تاریخ: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۵۹
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۴۶۶۷۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیر بازرگانی صنایع تولیدی رزن صاف گفت:

عدم امکان خرید اعتباری شمش، معضل بزرگ صنعت آلومینیوم

می متالز - «نداشتن نقدینگی منجر به کاهش سفارشات فویل آلومینیومی شده است.» این نکته را «فرید شعاع اهری»، مدیر فروش و بازرگانی صنایع تولیدی رزن صاف که تولیدکننده انواع فویل‌های آلومینیومی با ضخامت‌های مختلف برای همه صنایع مرتبط است، گفت و تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت ماده اولیه و همچنین نبود نقدینگی در دست مصرف‌کنندگان، حجم سفارشات فویل آلومینیوم نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است.
عدم امکان خرید اعتباری شمش، معضل بزرگ صنعت آلومینیوم

به گزارش می متالز، فرید شعاع اهری مهم‌ترین دلیل کاهش حجم سفارشات فویل آلومینیوم را قیمت شمش آلومینیوم، میزان عرضه و عرضه نامنظم آن از سوی تولیدکنندگان در بورس کالا عنوان و پیش‌بینی کرد: با ادامه این روند و با توجه به وجود تحریم‌ها، بی‌شک دوباره قیمت شمش افزایش خواهد یافت و برخی از حوزه‌های مصرف فویل با رکود روبه‌رو خواهد شد.

شعاع اهری همچنین با گلایه از نبود نظارت دقیق از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بر صنعت آلومینیوم، اظهارداشت: به دلیل نبود نظارت دقیق برای عرضه آلومینیوم در بازار، سه کارخانه ‌مادر تولیدکننده فویل برای تامین شمش آلومینیوم از بورس کالا مشکل دارند زیرا وزارت صنعت، معدن و تجارت به آن‌ها متناسب با پروانه بهره‌برداری، ماهیانه شمش اختصاص نمی‌دهد و ناچارند شمش آلومینیوم مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.

 

امکان خرید اعتباری و ضمانتی وجود ندارد

مدیر فروش و بازرگانی صنایع تولیدی رزن صاف با بیان اینکه به‌طور طبیعی قیمت شمش آلومینیوم در بازار آزاد از بورس گران‌تر است، تصریح کرد: نه تنها اختلاف قیمت شمش آلومینیوم در بازار آزاد با بورس، مشکلات زیادی را برای فعالان صنعت فویل آلومینیوم ایجاد کرده است، بلکه کمبود سرمایه در گردش و ممکن نبودن خرید اعتباری و ضمانتی از بورس و بازار آزاد برای برخی از شرکت‌ها، بر این مشکلات افزوده است.

شعاع اهری با اشاره به قیمت 27هزار تومانی هر کیلو شمش آلومینیوم، با یک حساب سرانگشتی اظهارداشت: قیمت 100 تن شمش آلومینیوم که یک‌بیستم مصرف مجموعه‌ای همچون رزن صاف را هم تامین نمی‌کند، 2میلیارد و 700میلیون تومان می‌شود؛ بنابراین برای خرید هزار تن شمش آلومینیوم باید 27میلیارد تومان نقدی پرداخت کرد و معادل همین مقدار یعنی 27میلیارد تومان نیز باید به صورت رزرو نقد در اختیار داشت که متاسفانه چنین توانی وجود ندارد در نتیجه، این مسئله تاثیر قابل توجهی در رکود بازار خواهد داشت.

وی تاکید کرد: متاسفانه علاوه بر نبود هیچ‌گونه برنامه‌ریزی اصولی، دولت نیز تخصصی در زمینه صنعت ندارد و فقط وعده و شعار می‌دهد.

 

فرآیند آلیاژسازی در کارخانه فویل‌سازی انجام می‌شود

شعاع اهری در پاسخ به این سئوال که تولیدکنندگان فویل آلومینیومی برای تولید فویل‌های آلیاژی، خود فرآیند آلیاژسازی را انجام می‌دهند یا ترجیح به خرید شمش آلیاژی دارند، گفت: تولیدکنندگان فویل آلومینیوم خودشان آلیاژسازی را انجام می‌دهند زیرا در بحث فویل باید شمش خالص استفاده کرد و پروسه آلیاژسازی را در کارخانه انجام داد؛ اینکه تولیدکنندگان چند درصد از تولید خود را به فویل آلیاژی اختصاص می‌دهند، بستگی به نوع سفارش و آلیاژ درخواستی دارد؛ باید بگویم  فقط یکسری از آلیاژها به منظور تولید فویل آلومینیوم مصرف می‌شوند.

وی با بیان اینکه بیشتر تولید فویل کشور از جمله فویل کمتر از 21 میکرون، به انواع آلیاژی اختصاص دارد، تصریح کرد: شاید سهم فویل خالص از کل تولید فویل کشور، فقط 10 درصد باشد.

اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه تولید فویل بیشتر به سمت تولید فویل‌های آلیاژی گرایش دارد یا غیرآلیاژی، نکته دیگری است که به آن پرداخته شد. شعاع اهری در این زمینه گفت: 90 درصد سفارشات روی فویل‌های آلیاژی است بنابراین بیشتر فویل‌های تولیدی آلیاژی هستند و و تولید فویل‌های غیرآلیاژی بسیار کم است.

 

سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت تولید فویل اصلا امکان‌پذیر نیست

وی درباره وضعیت سرمایه‌گذاری برای تولید فویل‌های نازک زیر 21 میکرون توضیح داد: به طورکلی سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت تولید فویل سخت‌تر شده است  زیرا در حال حاضر راه‌اندازی یک مجموعه تولید فویل، دست‌کم نیازمند هزار میلیارد تومان سرمایه اولیه برای داشتن تکنولوژی «های‌تک» تولید فویل 7 تا 300 میکرون است؛ در نتیجه با توجه به شرایط موجود، چنین سرمایه‌گذاریی در عمل برای دولت و بخش خصوصی شاید توجیه پذیر نباشد.

مدیر فروش و بازرگانی صنایع تولیدی رزن صاف با بیان اینکه در حال حاضر دو شرکت «آلومینیوم پارس» و «آلومینیوم هزار» فویل آلومینیوم را تا 14 میکرون تولید می‌کنند، گفت: صنایع تولیدی رزن صاف فویل آلومینیوم زیر 14 میکرون را تولید می‌کند که مجموعه‌ای خصوصی است.

 

فویل‌های آلومینیومی بر اساس نوع سفارش تقسیم‌بندی می‌شوند

شعاع اهری در زمینه تقسیم‌بندی فویل‌های آلومینیومی توضیح داد: تقسیم‌بندی فویل‌های آلومینیومی بر اساس نوع سفارش است که شامل انواع صنعتی، ایزوگامی، چاپ، غذایی و... می‌شوند.

وی با بیان اینکه فویل‌های زیر 21 میکرون در تولید فویل‌های چاپ و صنایع غذایی استفاده می‌شود، افزود: فویل‌های ضخیم‌تر نیز بسته به نوع کاربرد در صنعت خودروسازی، برق و... مصرف می‌شوند.

مدیر فروش و بازرگانی صنایع تولیدی رزن صاف همچنین درباره اینکه برای تولید فویل آلومینیومی از نورد یک لایه استفاده می‌شود یا نورد دولایه، گفت: فویل‌های بالای 200 میکرون را می‌توان با نورد یک لایه تولید کرد ولی از نورد دو لایه برای تولید فویل زیر 200 میکرون استفاده می‌شود.

 

امکان تولید فویل آلومینیوم 6.3 میکرون در ایران وجود دارد

شعاع اهری در خصوص اینکه تولید فویل‌های نازک تا چه ضخامتی در داخل کشور امکان‌پذیر است، گفت: فویل آلومینیوم تا ضخامت 6.3 میکرون توسط صنایع تولیدی رزن صاف تولید شد اما به دلیل نبود متقاضی فروخته نشده است زیرا نوع مصرف آن‌ها شبیه فویل 7 میکرون است و بیشتر متقاضیان نیز خواهان ضخامت 7 میکرون هستند.

وی درباره وضعیت تکنولوژی‌های تولید فویل آلومینیوم در ایران نیز اظهارداشت: به روزترین تکنولوژی تولید فویل آلومینیوم در ایران از 4 سال پیش در اختیار صنایع تولیدی رزن صاف قرار دارد و تکنولوژی سایر تولیدی‌ها تا حدودی قدیمی شده‌اند.

شعاع اهری در تکمیل توضیح خود ادامه داد: سال 72 شرکت آلومینیوم پارس بخش‌هایی از تکنولوژی‌های خود را مدرنیزه کرد و شرکت آلومینیوم هزار نیز کارش از ابتدا تولید فویل نبود و تتراپک تولید می‌کرد که سال 75 در تکنولوژی‌های خود تغییراتی دادند و اقدام به تولید فویل کردند.

مدیر فروش و بازرگانی صنایع تولیدی رزن صاف همچنین درباره اینکه چقدر از ضایعات و قراضه کهنه در تولید فویل‌های آلومینیومی استفاده می‌شود، گفت: چون قراضه کیفیت فویل تولیدی را کم می‌کند، به هیچ‌وجه از آن استفاده نمی‌شود.

عناوین برگزیده