به گزارش می متالز، از این جمله استان آذربایجان غربی است که خبر جذب موفقیتآمیز سرمایهگذاری در معادن را میدهد.
آذربایجان غربی با دارا بودن معادن غنی کانسنگ طلا، صدرنشین جدول تولید این فلز با ارزش در کشور است. میزان ذخایر طلای مناطق معدنی آذربایجانغربی به ۱۰۰تن میرسد، در حالی که با ادامه فعالیتهای اکتشافی در شهرستانهای ماکو، سلماس، شاهیندژ و سردشت، میزان ذخایر افزایش مییابد.
این استان همچنین رتبه نخست کشور را از نظر ذخایر و تولید طلا در اختیار دارد و با ساخت واحد فرآوری و استحصال طلا در معدن زرشوران تکاب، سالانه ۳۶۰۰کیلوگرم شمش طلا و بیش از ۱۲۰۰کیلوگرم نقره تولید میشود.
یک معدن بزرگ طلای «آقدره» نیز در تکاب وجود دارد که عیار کانسنگ آن نزدیک به ۵گرم در هر تن است و میتواند سالانه افزون بر ۲.۲تن طلا تولید کند. معدن طلا و نقره باریکای سردشت و خرابه پیرانشهر نیز تولید فلزات گرانقیمت را در این استان به نحو چشمگیری تقویت میکند.
علاوه بر این معادن، در شهرستانهای ماکو، سلماس، شاهیندژ و محدودههای دیگری از شهرستان تکاب، رگههای معدنی طلا و نقره یافت شده که در صورت بهرهبرداری از این معادن، آذربایجان غربی به رتبههای جهانی در تولید طلا و نقره دست مییابد.
و حالا در هفته دولت در چهلمین سالی که از انقلاب اسلامی گذشته است، این استان برای توسعه، روی این معادن و اکتشافات مبتنی بر ذخایر معدنی بیشتر حساب باز کرده و به جذب بیشتر سرمایهگذاری در بخش معدن میاندیشد.
در همین راستا استاندار آذربایجان غربی از انجام ۳هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری جدید در بخش معادن استان خبر داد.
محمدمهدی شهریاری در یک گفتوگوی خبری تلویزیونی درباره برنامهها و اقدامات هفته دولت با تاکید بر اینکه بخش معدن در آذربایجان غربی مغفول است، افزود: در جنوب استان معادن منحصر به فردی نظیر زرشوران با ظرفیتهای بسیار وجود دارند و درصدد هستیم بیش از ۳هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری جدید در آن انجام دهیم.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامهها در این بخش ساخت صنایع پاییندست طلا در تکاب است که امیدواریم با همراهی بخش خصوصی شاهد تحقق آن باشیم، ادامه داد: با سرمایهگذارهای جدید مانع بخشی از خامفروشی و برخی مشکلات پیش روی معادن استان میشویم.
شهریاری از اکتشاف پهنههای جدید معدنی فلزاتی نظیر مس، طلا و اورانیوم بین خوی و چالدران خبر داد و اظهار کرد: برنامهریزیهایی را برای استفاده از ظرفیت این پهنهها در کنار توجه به پهنههای قدیمی تیتان ارومیه در حال اجرا داریم.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در ۶ سال گذشته ۲۰۰هزار میلیارد ریال در این استان سرمایهگذاری شده است، گفت: با این میزان سرمایهگذاری دولتی، شاخصهای اقتصادی در استان به میزان قابل توجهی افزایش یافته که در بخشهای بهداشت و درمان، راه و عمران روستایی و دیگر بخشهای اقتصادی مشهود است.
وی با اشاره به اینکه رئیسجمهوری در ۸ماه گذشته ۲بار به آذربایجان غربی سفر کرد، افزود: بهرهبرداری از راه آهن ارومیه، پروژههای مربوط به احیای دریاچه ارومیه و سد کرمآباد در کنار دهها هزار میلیارد ریال طرح دیگر از برکات این سفرها به شمار میرود.
شهریاری با اشاره به اینکه در کنار سرمایهگذاری دولتی، بخش خصوصی نیز سرمایهگذاری بسیار خوبی در آذربایجان غربی انجام داده، بیان کرد: فقط در امسال بیش از ۲۰هزار میلیارد ریال پروژه سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرایی شده است.
استاندار آذربایجان غربی از برنامهریزی برای راهاندازی شرکت حملونقل ریلی در استان خبر داد و گفت: این امر در راستای توسعه شاخصهای استان و استفاده از ظرفیتهای تجاری و ترانزیتی این منطقه در دستور کار قرار دارد.
شهریاری، بهبود شاخصهای اقتصادی استان را یکی از مهمترین نتایج برنامهریزی دولت در آذربایجان غربی برشمرد و افزود: کاهش ۴.۲درصدی نرخ بیکاری، کسب رتبه نخست فضای کسب و کار در کشور و افزایش قابل توجه صادرات از نتایج اقدامات دولت به شمار میرود.
استاندار آذربایجان غربی گفت: همزمان با هفته دولت ۹۱۲طرح عمرانی با ۱۰هزار و ۲۱۲میلیارد ریال هزینه و ۶۲طرح اقتصادی با هزار و ۷۳۰میلیارد ریال سرمایهگذاری در استان به بهرهبرداری میرسد.
شهریاری افزود: از ۹۱۲طرح عمرانی، ۷۰۳طرح مربوط به سازمانهای اجرایی با ۷هزار و ۵۲۸میلیارد ریال هزینه، ۹۴طرح مربوط به شهرداریهای استان با ۲هزار و ۳۱۷میلیارد ریال سرمایهگذاری و ۱۱۵طرح مربوط به عمران روستایی دهیاریها به مبلغ ۳۶۷میلیارد ریال است.
وی اضافه کرد: در هفته دولت امسال همچنین عملیات اجرایی ۷۵طرح عمرانی سازمانهای اجرایی و شهرداریهای استان با ۱۲هزار و ۵۴۴میلیارد ریال هزینه پیشبینی شده، آغاز میشود.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به وجود ۶پایانه مرزی در استان، از افزایش قابل توجه صادرات استان در سال گذشته و امسال خبر داد و گفت: در حالی که میزان صادرات استان در سال ۱۳۹۶ حدود ۴۶۰میلیون دلار بود، این رقم در سال گذشته به یک میلیارد و ۴۲۰میلیون دلار رسید و در ۳ماه نخست امسال نیز شاهد صادرات بیش از ۵۱۲میلیون دلاری از استان بودیم.