به گزارش می متالز، دکتر حسن روحانی (پنجشنبه، دهم مرداد) پس از افتتاح سه طرح صنعت پالایش کشور در تبریز، در جمع مدیران پالایشگاه نفت تبریز با بیان این مطلب افزود:
امروز میتوان پالایشگاه تبریز را پالایشگاه پاک معرفی کرد و این موفقیت را به صنعت نفت، پالایشگاه تبریز، مردم آذربایجان شرقی و مردم ایران تبریک میگوییم.
روحانی تصریح کرد: امروز افتتاحهای متعددی در حوزه نیرو و پالایشگاهی داشتهایم و اینکه در یک استان، در یک روز میلیاردها تومان طرح و پروژه افتتاح میشود که نشاندهنده پیشرفت کشور است.
وی گفت: در مجموع وزارت نفت و همه شرکتهای همکار این وزارتخانه کار بزرگی در طول دولت تدبیر و امید انجام دادهاند که خودکفایی در گازوئیل و بنزین از اهم آن است. در گاز هم اگرچه در تابستانها خودکفا بودیم، اما در زمستان نیازمند میشدیم و هماکنون در زمستانها هم روی پای خود میایستیم.
رئیسجمهوری ادامه داد: در تولید نفت هم پس از برجام کار بزرگی انجام شد و تولید و صادرات نفت تحول بزرگی را تجربه کرد؛ مهم تر آنکه این تحول تنها در ظرف چند ماه رخ داد، همه این دستاوردها نشان دهنده همت بزرگ کارکنان و مهندسان صنعت نفت است.
به گفته دکتر روحانی، عملکرد وزارت نفت در میدانهای مشترک هم قابل توجه بوده است بهطوریکه توانستهایم در بعضی از میدانها، معادل و گاهی بیش از طرف مقابل نفت و گاز تولید کنیم.
وی مساله محیط زیست را برای دولت بسیار حائز اهمیت خواند و گفت: نخستین گام ما حذف بنزین پتروشیمیها بود، زمانی بود که چارهای نداشتیم، اما از آنجا که این اقدام آلودگی زیادی ایجاد میکرد به تدریج آن را حذف کردیم؛ نفتگاز هم آلودگی زیادی داشت، اما امروز کیفیت آن بسیار ارتقا یافته است.رئیسجمهوری تاکید کرد: رسانهها باید اقدامهای زیستمحیطی را که به سلامت و زندگی مردم مرتبط میشود برای مردم توضیح دهند و اطلاعرسانی کنند.
دکتر روحانی با بیان اینکه اکنون بنزین و گازوئیل با کیفیتهای مختلف با یک قیمت عرضه میشود، ادامه داد: اگرچه مردم با نگاه کردن به هوای شهرهایشان متوجه بهبود محیط زیست میشوند، اما بیان ارقام و آمار فعالیتهایی که منتهی به ارتقای کیفیت سوخت در کلانشهرها شده، بسیار مهم است.
در همین راستا وزیر نفت گفت: تولید روزانه بنزین و گازوئیل یورو۵ که در سال ۹۱ صفر بوده، هماکنون به ترتیب به حدود ۷۴ میلیون لیتر و ۵۰ میلیون لیتر رسیده است و نتایج ارتقای کیفیت سوخت، به خوبی در بهبود هوای کلانشهرها نمایان است. بیژن زنگنه نیز پس از افتتاح سه طرح پالایشی با حضور ریاست جمهوری در تبریز در نشستی با حضور مدیران پالایشگاه تبریز عنوان کرد: تولید روزانه بنزین کشور از ۵۲ میلیون لیتر در سال ۹۱ به ۱۰۷ میلیون لیتر در تیر امسال رسیده است و این رقم در مرداد به ۱۱۰ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
وی افزود: از نظر کیفی نیز بنزین با کیفیت یورو۵ که در سال ۹۱ تولید آن صفر بوده، در مردادماه امسال به بالای ۷۴ میلیون لیتر در روز میرسد.
وزیر نفت ادامه داد: در سال ۹۱ روزانه ۹۴ میلیون لیتر گازوئیل تولید میشده که این رقم در پایان تیر امسال به ۱۱۵ میلیون لیتر رسیده است. از نظر کیفیت نیز در سال ۹۱ تولید گازوئیل یورو۵ صفر بوده است، اما در پایان تیرماه امسال تولید روزانه گازوئیل یورو۵ به ۵۰ میلیون لیتر رسید و این رقم تا پایان سال به ۶۰ میلیون لیتر در روز میرسد.
غلامرضا باقری دیزج، مدیر عامل شرکت پالایش نفت تبریز در این مراسم خاطرنشان کرد: پروژههای ارتقای کیفیت بنزین و نفتگاز تولیدی پالایشگاه تبریز به استاندارد یورو۵ و همچنین طرح تولید روغن پایه و روغنهای روانساز این شرکت، با حضور رئیسجمهوری بهطور رسمی افتتاح شد. وی افزود: با اجرای پروژه بنزینسازی جدید به ظرفیت ۲۰ هزار بشکه در روز و پروژه تغییر کاربری واحد تبدیل کاتالیستی به واحد ایزومریزاسیون نفتای سبک به ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز که اواخر سال گذشته به بهرهبرداری رسیده است، تمام بنزین تولیدی شرکت پالایشنفت تبریز (۵/ ۳ میلیون لیتر در روز) به استاندارد یورو۵ ارتقا یافت.
باقری یادآور شد: همچنین با اجرای پروژه تصفیه نفتگاز جدید با ظرفیت ۳۰ هزار بشکه در روز که اواسط پارسال بهرهبرداری شد، حدود یک سوم از نفتگاز تولیدی این پالایشگاه (۵/ ۲ میلیون لیتر در روز) به استاندارد یورو ۵ ارتقا یافته است. وی تصریح کرد: پس از اجرای پروژههای مکمل نظیر PSA، TGTو Cooling Tower تمام نفتگاز تولیدی این پالایشگاه به استاندارد یورو ۵ خواهند رسید. وی گفت: طرح تولید روغنهای روانساز و روغن پایه در ۲ بخش پروژه اختلاط و تولید روغنهای روانساز و پروژه تولید روغن پایه به ترتیب در اسفند ماه سال ۹۶ و شهریور ماه سال ۹۷ با هدف تولید انواع روغن موتورهای بنزینی و دیزلی و روغن صنعتی و ضد یخ و همچنین روغن پایه گروه ۲ (گرید ۱۸۰N) به بهرهبرداری رسید.
وی بر اهمیت طرح یادشده تاکید کرد و افزود:کاهش ۸۰ درصدی روغن پایه گروه ۲ وارداتی مصرفی واحد اختلاط و تولید روغنهای روانساز به منظور تکمیل زنجیره تامین و ایجاد ارزش افزوده برای محصول آیزوریسایکل تولیدی این پالایشگاه از دستاوردهای این طرح است. باقری یادآور شد: این طرحها با هزینه ۵۴ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است.
بر اساس این گزارش، تبدیل استاندارد کل بنزین تولیدی پالایشگاه تبریز به استاندارد یورو ۵، تولید گازوئیل یورو ۵ و تولید روغن پایه و روغنهای روانساز از مجموعه طرحهایی است که با حضور حسن روحانی، رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسمی رسیدند.
واحد بنزینسازی جدید با ظرفیت روزانه ۲۰ هزار بشکه، تغییر کاربری واحد کاتالیستی به واحد ایزومریزاسیون نفتای سبک با ظرفیت ۱۰ هزاربشکه در روز، تصفیه نفتگاز جدید با ظرفیت روزانه ۳۰هزار بشکه، همچنین اختلاط و تولید روغنهای روانساز با ظرفیت سالانه ۴۰ هزار تن و تولید روغن پایه به ظرفیت سالانه ۹۰ هزار تن، از پروژههای وابسته به سه طرح کلی هستند که بهصورت رسمی افتتاح شدند.
تبدیل کل بنزین تولیدی به استاندارد یورو ۵ به میزان ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر در روز، تبدیل حدود یک سوم نفتگاز تولیدی به استاندارد یورو ۵ به مقدار ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر در روز، تکمیل زنجیره تامین و برندسازی و تکمیل ۸۰ درصدی روغن پایه گروه ۲ وارداتی مصرفی واحد اختلاط و تولید روغنهای روانساز برای تکمیل زنجیره تامین از دستاوردهای طرحهای یادشده به شمار میآیند.