تاریخ: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۳۳
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۵۲۲۵۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل بانک صادرات:

اجرای FATF خطری برای نظام بانکی و امنیت کشور ندارد/ حذف صفرها از پول ملی در کوتاه‌مدت تورم‌زا است

می متالز - مدیرعامل بانک صادرات با بیان اینکه FATF به لحاظ بانکی رعایت می‌شود و اگر زودتر هم آن را بپذیریم به نفع خودمان خواهد بود، گفت:‌ با پذیرفتن FATF به لحاظ فنی هیچ خطری متوجه نظام بانکی و پولی و امنیت کشور نخواهد شد .
اجرای FATF خطری برای نظام بانکی و امنیت کشور ندارد/ حذف صفرها از پول ملی در کوتاه‌مدت تورم‌زا است

به گزارش می متالز، حجت الله صیدی در پاسخ به این سوال که آیا از اجرای سیاست حذف چهار صفر از واحد پول ملی کشور می‌توان انتظار کاهش تورم را داشت، اظهار داشت: هدف مشخص از اجرای سیاست حذف چهار صفر از پول ملی به طور قطع کاهش تورم نیست.

وی افزود: حذف چهار صفر حتی در کوتاه مدت ممکن است در جامعه تورم ذهنی به دنبال داشته باشد و به دلیل بحث رُند کردن پول، تورم جزئی هم در یک مقطع زمانی ایجاد شود، بنابراین هدف از اجرای این سیاست پولی کاهش نرخ تورم نبوده است. اما در بلندمدت می‌تواند به روان شدن معاملات و تبدیل واحدهای پولی کمک کند و قطعا منافع اجرای این سیاست بیش از هزینه‌های آن خواهد بود.

صیدی با اشاره به هزینه‌های ریالی اجرای این طرح از قبیل امحای اسکناس، سکه و...گفت: معمولا هزینه‌های ریالی اینگونه طرح‌ها قابل برآورد نیست و تنها می‌توان حدس‌هایی زد، البته هزینه‌های فیزیکی خواهد داشت اما هزینه‌ها، ارزش این را دارد که اسکناس روان‌تر و کمتری را در گردش داشته باشیم.

مدیرعامل بانک صادرات همچنین درباره اجرای FATF در نظام بانکی کشورمان اظهار داشت: نمی‌توان درصد مطلقی را از میزان اجرای FATF عنوان کرد اما بیش از ۹۰ درصد مقررات مربوط به FATF در نظام بانکی و پولی کشور در حال اجرا است.

وی ادامه داد: در حالی که مقررات FATF در کشورمان جاری است اما یک بحث روانی مبنی بر اینکه FATF در ایران به اجرا نمی‌رسد به راه افتاده است، از این رو توصیه می‌کنم وقتی مقررات مرتبط با FATF را اعمال می‌کنیم، آن را نیز بپذیریم.

صیدی تاکید کرد: اما به هرحال اعضای مجمع تشخیص مصلحت و نمایندگان مجلس توقعات درستی دارند و طرف مقابل هم باید این درخواستها را بپذیرد و آنها را برآورده کند، باید توجه داشت که این روابط نمی‌تواند یک طرفه باشد.

مدیرعامل بانک صادرات با بیان اینکه FATF به لحاظ بانکی رعایت می‌شود و اگر زودتر هم آن را بپذیریم به نفع خودمان خواهد بود، تاکید کرد: با پذیرفتن FATF، به لحاظ فنی هیچ خطری متوجه نظام بانکی و پولی و امنیت کشور نخواهد شد اما مجمع تشخیص مصلحت هم ملاحظات خود را دارد. ما از منظر فنی باید توضیحات مورد نظر را در این باره به تصمیم‌گیران ارایه دهیم و از آنها بخواهیم که هر چه سریع‌تر موضوعات مرتبط با FATF را بپذیرند. البته مجمع هم مسائل کلان کشور را می‌بیند.   

صیدی همچنین درباره بدهی بانک صادرات به بانک مرکزی گفت: بدهی معوق به بانک مرکزی نداریم.

عناوین برگزیده