تاریخ: ۲۵ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۱۸
بازدید: ۲۶۷
کد خبر: ۴۵۵۲۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

شیرکوه سرمایه یزد است، مجوز فعالیت معدنی در آن صادر نشود

می متالز - نماینده تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شیرکوه سرمایه استان است گفت: نباید مجوز فعالیت بهره برداری معدن در این منطقه صادر شود.
شیرکوه سرمایه یزد است، مجوز فعالیت معدنی در آن صادر نشود

به گزارش می متالز، کمال دهقانی فیروز آبادی شنبه شب در شورای اداری استان که با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: پیشینیان ما در گذشته منشاء تمامی رشته قنات‌های استان را به شیرکوه وصل می‌کردند.

وی اظهار داشت: آب سفره‌های زیرزمینی استان از شیرکوه تامین می‌شود و همچنین این کوهستان از اکوسیستم و گونه گیاهی بسیار ارزشمندی برخوردار است بدین ترتیب نباید بهره برداری معدن در این منطقه صورت گیرد.

وی تصریح کرد: به دلیل اینکه در گذشته طرح آمایش استان تهیه نشده بود، سال‌ها هر کسی، هر کاری در حوزه محیط زیست خواست انجام داد، اما اکنون شرایط به گونه ای دیگر رقم خورده و باید از فعالیت‌های که موجب آسیب به محیط زیست می‌شود، جلوگیری کرد.

دهقانی خاطرنشان کرد: هر چند یزد یک استان معدنی است اما همه در شیرکوه خلاصه نشده، بلکه معادنی بسیاری در این خطه وجود دارد، یکسری هزینه‌ها را باید تحمل کنند و از این منطقه فاصله بگیرند و در یک جای دیگر بهره برداری معدنی صورت گیرد.

وی اضافه کرد: در شورای تامین با دستور استاندار، استقرار صنایع پرآبخواه در استان ممنوع شده که این یک اقدام ارزشمند و ماندگار است.

دهقانی از استاندار خواست در حوزه شیرکوه نیز این ممنوعیت اعمال شود و ادامه داد: درست است یکسری تعهدات و مسائل حقوقی وجود دارد که باید با آنها کنار آمد ولی از این بعد باید منابع استان را حفظ کرد.

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی به معاون رییس جمهوری گفت: در برابر برخی تصمیات باید ایستاد، زیرا مردم حامی شما هستند، توسعه باید باشد اما قیمت آن تخریب محیط زیست نیست.

دهقانی تصریح کرد: محیط زیست به یک قومیت، منطقه و استان اختصاص ندارد بلکه متعلق به همه است بدین ترتیب نیازمند نگاه ویژه سازمان محیط زیست در حوزه شیرکوه هستیم.

سلسله جبال شیرکوه که در حوزه شهرستان‌های یزد، تفت و مهریز واقع شده، رگ حیاتی استان در تامین آب دشت یزد - اردکان است.

وجود ارتفاعاتی در این منطقه کوهستانی، موجب ریزش نزولات جوی مناسبی شده و تا حدودی از شدت آثار کویرهای داخلی و اطراف استان کاسته است و به همین دلیل منطقه شیرکوه از نظر اقلیمی متفاوت از سایر مناطق استان یزد است.
این کوهستان، بزرگترین منبع تأمین کننده آب استان در حوزه دشت یزد - اردکان (بعنوان محور توسعه و قطب صنعتی استان یزد) است و تاکنون ۶۱۰ گونه گیاهی در آن شناسایی که از این تعداد، ۹۱ گونه دارای ارزش حفاظتی ویژه هستند و از بین آنها ۸۳ گونه گیاهی اندمیک می باشد.
شیرکوه در دامنه جنوب غربی استان یزد واقع شده و بلندترین قله آن ۴۰۷۵ متر ارتفاع دارد.

عناوین برگزیده