تاریخ: ۰۵ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۴۲
بازدید: ۱۷۷
کد خبر: ۴۲۹۲۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
پس از شکست رکورد ۶ ساله؛

طلا تا کجا بالا می‌رود؟

می متالز - افزایش تنش در خاورمیانه همزمان با بالا رفتن احتمال کاهش نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی اروپا و آمریکا، چشم‌انداز آتی قیمت طلا را بیش از پیش صعودی کرده است.
طلا تا کجا بالا می‌رود؟

به گزارش می متالز، قیمت جهانی طلا روز سه‌شنبه نیز به روند صعودی خود ادامه داد. پس از آنکه بهای هر اونس طلا در پایان مبادلات دوشنبه شب تا هزار و ۴۱۹ دلار افزایش یافت، این نرخ با شروع معاملات روز سه‌شنبه ابتدا تا ۱۴۳۷ دلار جهش کرد ولی سپس در محدوده ۱۴۲۴ تا ۱۴۲۹ دلار نوسان کرد. بدین ترتیب قیمت هر اونس طلا طی یک هفته گذشته بیش از ۸۴ دلار افزایش یافت و با عبور از مرز ۱۴۲۰ دلار به بالاترین حد در شش سال گذشته رسید.

رکوردشکنی طلا در روزهای اخیر، گمانه‌زنی‌ها در مورد چشم‌انداز بازار طلا را رونق بخشیده به طوری که بیشتر پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که بهای اونس فلز گران‌بهای زرد در سال جاری میلادی پتانسیل رشد تا هزار و ۵۰۰ دلار را خواهد داشت. البته برخی کارشناسان افق هزار و ۵۵۰ دلاری را نیز برای طلا برآورد کرده‌اند.

کارشناسان بازار جهانی طلا چند عامل بنیادین را به عنوان دلایل اصلی افزایش مستمر قیمت اونس مطرح می‌کنند. از جمله ادامه جنگ تجاری میان آمریکا و چین که با کاهش رشد اقتصادی چین و جهان می‌تواند با حاکم کردن رکود بر بازارهای سهام شرایط را برای رشد قیمت جهانی طلا فراهم نگاه دارد.

همچنین تازه‌ترین گزارش‌ها از وضعیت رو به رشد اقتصاد آمریکا نشان می‌دهد که با کاهش شتاب خلق فرصت‌های شغلی تازه، اقتصاد این کشور می‌تواند بزودی وارد دوره رکود شود. مسئله‌ای که بانک مرکزی آمریکا را بر آن داشته تا با عقب‌نشینی از تثبیت نرخ بهره از احتمال کاهش این نرخ در سال آینده میلادی سخن بگوید.

انتشار این خبر از روز چهارشنبه گذشته نرخ بهره اوراق قرضه را در بازار آمریکا کاهش داده و همین امر بر شتاب افزایش قیمت طلا افزوده است. همچنین تحت تاثیر مجموعه شرایط حاکم بر اقتصاد آمریکا ارزش برابری دلار در مقابل ارزهای عمده جهان طی یک ماه گذشته ۱.۸۵ درصد کاهش یافته است. رخدادی که از سال ۲۰۱۸ میلادی تاکنون بی‌سابقه بوده است. برخی تحلیل‌گران بازارهای مالی معتقدند که بازتاب عوامل بنیادین در نرخ طلا موجب حفظ قیمت ۱۴۳۰  دلار در کوتاه‌مدت خواهد شد.

اما آنها بر این باورند که از میان رفتن امکان مذاکره میان ایران و آمریکا به عنوان یک عامل غیرسیستماتیک بازار طلا را در میان‌مدت تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و احتمال دارد با تشدید تنش میان این دو کشور، قیمت هر اونس طلا تا ۱۵۰۰ دلار افزایش یابد.در چنین شرایطی نمودار شدن بحران فزاینده نرخ بازده منفی اوراق قرضه دولتی در میان کشورهای اروپایی و ژاپن عامل جدیدی است که به اعتقاد برخی کارشناسان می‌تواند به جهش قیمت طلا تا ۱۵۵۰ دلار بیانجامد.

براین اساس، فعالان بازار جهانی طلا همچنان به ادامه رشد قیمت فلز گران‌بهای زرد امیدوارند؛ فلزی که اواخر اوت سال ۲۰۱۱ میلادی رکورد تاریخی ۱۸۸۴ دلار را ثبت کرد و از آوریل ۲۰۱۳ میلادی تا هفته گذشته به بالای ۱۴۰۰ دلار صعود نکرده بود.

عناوین برگزیده