تاریخ: ۲۴ تير ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۳۴
بازدید: ۳۰۶
کد خبر: ۴۷۶۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

ثبات نسبی بازار فلزی متاثر از قیمت‌های جهانی

می متالز - به گفته کارشناسان، درحال‌حاضر صنایع فلزی با مشکلات ساختاری روبه‌رو نیستند و تنها قیمت‌های جهانی عامل اصلی افزایش یا کاهش بازدهی این گروه است و تا زمانی که تهدیدی از سوی کاهش شدید نرخ جهانی کامودیتی‌ها و نوسانات شدید نرخ ارز وجود نداشته باشد ریسک زیادی متوجه آن نیست.
ثبات نسبی بازار فلزی متاثر از قیمت‌های جهانی

در حالی که برخی تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند با توجه به نرخ جهانی به نظر می‌رسد سهام فلزی در مقایسه با نفت و پتروشیمی نیز از افق میان‌مدت بهتری برخوردار باشند، اما به گفته دسته دیگری از تحلیلگران، براساس سودهای کاغذی نمی‌توان گفت وضعیت سهم خاصی خوب است، بلکه ارزش سهم با تقاضا افزایش پیدا می‌کند؛ بازارسرمایه نیازمند پول است، وقتی پول نیست بنابراین سهم هم افزایش پیدا نمی‌کند. خرید سهام‌های بزرگی مثل حوزه مس و فولاد با توجه به کمبود نقدینگی، بازارسهام را با چالش‌های خاص خودش روبه‌رو می‌کند.


ثبات نسبی قیمت‌های جهانی

حسین خواجویی تحلیلگر بازار کالا، با اشاره به نرخ نفت و آشفتگی که در بازار انرژی وجود دارد و تاثیر آن در نرخ کامودیتی‌ها و برخی صنایع فلزی، گفت: تصور افزایش شدید در نرخ نفت دور از انتظار است. با توجه به گزارش اوپک مبنی بر توافق در کاهش عرضه نفت (درصورت تصویب) وضعیت فعلی نفت نشان داده است ظرفیت عبور از ۶۰ دلار شاید در یک سال آینده دور از انتظار باشد. این وضعیت در حوزه‌های مختلف متفاوت است. در حوزه فولاد نزدیک به ۲۵درصد بهای تمام‌شده محصولات فولادی به طور میانگین به انرژی مربوط است، وقتی نرخ انرژی ثابت است و در بازار ارز هم نوسانات خیلی شدیدی نداریم، به طوری که کاهش ارزش دلار هم دور از انتظار است، بنابراین بازار ۲۰۱۷ بازاری با نوسان‌های خیلی شدید نیست و حوالی قیمت‌های ۲۰۱۶ با ۵درصد کاهش یا افزایش نرخ همراه خواهد بود. او ادامه داد: مگر اینکه اتفاق شگفت‌انگیر و تاثیرگذاری در بازار جهانی داشته باشیم که تا این لحظه اتفاق خاصی در این بازارها نیفتاده است. با نگاهی به قیمت‌های فولاد مشاهده می‌شود نرخ این کالا با قیمت‌های ۶ ماهه گذشته یکی است و گاهی پایین‌تر از آن است. درباره فلزاتی مثل مس و روی هم همین وضعیت پیش‌بینی می‌شود و افزایش قیمتی بیش از آنچه در سال ۲۰۱۶میلادی اتفاق افتاده دور از انتظار است. بنابراین قیمت‌ها در بازار جهانی از ثباتی نسبی برخوردار خواهند بود؛ به همین دلیل و اطلاع بازار از این وضعیت، بازارسهام در انجام معامله با احتیاط بیشتری حرکت می‌کند. این تحلیلگر با یادآوری اینکه وضعیت بازار سهام به وضعیت کلی اقتصاد برمی‌گردد، در تشریح این وضعیت افزود: اوضاع بورس به طور خاص به نظام پولی کشور بستگی دارد. بازار پول درحال‌حاضر دچار مشکل است و بازار سرمایه این موضوع را به خوبی درک کرده است. به نظر می‌رسد بازارسرمایه منتظر ورشکستگی بازار پول است؛ این اتفاق به طور مستقیم اثر خود را در بازار سرمایه خواهد گذاشت. اگر بازار پول و بانک‌ها در پرداخت سپرده‌ها دچار مشکل شوند در این صورت دست‌به‌نقدترین دارایی‌های بانک‌ها در بازارسرمایه است. به این معنی که بازارسرمایه به بازارپولی وزن زیادی می‌دهد.خواجویی تاکید کرد: دراینصورت بازارسرمایه سهم‌های بزرگ و بالای هزار میلیارد تومان را کنار گذاشته و این تکاپویی که در بازار سهام مشاهده می‌کنیم بیشتر به دلیل معاملات با ارزش زیر ۵۰۰میلیارد تومان است. این کارشناس بازارسرمایه از نرخ سود سپرده‌ها به عنوان موضوع دیگری یاد کرد که سهامدار را به جای سرمایه‌گذاری در بازارسرمایه به سمت بازارپول می‌کشاند و فعال بازارسرمایه ترجیح می‌دهد پول‌ها را در بانک بگذارد تا سهمی بخرد.خواجویی افزود: اگر نرخ تورم را ۸ تا ۹درصد در نظر بگیریم در مقایسه با سودهای ۲۰ تا ۲۲درصد بانک‌ها، بنابراین دیگر رقبتی برای سرمایه‌گذاری بر روی سهام شرکت‌ها ایجاد نمی‌شود و پول‌ها به سمت بانک‌های با پایین‌ترین درجه ریسک، نسبت به بانک‌های پرریسک که تا ۲۶درصد سود می‌دهند، می‌روند.این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بازارسرمایه بیمار است و نمی‌توان به این بیمار نگاهی جزیره‌ای داشت، بنابراین براساس سودهای کاغذی نمی‌توان گفت که وضعیت سهم خوب است بلکه سهم با تقاضا افزایش پیدا می‌کند؛ بازار سرمایه نیازمند پول است، وقتی پول نیست بنابراین سهم هم افزایش پیدا نمی‌کند.


صنایع فلزی و فرصتی برای سرمایه‌گذاری

به نظر می‌رسد در شاخه کامودیتی‌ها گروه فلزی از موقعیت خوبی برخوردار است. تحلیلگر کارگزاری آگاه در تحلیل سهام گروه فلزی عنوان کرد: با توجه به روند اقتصاد جهانی، افق مثبتی پیش روی سهام گروه فلزی‌ها قرار گرفته است و در مقایسه با سایر کامودیتی‌ها از موقعیت بهتری برخوردار هستند. مهرزاد منتظری، با بیان اینکه شرایط فعلی به این معنا نیست که سایر کامودیتی‌ها در وضعیت مطلوبی قرار ندارند، به قیمت‌های جهانی مس، روی و فولاد اشاره کرد و گفت: با توجه به نرخ جهانی این ۳ فلز اساسی به نظر می‌رسد سهام فلزی در مقایسه با نفت و پتروشیمی نیز از افق میان‌مدت بهتری برخوردار باشند. نرخ فعلی سهام گروه فلزات به‌ویژه شرکت‌های بزرگ در نقطه مناسبی قرار دارد و نرخ آنها منطقی است و قابلیت سرمایه‌گذاری بر روی آنها وجود دارد.
به گزارش سنا، تحلیلگر کارگزاری آگاه با تاکید بر اینکه تقاضا برای بیشتر نمادهای فلزی و سنگ‌آهنی مشهود است، گفت: مهم‌ترین محرک‌های اصلی کامودیتی‌ها قیمت‌های جهانی و نرخ ارز است و بازدهی این گروه به این دو عامل بستگی دارد. این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: هرچند نرخ جهانی کامودیتی‌ها در ماه‌های گذشته با افت روبه‌رو بود اما اکنون در فضای بین‌المللی به یک ثبات نسبی رسیده و در نتیجه ریسک کاهش نرخ شدید این دست از صنایع کم است. وی به نرخ داخلی کامودیتی‌ها نیز اشاره کرد و گفت: درحال‌حاضر شاهد افزایش صادرات محصولات فلزی و کاهش مازاد تولید آنها هستیم در نتیجه قیمت‌های داخلی نیز تقویت خواهد شد. این تحلیلگر ادامه داد: با توجه به نرخ جهانی و داخلی فلزات اساسی به نظر می‌رسد این گروه از موقعیت خوبی برای سرمایه‌گذاری برخوردار است. منتظری به نرخ ارز اشاره کرد و گفت: با توجه به سیاست‌های اقتصادی دولت، باید در انتظار کاهش محدود ارزش ریال و تقویت نرخ دلار باشیم، همچنین این روند به افزایش صادرات منجر خواهد شد و تاثیر مثبتی بر بازده سود این گروه دارد. او به مشکلات گروه فلزی اشاره کرد و گفت: در سال ۹۴ و ۹۵ روند صادرات محصولات تولیدی این گروه باتوجه به کاهش قیمت‌های جهانی با مشکل روبه‌رو شد اما درحال‌حاضر این مسئله حل شده و می‌توان گفت این صنایع در مجموع با مشکل خاصی روبه‌رو نیستند. منتظری با اشاره به اینکه تنها دو یا سه نماد این گروه هستند که با مشکلات مدیریتی روبه‌رو شدند، ادامه داد: درحال‌حاضر صنایع فلزی با مشکلات ساختاری روبه‌رو نبوده و تنها قیمت‌های جهانی عامل اصلی افزایش یا کاهش بازدهی این گروه است و تا زمانی که تهدیدی از سوی کاهش شدید نرخ جهانی کامودیتی‌ها و نوسان‌های شدید نرخ ارز وجود نداشته باشد ریسک زیادی متوجه آن نیست.
وی با بیان اینکه درحال‌حاضر این گروه بازار سرمایه با نقدشوندگی سریع و افزایش تقاضا همراه است، افزود: به نظر می‌رسد سطوح قیمت‌های جهانی مس، روی و حتی فولاد به کف رسیده و انتظار تقویت آنها وجود دارد، در نتیجه فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری روی این گروه ایجاد شده است.

منبع: صمت
عناوین برگزیده