تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۴۸
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۴۱۴۸۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

۴۰ هزار واحد مسکونی برای دریافت خسارت از بیمه پرونده تشکیل دادند

می متالز - مدیرکل دفتر مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) از عدم پرداخت به موقع تسهیلات بازسازی مسکن مناطق سیل‌زده از سوی بانک‌ها انتقاد کرد و گفت: مشکل اصلی امروز ما در روند بازسازی بانک‌ها هستند.
۴۰ هزار واحد مسکونی برای دریافت خسارت از بیمه پرونده تشکیل دادند

به گزارش می متالز، ابراهیم بازیان در نشست خبری امروز خود گفت: مشکل اصلی امروز ما در روند بازسازی بانک‌ها هستند چراکه علی رغم مصوبات دولت، قرار بود بانک‌ها تا آخر خرداد با همه موارد عقد قرارداد کنند اما این روند به شکل کامل انجام نشده و به تاخیر افتاده است.

وی با اشاره به اینکه بنا شده است تا ١۵ تیرماه تمام مواردی که تشکیل پرونده داده‌اند به بانک‌ها معرفی شده و  پرداخت تسهیلات چه بلاعوض و چه معوض  برایشان صورت بگیرد، اظهار کرد: این روند از شنبه آغاز شده است و کمیته امداد و بنیاد مسکن مدعی هستند این روند کند است.

بازیان با بیان اینکه مجموع مسکن‌های آسیب دیده مناطق سیل زده ۳۰ هزار واحد بوده است، اظهار کرد: ۱۹ هزار واحد از این تعداد نیاز به تعمیرات داشته و ۱۱ هزار واحد نیز در مناطق شهری و روستایی احداثی بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه واحدهای تعمیری تا پایان مرداد ماه به پایان رسیده و واحدهای احداثی نیز تا پایان امسال به مددجویان تحویل داده می‌شود تصریح کرد: تا کنون برای حدود ۴۰ هزار واحد خسارت دیده برای دریافت خسارت از بیمه تشکیل پرونده شده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۶ هزار ظرفیت جدید برای پذیرش مددجویان جدید به وجود آمده است ادامه داد: تا این لحظه ۱۰ هزار مددجو در این خصوص پذیرش شده‌اند و در ۲۲ استان در بخش خودکفایی اعلام خسارت شده است.

بازیان با اشاره به اینکه یکی از خدمات مهم کمیته امداد در حوزه مسکن است، افزود: مسکن یکی از مولفه‌های اصلی و تعیین کننده زندگی خانواده‌های ایرانی است و به دنبال شرایط اقتصادی اخیر نسبت مستاجرین و مالکان خانه در کشور جابجا شده که این مسئله نشان دهنده عدم توجه به مسکن خودکفا در کشور است.

مدیرکل دفتر تامین مسکن امور مهندسی ساختمان کمیته امداد با اشاره به اینکه شاخص‌های بازار عرضه و تقاضای مسکن نشان می‌دهد که بازار تولید از نیاز کشور عقب‌تر است توضیح داد: آمارها نشان می‌دهد توجه به بافت‌های فرسوده، بافت‌های نیازمند بهسازی و نوسازی و همچنین مسکن‌های در حال تخریب روند کندی داشته و حوادث اخیر نیز حجم تخریب مسکن روستایی و شهری را افزایش داده است. این آمارها هشدار می‌دهد که باید هر چه زودتر و وسیع‌تر نسبت به تامین مسکن به ویژه برای دهک‌های پایین جامعه اقدام کنیم تا امکان تامین مسکن برای آن فراهم شود.

بازیان با بیان اینکه خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد از ضعیف‌ترین اقشار هستند ادامه داد: تعداد مستاجرین این اقشار زیاد و تعداد مالکان مسکن آنها بسیار کم است. مسئله تامین مسکن برای آنها ضروری است و در این راستا کمیته امداد چند رویکرد را اتخاذ کرده است. رویکرد نخست استفاده از سیاست‌های دولت و بهره برداری از تسهیلات و معافیت‌های اخذ جواز و انشعابات خدمات در این حوزه است. رویکرد دوم نیز به این موضوع اشاره دارد که در کنار تسهیلات بانکی و مصوبات دولت بتوانیم کمک‌های مکمل را در جهت پرداختن به مسکن مددجویان استفاده کنیم که از جمله این کمک‌ها منابع قرض‌الحسنه بوده است.

وی با بیان اینکه خرید مسکن شهری، احداث مسکن شهری و روستایی، تعمیرات، خدمات جانبی مسکن، تاسیس سرویس‌های بهداشتی و … از ماموریت‌های کمیته امداد در این حوزه بوده است، ادامه داد: در سال ۹۷ علی رغم اینکه بر اساس برنامه مصوب بنا بوده تا کمیته امداد ۶۰ هزار خدمت را ارائه کند، بر اساس گزارش کمی این تعداد به ۱۲۰ هزار خدمت رسیده که افزایش ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

به گفته وی اعتبارات این حوزه نه تنها تخصیص ۱۰۰ درصدی داشته بلکه بیش از میزان تخصیص نیز با کمک مشارکت جویی خیران در کنار منابع کمیته امداد محقق شده است.

مدیرکل دفتر تامین مسکن امور مهندسی ساختمان کمیته امداد با بیان اینکه در کرمانشاه نیز ۵۲۰۰ واحد مسکونی احداث شده و ماموریت کمیته امداد در خصوص احداث مسکن مددجویان در مناطق زلزله زده به شکل ۱۰۰ درصدی محقق شده است، ادامه داد: کمیته امداد مناسب‌ترین و مقاوم‌ترین خانه‌ها را در کرمانشاه احداث کرده است. همچنین با پرداخت تسهیلات به مددجویان مشارکت آنها را به تصویر کشیدیم. همچنین کمیته امداد از ظرفیت همه نهادها و دستگاه‌ها از جمله بنیاد مسکن، سپاه و … در کنار همراهی دولت استفاده کرده است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۸ نیز باید کمیته امداد ۵۵ هزار خدمات را معادل ۸۸۵ میلیارد تومان ارائه دهد تصریح کرد: اعلام می‌کنیم که همچون سال گذشته میزان خدمات ارائه شده از سوی کمیته امداد در بخش مسکن به بیش از دو برابر خواهد رسید.

مدیرکل دفتر تامین مسکن امور مهندسی ساختمان کمیته امداد با تاکید بر اینکه اولویت کمیته امداد در سال جاری مناطق سیل زده است گفت: تا پایان مرداد ماه همه ۲۰ هزار مورد تعمیرات مسکن در مناطق سیل زده به پایان می‌رسد و ساخت ۱۰ هزار واحد نیز تا پایان سال به اتمام خواهد رسید. تا این لحظه احداث ۱۰۰۰ واحد تعمیراتی شروع شده است.

وی در ادامه از تفاهم‌نامه با سازمان مدیریت برنامه ریزی برای احداث ۱۷ هزار واحد مسکونی در سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان خبر داد و گفت: برای این خصوص ۱,۰۰۰ میلیارد ریال بودجه تخصیص یافته که می‌تواند مشکل مسکن در این مناطق را به شکل بنیادی برطرف کند. سال ۹۸ سال تحول و دگرگونی در حوزه تامین مسکن است و اگر با سال ۹۴ که آغاز فعالیت آقای فتاح در کمیته امداد بود مقایسه کنیم خدمات کمیته امداد در حوزه مسکن تا امسال به بیش از سه یا چهار برابر رسیده است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت