تاریخ: ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۰۵
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۴۷۳۵۵
سرویس خبر : انرژی

۳ دلیل برای امیدواری به افزایش قیمت نفت

می متالز - با افت قیمت شاخص دبلیو تی آی آمریکا در هفته‌های گذشته، ممکن است برخی از معامله‌گران باور داشته باشند که روند حاکم بر بازار نفت رو به کاهش قیمت است، اما عوامل بنیاد بازار همچنان در جهت افزایش قیمت هستند.
۳ دلیل برای امیدواری به افزایش قیمت نفت

به گزارش می متالز، سه دلیل کلیدی وجود دارد که نشان می‌دهند اکنون زمانی مناسب برای خرید نفت در بازارهای آتی نفت خام است.

نخستین دلیل برای وجود ساختار افزایش قیمت در بازار نفت، ماجرای واردات نفت آمریکاست. در سال جاری میلادی، واردات نفت آمریکا نقشی مهم در ایجاد فضای افزایش قیمت در بازار نفت ایفا کرده‌ است، در واقع، واردات عامل اصلی افزایش قیمت نفت است و به زبان ساده، واردات نفت در آمریکا بسیار ضعیف است.

در بیشتر هفته‌ها در سال جاری میلادی، واردات نفت آمریکا کمتر از میانگین پنج سال اخیر بوده است. حتی کم دقت‌ترین معامله‌گران نیز باید متوجه شوند که شرایط عرضه داخلی نفت در آمریکای شمالی، با مشکلی روبه‌روست.

آمارها نشان می‌دهد واردات نفت در سواحل جنوب آمریکا دچار کاهشی تاریخی شده‌اند و هنگامی که واردات از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیر اوپک را تفکیک کنیم، ماجرا ۱۰۰ درصد شفاف می‌شود.

به بیان ساده، کاهش تولید نفت اوپک  تأثیر مطلوب را داشته است. در آغاز سال جاری میلادی، اوپک تصمیم گرفت با همراهی متحدان خود، عرضه نفت را یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد و به تازگی این سازمان و متحدانش این کاهش را تا ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی تمدید کردند.

اوپک همچنین به تازگی هدف خود را بازگرداندن ذخیره‌سازی نفت به میانگین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ میلادی تعیین کرده و این به آن معناست که ذخیره‌سازی باید بسیار بیشتر از این کاهش یابد. به بیان ساده، می‌توان انتظار داشت که اوپک این رویه را تا مدتی طولانی ادامه دهد.

تأثیر کاهش تولید نفت اوپک و اهمیت کاهش واردات نفت آمریکا برای افزایش قیمت نفت در سال جاری میلادی را می‌توان در نمودارهای بازار نفت مشاهده کرد.

واردات نفت همچنان مهمترین متغیر تعیین کننده قیمت نفت در سال جاری میلادی هستند و متغیر بنیادین‌تر که بیشترین حرکت را در نمودار قیمت ایجاد می‌کند، اوپک است. سیاست اوپک تا ماه مارس سال آینده میلادی تغییر نخواهد کرد و این به آن معناست که تا چند ماه آینده با توازنی رو به رو خواهیم بود که به شدت به رفتارهای این سازمان حساس است، باید انتظار قیمت بالاتری را برای نفت داشته باشیم.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا مدت‌هاست افزایش تولید نفت این کشور را پیش‌بینی می‌کند و تا حد زیادی شاهد تحقق این پیش‌بینی‌ها بوده‌ایم. اما فعالان هوشیار بازار به احتمال زیاد متوجه می‌شوند که نرخ رشد تولید نفت آمریکا در حال کاهش است. مشکل عرضه نفت این است که اگر این رقم افزایش می‌یابد، تقاضا نیز بالا می‌رود. بنا بر این تولید باید با شتاب مشخصی افزایش یابد تا با رشد تقاضا هماهنگ باشد. این به آن معناست که حتی اگر تولید نفت آمریکا به طور مستمر افزایش یابد، فاصله آن با عرضه همچنان محدود خواهد بود و اگر عرضه نتواند خود را با تقاضا هماهنگ کند، بازار دچار کمبود می‌شود.

در زمینه عرضه نفت، نگران کننده ترین مسئله این است که فعالیت‌های حفاری همچنان در حال کند شدن هستند. این مسئله به آن معناست که مجموع چاه‌های در دسترس برای آغاز تولید سریع، در حال کاهش است و این یعنی این که مجموع ظرفیت مازاد تولید نفت کمتر می‌شود.

بنا بر این، تولید نفت می‌تواند به یکی از عوامل کمک کننده به رشد قیمت نفت تبدیل شود. با کند شدن رشد عرضه با وجود استمرار افزایش تقاضای جهانی، قیمت‌ها به احتمال زیاد افزایش خواهند یافت. با این همه، یک پیچیدگی دیگر در عرضه نفت آمریکا وجود دارد که دورنمای قیمت را حتی بیش از این افزایشی می‌کند. بخش زیادی از عرضه جدید نفت در آمریکا صادر می‌شود.
صادرات

با وجود پیش‌بینی‌ اداره اطلاعات انرژی امریکا درباره استمرار رشد تولید نفت این کشور تا سال ۲۰۲۳ میلادی، یک مشکل عمده وجود دارد؛ حجم بالایی از نفت تولیدی آمریکا به سواحل جنوبی این کشور منتقل و به سرعت صادر می‌شود. بخش عمده‌ای از تولید جدید نفت در آمریکا، از نوع نفت خام سبک و شیرین است، در حالی که بیشتر ظرفیت پالایشگاه نفت آمریکا به فرآوری نفت خام سنگین و ترش اختصاص دارد. به همین دلیل، مجموعه پالایشگران آمریکایی تمایل کمی برای استفاده از نفت خام تولیدی در این کشور دارند و نفت خام تولیدی این کشور صادر می‌شود.

نفت خام تولیدی در آمریکا برای تأمین نیاز داخلی این کشور استفاده نمی‌شود. کاهش تولید نفت اوپک نیز تقاضا برای نفت آمریکا در خارج از این کشور را بالا برده و انگیزه برای صادرات را بیشتر کرده است. با افزایش صادرات، شاخص محدودیت بیشتر عرضه نفت در آمریکا خواهیم بود.
روش اصلی برای ارزیابی توازن نفت، میانگین پنج ساله ذخیره‌سازی است.

ذخیره‌سازی نفت در آمریکا اکنون در حال سقوط آزاد است و تحولات این ذخیره‌سازی به شدت فراتر از رویه عادی در میانگین پنج ساله هستند. ما اکنون با رسیدن به دومین نقطه قعر ذخیره‌سازی در تاریخ آمریکا، فاصله کمی داریم. در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ میلادی که شاهد افت مشابه ذخیره‌سازی نفت در این مقطع از سال بودیم، قیمت‌ها در پایان سال افزایش چشمگیری داشتند.

هم اکنون ما در شرایطی به شدت افزایشی برای قیمت نفت قرار داریم و به نظر می‌رسد بازار به خوبی از عوامل بنیادین پیروی نکرده است. به نظر می‌رسد اکنون فرصت خوبی برای خرید نفت در بازارهای آتی و حفظ این خرید تا پایان توافق اوپک است.

عناوین برگزیده