تاریخ: ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۱۸
بازدید: ۳۴۳
کد خبر: ۴۷۵۲۱

پرداخت خودکار عوارض آزادراه از سوی ۱۲ بانک

می متالز - برداشت مستقیم خودکار از حساب بانکی یکی از جدیدترین و پیشروترین روش‌های پرداخت در بانکداری الکترونیکی کشور است که ارائه این خدمت در اجرای طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی (آنی‌رو)، علاوه‌بر تسهیل پرداخت عوارض آزادراهی، مسیر توسعه بانکداری الکترونیکی کشور را هم فراهم کرده است.
پرداخت خودکار عوارض آزادراه از سوی ۱۲ بانک

به گزارش می متالز، با پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی، خداحافظی با ایستگاه‌های دریافت نقدی عوارض آزادراهی و استفاده از امکان‌های جدید در بستر وب و بانکداری الکترونیک شکل گرفته است. یکی از این شیوه‌ها، امکان پرداخت مستقیم خودکار یا همان دایرکت دبیت (direct debit) از طریق حساب‌های بانکی است. یکی از اهداف اصلی اجرایی شدن طرح پرداخت الکترونیک عوارض آزادراهی، ارتقای ارائه خدمات آزادراهی در بستر فناوری‌های الکترونیکی است.

در روزهای آغازین بهمن ماه سال گذشته بود که عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران در هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت به‌صورت عمومی درباره امکان برداشت مستقیم یا همان دایرکت دبیت در بانک‌های کشور خبر داد و گفت: دایرکت دبیت در بسیاری از بانک‌های ما اجرایی شده و می‌توانیم از آن به‌عنوان ابزاری برای توسعه کسب‌وکارهای نوپا استفاده کنیم.

ناصر حکیمی، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی هم در جلسه هم‌اندیشی بررسی فرصت‌ها و چالش‌های خدمت دایرکت دبیت، درست یک هفته پیش از فعال شدن طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی (بیست و یکم اسفند ماه۱۳۹۷) در سازمان فناوری اطلاعات ایران گفته بود که با این امکان دشواری‌های مشتری‌های وفاداری که به‌خاطر مشکلاتی که در سیستم‌های پرداخت وجود دارد به مشتری‌های غیر‌وفادار تبدیل شده‌اند، حل خواهد شد. به‌نظر می‌رسد به‌کارگیری این شیوه پرداخت، هم به سود صاحبان کسب‌وکارها است و هم کار را برای رانندگانی که سر و کار چندانی با اینترنت و تلفن‌های هوشمند ندارند، آسان می‌کند.

اکنون سهیل مظلوم‌واجاری، مدیرعامل شرکت «سپندار» از امکان استفاده از این خدمت برای پرداخت عوارض آزادراهی خبر می‌دهد و می‌گوید: مشتریان ۱۲ بانک بزرگ کشور، از این پس می‌توانند با استفاده از خدمت برداشت خودکار از حساب بانکی، به‌صورت مستقیم و خودکار (اتوماتیک) عوارض آزادراهی‌ را پرداخت کنند. این یعنی آن دسته از رانندگانی که کنار آمدن با فناوری‌های جدید برایشان دشوار است، می‌توانند به راحتی و با فعال کردن این امکان عوارض آزادراهی‌شان را بپردازند.

 مدیرعامل شرکت سپندار، مجری طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی از پیوستن بانک ملی به مجموعه بانک‌های ارائه‌کننده خدمت برداشت مستقیم خودکار مبلغ عوارض آزادراهی خبر داده و می‌‌گوید: پیش از این نیز بانک‌های ملت، سپه، اقتصاد نوین، انصار، شهر، سرمایه، ایران زمین، سامان، دی، پست بانک و قرض‌الحسنه مهر ایران امکان استفاده از این روش پرداخت الکترونیکی را برای ترددکننده‌های آزادراه‌های کشور فراهم کرده بودند.

عناوین برگزیده