به گزارش می متالز، علی محمدی در مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه تخصصی بومیسازی قطعات، تجهیزات و مواد گروه فولاد خوزستان اظهار کرد: فولاد خوزستان یک بنگاه اقتصادی مادر است که استمرار فعالیتهایش به بقای صنایع داخلی و کوچک کمک میکند.
وی افزود: فعالیت مستمر تامینکنندگان و سازندگان قطعات، تجهیزات و مواد اولیه از ارکان اساسی چرخه اقتصادی کشور به شمار میآید و در دسترس بودن صنایع در داخل باعث امنیت خاطر شرکتهای بزرگ میشود.
محمدی تصریح کرد: با این رویکرد فولاد خوزستان دومین قطب فولادسازی کشور، تامین مواد، قطعات و تجهیزات را با اتکا به صنایع داخل و بومیسازی آن دنبال میکند. هر کجا احساس کنیم، تجهیزات مرغوب و متناسب با استاندارد مورد نظر در داخل کشور تولید میشود، بدون شک از آن تولیدکنندگان حمایت کرده و اولویت تامین را از این شرکتها در نظر میگیریم.
وی ادامه داد: تحریمهای چند سال اخیر در ظاهر، تامین قطعات، تجهیزات و مواد مرتبط با فولاد را سخت کرده است، اما در عمل عکس این تصویر شکل واقعی به خود گرفته و زمینه خودباوری، اعتماد متقابل و جلوگیری از خروج میلیونها دلار ارز از کشور را ایجاد کرده است.
محمدی با بیان اینکه سیاست شرکت فولاد خوزستان در سالهای اخیر بر مبنای تکمیل زنجیره ارزش هدفگذاری شده است افزود: هدف از برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی بومیسازی گروه فولاد خوزستان، شناسایی توانمندی تامینکنندگان و تولیدکنندگان داخلی، همافزایی دانش فنی و توسعه صنایع کوچک است.
وی اظهار کرد: به همین منظور اقدام به خرید سهام معادن در بالادست و پیگیر خرید سهام شرکتهای تولیدکننده محصول نهایی در پاییندست هستیم. شرکت فولاد اکسین در جهت تکمیل زنجیره ارزش در پایین دست همواره مورد توجه فولاد خوزستان بوده است و با تملک این شرکت در آینده گام اساسی برای رسیدن به هدف مدنظر برمیداریم.
محمدی گفت: خرید سهام معادن، مشارکت در ساخت شرکت فولاد اندیمشک، تملک ۶۷ درصدی شرکت فولاد شادگان، پیگیری تملک سهام فولاد اکسین، مشارکت در طرحهای پژوهشی، شرکت در پروژه بومیسازی الکترود گرافیتی از مهمترین برنامههای جاری شرکت به شمار میآید. معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز گفت: باید از ساخت تجهیزات به سمت تولید دانش فنی حرکت کنیم.
خداداد غریب پور در این مراسم اظهار کرد: خوزستان نخستین برگزارکننده نمایشگاه بومیسازی صنعت فولاد کشور است که نوآوری شرکت فولاد خوزستان در این زمینه ستودنی است؛ ایجاد طرحهای توسعه، ارزآوری، تنظیم بازار، رشد و توسعه منابع انسانی از جمله گامهای موثر این شرکت در کشور بوده است.
وی با اشاره به اینکه افزایش بهرهوری به کاهش خروج ارز منجر میشود، افزود: حرکت به سمت بومیسازی قطعات و تامینکنندگان داخلی علاوه بر رونق تولید داخل، موجب رشد و خودباوری ملی میشود و این نمایشگاه باید بهگونهای حرکت کند که به تولید دانش مهندسی منجر و وابستگی در این بخش به خارج از کشور قطع شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو، تصویب قانون رفع موانع تولید را نقطه عطفی در شکوفایی تولید دانست و گفت: این حرکت باعث تشویق بخشخصوصی و سرازیر شدن سرمایه در صنعت میشود. امروزه دولت، بخش خصوصی را رقیب خود نمیداند و حضور این دو در کنار هم باعث همافزایی میشود.