر زغال سنگ دنیا و 90 درصد زغال سنگ استرالیا دفن شده یا مورد استفاده قرار نگیرد. استرالیا علی رغم دارا بودن بهترین منابع خورشیدی، بادی و آبی در دنیا با خطر جهانی انقلاب انرژی تجدیدپذیر مواجه است و می بایست تا سال 2040 تولید انرژی خود از طریق کربن را به صفر رسانده صددرصد این انرژی را از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین نماید.

در گزارش آکسفام آمده" شکست رهایی از زغال سنگ به کشور ما ضربه خواهد زد و استرالیا را با سیستم انرژی گران و غیرقابل اطمینان و متکی به کربن همراه خواهد ساخت ضمن اینکه فرصت برای مشاغل و پیشرفت های جدید را نیز از بین خواهد برد".

منبع: ایفنا
عناوین برگزیده