به گزارش می متالز، سید حسن حسینی شاهرودی پیش از ظهر پنجشنبه رد سومین جلسه شورای اداری شاهرود به میزبانی سالن جلسات فرمانداری این شهرستان بابیان اینکه معدن بوکسیت تاش یک دغدغه مهم زیستمحیطی برای مردم شاهرود قلمداد میشود، ابراز داشت: در این معدن، بر اجرای قانون بسیار تأکید شده اما از سوی ادارات و دستگاه های تابعه اقدام عملیاتی صورت نگرفته است و متاسفانه بهجز محیطزیست مابقی دستگاههای اجرایی در سطح استان سمنان از حوزه خود دفاع نکرده و نمی کنند.
وی بابیان اینکه اگر بنا به اجرای قانون است چرا تصمیم تعطیلی معدن از سوی شورای تأمین عملیاتی نمیشود، تصریح کرد: شکایت محیطزیست در حال رسیدگی است گزارشها تخلفات و اسناد و مدارک در ۳۶۰ برگ تهیه و به سمع و نظر وزیر رسیده است از سوی دیگر در بازدید روز گذشته همراه با معاون اقتصادی استاندار سمنان مقرر شد معدن بهطور کامل در بازه یک الی دو ماه تعطیل و اقدامات زیر بنایی برای اصلاح موارد ۱۵ گانه تعهدات خود را عمل کند سپس برای ادامه یا تعطیلی دائم آن تصمیمگیری خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بابیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ شغل در شاهرود ایجاد شده است، ابراز داشت: با حضور سرمایهگذاران در این شهرستان مقرر شد تا یک واحد تولید میوه خشک با ایجاد دو هزار شغل و با اولویت بهکارگیری افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی با در اختیار دادن تسهیلات ارزانقیمت راه اندازی شود که این واحد در حال طی مراحل خود است.
حسینی شاهرودی بابیان اینکه برای ایجاد شغل و تولید ثروت و حل مشکلات روزمره باید تصدیگری دولت به حداقل برسد، تصریح کرد: میبایست سمتوسوی نقدینگی را بهسوی تولید خانگی پیش برد و در غیر این صورت با بیکاری و پدید آمدن جرائم خشن، فساد، خشونت و ناهنجاری همه شریک خواهیم بود.
وی در دیگر بخش سخنان خود بابیان اینکه در سفر رئیس سازمان عشایر مشکلات عشایر بررسی و تصمیمهای خوبی برای حل آنها اتخاذ شد، افزود: پنج درصد دام سبک استان را عشایر تأمین میکنند این بخش جامعه با بالاترین بهرهوری و کمترین هزینه مشغول فعالیت هستند و ما نیز میبایست با اقدامات سختافزاری و نرمافزاری امکانات موردنیاز آنها را تأمین کنیم
عضو خانه ملت بابیان اینکه در بحث اعتبارات سفر رئیس جمهور به شاهرود که سال گذشته صورت گرفت، اولویت با پروژههای ردیف دار ملی است، گفت: ۱۲ پروژه در شاهرود وجود دارد که فاقد ردیف است و در اولویت بعدی گنجانده شده اند لذا همت مدیران برای جذب اعتبارات آنها یک الزام است.
حسینی شاهرودی در ادامه تصریح کرد: مسیر جاده شاهرود طرود معلمان بعد از سفر رئیسجمهور ۳۵ میلیارد تومان اعتبار گرفت و از آنجا که این راه شریانی محل اتصال شمال و جنوب کشور است، باید از مسئولان پرسید که چرا باید بهعنوان راه روستایی قلمداد شود؟ لذا رفع این موضوع اینیکی از مواردی بود که در ردیف بودجه قرار گرفته است.
وی بابیان اینکه شاهرود با مشکل آب مواجه و وضعیت وخیم است، افزود: اگر زیرمجموعهای در خصوص تأمین آب شرب قصور داشته، می بایست بیان شود از سوی دیگر امور آب باید تا به نتیجه رسیدن موضوع انتقال آب دریای خزر، موضوع انتقال آب از چشمه قطری و سد کالپوش مشکل را بهصورت مقطعی حل کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن بیان اینکه طی دو دهه همه تلاشها به سمت کاهش وابستگی درآمد کشور به نفت پیش رفته است، ابراز داشت: طبق این سیاستگذاری در برنامه پنجم و ششم توسعه میبایست درصدی از فروش نفت به صندوق ذخیره ارزی و توسعه ملی واریز شود که تا سال ۱۴۰۴، ۱۰۰ درصد منابع فروش نفت به این صندوقها واریز گردد اما متأسفانه بهجای ایجاد زیرساختها و توسعه اقتصادی این مبالغ در حوزههای جاری هزینه میشود.
حسینی شاهرودی ضمن بیان اینکه طی سنوات اخیر نتوانستیم به این تکلیف عمل کنیم و شرایط جاری کشور به سمت و سویی رفت که ناگزیر برای تأمین خسارت سیل ویرانگر بهار امسال از این منابع استفاده شد، افزود: از سویی رویکرد دولتها از ابتدا تاکنون نیز به نحوی نبود که ما را از وابستگی به نفت نجات دهد و بودجه ما مستقل از نفت باشد.
وی بابیان اینکه فروش نفت طی سهماهه نخست امسال به ۵۰۰ هزار بشکه رسید و این درحالیکه در بودجه فروش یکمیلیون بشکه در نظر گرفتهشده بود، ابراز داشت: نباید همین روند ادامه پیدا کند زیرا طبق آمار سازمان بودجه ۸۰ هزار میلیارد تومان و طبق گزارش دیوان محاسبات ۱۴۰ هزار میلیارد تومان دولت کسری بودجه دارد.
نماینده شاهرود و میامی در مجلس در ادامه تصریح کرد: بدنه متراکم دولت نزدیک به ۹۰ درصد از اعتبارات عمومی کشور را در خود جایداده و قسم اعظم اعتبارات به حقوق کارمندان و بازنشستگان اختصاص می یابد لاجرم باید پرداخت ها را داشته باشیم و نمیتوانیم حداقل هزینههای جاری را نادیده بگیریم اما میتوان پروژههای عمرانی و اعتبارت آن را به حداقل کاهش دهیم اتفاقی که در این ۴۰ سال نیفتاد امروز باید رخ دهد.
حسینی شاهرودی افزود: در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس اصلاح ساختار بودجه مطرح شد تا با همه اتفاقات و نگاه مثبت دولت، مجلس و مسئولان کشور از این ظرفیتهای درون مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر پایه اقتصاد مقاومتی بهره ببریم که درمجموع برای حمایت از صنایع کوچک و مشاغل خانگی حرکتهای خوبی صورت گرفت.