تاریخ: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۸:۵۱
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۵۲۶۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

مس طی هفته گذشته، ثبات قیمتی را تجربه کرد

می متالز - بازار مس طی هفته گذشته، شاهد افزایش 0.7 درصدی قیمت و افت 2 هزار و 400 تنی موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن بود. در این هفته عوامل فزایند‌ه‌ای چون پایین بودن شاخص ارزش دلار و انتشار اخبار مثبت اقتصادی چین، در مقابل عوامل کاهنده‌ای نظیر رشد فروش مس توسط سرمایه‌گذاران برای انتفاع بیشتر از قیمت بالای مس و کاهش موجودی انبارهای تضمین شده بورس قرار گرفتند و پیروز میدان شدند.
مس طی هفته گذشته، ثبات قیمتی را تجربه کرد

اولین روز کاری هفته گذشته، با ادامه روند کاهشی موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن، قیمت این فلز سرخ نیز بعد از افت در روزهایی پایانی هفته منتهی به 28 جولای، مجددا شاهد افزایش قابل توجه بود. بر همین اساس در معاملات روز دوشنبه 31 جولای، قیمت هر تن مس با افزایش 1.6 درصدی، باز هم پا از مرز 6 هزار و 300 دلار بر تن فراتر گذاشت. افزایش میزان تقاضای مس در کنار نگرانی از کاهش عرضه مس در ماه های آتی، از مهم ترین دلایل افزایش قیمت به‌حساب می‌آید. در همین راستا، شرکت گلنکور به دلیل مشکلاتی از قبیل کاهش عیار معادن، میزان تولید پیش‌بینی شده خود برای سال 2017 را 25 هزار تن کاهش داد.

موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز در روز دوشنبه، به میزان 3 هزار و 600 تن کاهش یافت که در رشد قیمت بی‌تأثیر نبود. روند نزولی شاخص ارزش دلار از دیگر عوامل مهم رشد قیمت مس طی روزهای گذشته به‌شمار می‌آید. شاخص ارزش دلار در روز دوشنبه با افت 0.47 درصدی به رقم 92.67 واحد رسید. با این وجود، در روز سه‌شنبه، اول آگوست، افزایش شاخص ارزش دلار سبب شد تا قیمت مس تضعیف شود و در این روز به میزان 0.7 درصد افت پیدا کند و در نزدیکی مرز 6 هزار و 300 دلار بنشیند.

با وجود افت قیمت در روز سه‌شنبه، تحلیلگران بازار مس بر این باورند که قیمت این فلز سرخ در کوتاه مدت به روند رو به رشد خود ادامه خواهد داد. با این وجود، افزایش قیمت مس در روزهای اخیر، بیش از آن که از شرایط عرضه و تقاضا در بازار تبعیت کند، بیشتر ناشی از گسترش سفته‌بازی بود. این امر سبب شد تا شک و تردیدها در مورد پایداری بلندمدت روند صعودی قیمت تشدید پیدا کند. موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در روز سه‌شنبه نزدیک به یک هزار و 500 تن کاهش داشت.

بازار مس طی روز چهارشنبه 2 آگوست، در تعادلی میان عوامل کاهنده و فزاینده بازار، شاهد افت اندک 0.5 دلار بر تنی بود و قیمت مس دقیقا روی مرز 6 هزار و 300 دلار بر تن نشست. رشد چشم‌گیر موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن، افزایش فروش مس از سوی سرمایه‌گذاران به منظور بهره‌مندی از قیمت‌های بالای مس و انتشار برخی اخبار مبنی بر افزایش تولید معدنی مس طی 3 ماهه دوم از یک سو و در سویی دیگر افت قابل توجه شاخص ارزش دلار و ثبت رکورد جدیدی در این خصوص، باعث شد تا قیمت مس در این روز تغییر چندانی نداشته باشد. موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در این روز بالغ بر 5 هزار و 600 تن افزایش یافت.

شاخص ارزش دلار در این روز به 92.7 واحد افت کرد که کمترین سطح شاخص ارزش دلار از ابتدای سال 2015 به‌حساب می‌آید. از دیگر اخبار منتشر شده، رشد تولید 124 هزار و 700 تنی مس شرکت ریوتینتو در سه ماهه دوم سال جاری میلادی است که نسبت به سه ماهه اول سال، رشد 48 درصدی را پشت سر گذاشت. افزایش حجم تولید مس فصل دوم سال جاری شرکت ریوتینتو، مدیون بازگشت معدن بزرگ اسکوندیدا به وضعیت تولید عادی در 3 ماهه دوم سال بود.

با وجود آن که شاخص ارزش دلار در روز پنج‌شنبه 3 آگوست، همچنان در سطوح پایین قرار داشت و موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز کاهش تقریبا یک هزار و 700 تنی را ثبت کرد، قیمت مس نزدیک به 0.2 درصد کاهش یافت. علت افت قیمت مس در این روز، افزایش عرضه مس توسط تجار و ابطال 8 هزار و 700 تنی حواله موجودی انبار بورس فلزات لندن، پس از حدود 14 هزار تن حواله‌های باطل شده در روز پیش از آن بود. انتشار داده‌های مقدماتی از وضعیت اقتصادی آمریکا در ماه جولای نظیر آمار اشتغال و تولیدات صنعتی، حاکی از برآورده نشدن انتظارات دولت و کندتر شدن اجرای سیاست‌های انتقباضی دولت این کشور بود. این امر منجر به افزایش تقاضای فلزات و تسریع روند خروج موجودی انبارهای بورس‌های مختلف خواهد شد.

قیمت مس در بازارهای جهانی، پس از 2 روز توقف، نهایتا در روز جمعه در پی افت یک هزار و 200 تنی موجودی انبار بورس فلزات لندن و انتشار داده‌های مثبت از وضعیت تولیدات صنعتی چین، افزایش یافت و با 0.6 درصد رشد، مجددا از مرز 6 هزار و 300 دلار بر تن گذر کرد. افزایش قیمت مس در حالی اتفاق افتاد که از ارزش دلار و نفت در بازارهای جهانی کاسته شد. آمار منتشر شده چین نشان می دهد که شاخص مدیران خرید بخش تولید و خدمات چین (شاخص مرکب Caixin) در ماه جولای، برابر با 51.9 بود که بیشترین سطح آن طی 4 ماه اخیر بود. رشد این شاخص عمدتا به بهبود وضعیت تولیدات صنعتی این کشور مرتبط می‌شود. نمودار 1، نوسان قیمت نقدی و موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن طی یک ماه اخیر را نشان می‌دهد.

با توجه به این نمودار، به طور کلی طی هفته گذشته، قیمت مس رشد 0.7 درصدی را تجربه کرد و موجودی انبار آن در بورس فلزات لندن نیز، نزدیک به 2 هزار و 400 تن کاهش داشت. رشد شاخص خرید مدیران و تولیدات صنعتی ماه جولای چین، خبر از رشد تقاضای فلزات پایه می‌دهد؛ از این رو، با توجه به تأثیر مثبت اقتصاد چین بر بازار فلزات از جمله مس، انتظار می‌رود که با افزایش تقاضای چین در کوتاه‌مدت، قیمت مس نیز به روند صعودی خود ادامه دهد.

عناوین برگزیده